Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    e4 opečna hiša. Hiša s pogledom v prihodnost!

    Članek je koristil že 5752+ uporabnikom
    Energetsko učinkovita gradnja je poleg primarnega cilja – gradnje z majhno energetsko porabo – ekološko naravnana ter uporablja sisteme in materiale, ki zmanjšujejo ogljični odtis. S konceptom gradnje e4 z naravnim gradbenim materialom – glineno opeko Porotherm Profi – Wienerberger ponuja več. Gradnja s to opeko in z naravno opečno kritino Tondach je dostopna vsem investitorjem.
    Strokovni članek 5752
    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja:


    Veliko prednosti opečne gradnje

    S finančne strani koncept ne odstopa od standardnih postopkov gradnje, vendar uporabnikom prinaša številne prednosti. Koncept sloni na uporabi naravnega gradbenega materiala opeke Porotherm Profi in na določbah, s katerimi se že med načrtovanjem projekta (analiza lokacije, orientacija objekta v prostoru, izkoriščanje sončne svetlobe in zaščita pred pretirano izpostavljenostjo soncu, definiranje konstrukcijskih rešitev) množijo prednosti izjemnih lastnosti opeke, narejene iz gline.

    Z investicijo v takšno gradnjo se ustvari za družino ugoden, zdrav in energetsko učinkovit dom. Prihranki tekočih stroškov in stroškov ogrevanja zagotavljajo povrnitev naložbe v manj kot desetih letih.

    Enako pomembne so celostne rešitve za streho, ki hiši z opečnimi strešniki Tondach in originalnimi dodatnimi elementi za streho zagotavljajo kakovost, estetiko, funkcionalnost in trajnost.

    www.wienerberger.si

    Štirje osnovni elementi
    Koncept e4 se nanaša na štiri elemente: energijo oziroma energetsko učinkovitost, ekologijo oziroma obnovljive vire energije, emocije (zdravje in kakovost življenja) in ekonomijo, saj se taki objekti lahko zgradijo po dostopni ceni. Koncept hiše ustreza naraščajočim zahtevam številnih ljudi, ki želijo med gradnjo lastnega doma pripomoči k zaščiti okolja.

    www.e4hisa.si

    Energija
    Energetska učinkovitost koncepta e4 se nanaša na precej manjšo porabo energije v primerjavi z drugimi sistemi. Zahvaljujoč odlični toplotni izolaciji opečnih zidov ostane toplota pozimi v prostoru, poleti pa zunaj njega ter s tem zagotavlja ugodno mikroklimo in zmanjšano porabo električne energije hladilnih aparatov. Občutek ugodja je izredno pomemben. Sam projekt, orientacija hiše v prostoru in vgrajeni izdelki so optimizirani z namenom doseganja čim manjše porabe energije. Energija, ki se kljub temu porabi, pa se zagotovi iz obnovljivih virov. Stene, narejene iz termoizolacijske opeke, naravna akumulacija toplote sončne svetlobe, preprečevanje
    toplotnega mostu in pametna orientacija objekta v prostoru zmanjšajo količino potrebne energije na minimum.

    Ekologija
    Ekološka komponenta je vgrajena v visokoizolacijske lastnosti sistema, ki so glavni pogoj za uporabo obnovljivih virov energije, s katerimi neposredno vplivamo na zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida. Vse bolj očitni so rastoče cene energentov in povečanje onesnaženja okolja. Narava pa je izreden dobavitelj energije in shranjuje sončno toploto na primer v tleh in tudi v zraku. S toplotnimi črpalkami smo to energijo povsem enostavno izkoristili za svoje potrebe. In to skoraj popolnoma brezplačno. Ker se do 80 odstotkov energije pridobi iz narave! To nam omogoča občutno znižanje stroškov ogrevanja in priprave tople vode.

    Ekonomija
    Ekonomičnost je v današnjem času izredno pomembna. Gradnja s sodobnimi opečnimi materiali omogoča, da imamo trajnostne vložke in upoštevamo določen proračun. Morebitni začetni vložki se zelo hitro povrnejo, saj je gradnja hitrejša in suha, poleg tega so tekoči stroški, stroški upravljanja in vzdrževanja prav tako nižji. Tukaj je trajnost zelo pomemben del, saj opečne hiše zdržijo tudi dlje kot sto let.

    Emocije
    Poleg navedenih komponent so bila za ekipo strokovnjakov, ki je razvila ta koncept, pomemben del tudi čustva. Hišo načeloma gradite le enkrat in se s svojo družino želite v njej počutiti udobno. Pri tem ni lepšega od svobode oblikovanja prostora do občutka udobja, saj glino, ki vsebuje gene domačega okolja, polagamo v zidove, ki nam to vračajo po najlepši poti – z uravnavanjem temperature, vlage in varnosti.

    Vse to omogoča visoko kakovost življenja in ustvarjanje doma za prihodnje generacije. Dnevna svetloba je pomembna za delovanje našega biološkega ritma. Pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje. Danes preživimo 90 odstotkov svojega časa v zaprtih prostorih, zato je pomembno,
    da nam dom ponuja zdravo bivanje tudi z vidika kakovostne naravne osvetlitve. Količnik dnevne svetlobe (KDS) je preprost kazalnik razpoložljivosti količine dnevne svetlobe v prostoru. Izraža razmerje med osvetlitvijo na delovni ravnini znotraj prostora in med zunanjo osvetlitvijo pri oblačnem nebu. Višji je KDS, več svetlobe bo v prostoru. Prostor s povprečnim KDS pod dvema odstotkoma bo deloval temačno, električna razsvetljava bo pogosto v rabi, medtem ko bo prostor z vrednostjo povprečnega KDS pet odstotkov in več deloval svetlo večino dneva. Vsi bivalni prostori hiše e4 imajo vrednost povprečnega KDS nad petimi
    odstotki. Analize osvetlitve so narejene s programom VELUX Daylight Visualiser.

    Nove hiše morajo v današnjem času izpolnjevati številne pomembne zahteve. V prihodnosti bomo tem dodali še eno: da bodo stavbe, zgrajene leta 2020, imele ničelno porabo energije. Zveni zanimivo, hkrati pa je tudi izziv! Ob tem pa se poraja vprašanje: zakaj čakati do leta 2020? Pri Wienerbergerju so raje korak pred drugimi. Ob upoštevanju vseh zahtev je Wienerberger že danes zmožen ponuditi rešitev za leto 2020.

    Wienerberger rešitve iz gline omogočajo ustvarjanje hiš za prihodnost. Hiše, ki so trajnostne, inovativne in v katerih je bivanje ugodno. Te bodo ponujale ugodje in udobje danes, jutri in prihodnjim generacijam.

    Strokovni članek 5752
    Avtor: Wienerberger d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Novogradnja?

    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja
    10
    0

    MERKUR trgovina, d.o.o.


    10
    1

    GPK, gradbeništvo, Robi Kokalj s.p.


    9.5
    0

    ZELENA GRADNJA d.o.o.


    9.9
    2

    ENGIRIA d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane