Za področje

    Strešna okna: cena za strešno okno

    Članek je koristil že 32103+ uporabnikom
    Strešno okno je idealna rešitev, ki bo bistveno vplivala na kvaliteto bivanja v vaši mansardi. Strešna okna na podstrešje spustijo veliko dnevne svetlobe in svežega zraka. Na tržišču je več vrst strešnih oken. Napisali smo nekaj besed o tem, katera strešna okna izbrati.
    Strokovni članek 32103
    stresna okna
    Imamo kar 612 izvajalcev za področje Strešna okna:

    1. Klasično strešno okno

    Najpogostejša izvedba strešnega okna je strešno okno s sredinskim vpetjem. To pomeni, da strešno okno lahko odpirate z rotacijo okrog osi. Ročica za odpiranje je lahko nameščena na zgornjem ali spodnjem deli okna. Materiali za strešna okna so različni. Veliko ljudi se odloča za strešna okna z impregniranim lesom, ki je na zunanji strani zaščiten z aluminijem, na notranji strani pa ustvari prijeten občutek v prostoru. Na voljo so tudi PVC strešna okna, redkejše pa so aluminijaste različice, ki so primerne za večje razpone. Napredne različice strešnih oken omogočajo tudi prezračevanje na mestu, kjer je vgrajena ročica za odpiranje, kar močno olajša izmenjavo zraka. Velikosti strešnih oken se gibljejo med 70 cm in 160 cm. 

    1.1 Strešno okno - cena

    Kakšna je cena za strešna okna? Cena strešnih oken se giblje med 250 in 400 EUR/m2, tako boste za okno velikosti 80 x 160 cm odšteli 350 EUR, cena obrobe strešnega okna in montaže pa je dodatnih 200 EUR.

    2. Panoramska okna za streho

    Panoramska okna za streho so idealna rešitev za bivalne prostore. Njihova velikost in izvedba omogoča poglede in obilo svetlobe v mansardi. V osnovi je panoramsko strešno okno nekoliko spremenjeno klasično strešno okno. Posebnost panoramskih oken je v tem, da imajo možnost odpiranja na spodnji strani. Boljše izvedbe panoramskih strešnih oken imajo tudi možnost prezračevanja s posebnim filtrom, ki onemogoča vstop mrčesa in umazanega zraka. Panoramska okna vgradimo na višini med 100 in 150 cm, da je omogočen pogled in olajšano odpiranje. 

    3. Balkonsko okno oz. strešni balkoni

    V visoki mansardi je balkon nekaj, kar bi si resnično želeli. Posebne izvedbe strešnih oken omogočajo, da v nekaj korakih odprete priročni balkon in stopite na sonce. Uveljavljeni proizvajalci strešnih oken so razvili t.i. balkonsko okno, ki je sestavljeno iz dveh delov. Zgornji del okna se odpre navzgor, spodnji pa navzven in ob strani razpre tudi varnostno ograjo. Tako v nekaj sekundah na strehi ustvarite manjši balkon. Dimenzije strešnega balkona so nekje med 100 x 200 cm.
    Balkonsko okno

    3.1 Balkonsko okno - cena

    Cena strešnega balkona je 2000 EUR, 300 EUR pa boste odšteli še za montažo.

    4. Strešna okna po meri

    V primeru, da imate visok kolenčni zid in bi v vaši mansardi radi res veliko svetlobe, je mogoče na enostaven in funkcionalen način kombinirati vertikalna in poševna okna. Vertikalna okna so idealna, saj omogočajo direkten pogled navzven, med tem ko poševna okna lovijo svetlobo skozi ves dan. Na ta način boste ustvarili streho z veliko steklenih površin.
    Strešna okna po meri
     
    Recimo, da se odločite za 3 strešna okna in 3 vertikalna okna skupne višine 250 cm in širine 100 cm. Cena strešnih oken je okrog 2.500 EUR, 600 EUR pa boste odšteli še za montažo. Morebitna dodatna tesarska in krovska dela niso všteta v ceno. Strešna okna lahko umestite med špirovce, ki so navadno med 70 in 100 cm narazen.

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja Montago d.o.o.

    Katera je vaša primarna storitev, ki jo ponujate investitorjem?

    Glavna dejavnost je dobava in montaža strešnih oken nemškega proizvajalca Roto. V sklopu omenjenih storitev poskrbimo tudi za vgradnjo ustreznih senčila za strešna okna.

    Kaj je potrebno paziti pri vgradnji strešnega okna?

    Pri vgradnji strešnega okna je potrebno paziti na vrsto številnih dejavnikov, kot je recimo vgradnja na spodnji višini 90 cm, največja višina vgradnje pa nej ne presega 200 cm. Višina vgradnje je pogojena z višino kolenčnega zidu. V osnovi pa je pri montaži potrebno paziti, da je strešno okno vgrajeno na takem mestu, da je dosegljivo uporabniku.

    Širina strešnega okna je pogojena z razmakom med špirovci (škarniki), ki običajno znaša 70-75 cm, saj je cilj vgradnje strešnega okna, da čim manj posegamo v obstoječo strešno konstrukcijo. Da preprečimo toplotne in ventilacijske izgube, je pri vgradnji strešnega okna potrebno paziti na ustrezno vgradnjo zunanjega izolacijskega okvirja, sekundarnega priklopa, ki zagotavlja vodotesnost in uporabo parne zapore z notranje strani strehe.
    g. Gašper, Montago d.o.o.

    Strokovni članek 32103
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Strešna okna?

    Imamo kar 612 izvajalcev za področje Strešna okna:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 612 izvajalcev za področje Strešna okna
    9.2
    1

    STREHE MIKLIČ Luka Miklič s.p.


    9.8
    7

    ES Gradnje, gradbene storitve, Slaviša Erdelić s.p.


    10
    7

    AS MONT Andrej Sajovic s.p


    10
    6

    Vertical d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane