Za področje
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Menjava strešnega okna, prvi korak pri prenovi mansarde

  Članek je koristil že 7481+ uporabnikom
  Menjava okna v mansardi seveda zahteva nekaj dela, kar pa zdaleč ne pomeni, da se boste iz stanovanja morali izseliti. Poskrbite, da vam bo okna menjal izkušen montažer, ki bo delo opravil v manj kot dveh urah. Mojster mora delo opraviti natančno. Posebej pomembno je, da poskrbi za kakovostno toplotno in hidroizolacijo.
  Strokovni članek 7481
  Novo strešno okno je majhna investicija v primerjavi z učinkom v prostoru in prihrankom za ogrevanje.
  Imamo kar 619 izvajalcev za področje Strešna okna:

  Kaj pridobimo z menjavo strešnih oken?

  Izboljšana izolativnost mansarde

  Z zamenjavo strešnega okna si poleg zmanjšanja skrbi zaradi dotrajanosti strešnega okna, zmanjšate tudi račun za porabljeno energijo.  Sodobna dvo ali troslojna strešna okna z naprednim sistemom tesnenja in okenskih profilov imajo izjemno dobro izolativnost.

  Razgled v vaši podstrehi

  Ko menjujete strešno okno, lahko povečate njegovo višino. Ena največjih kvalitet mansarde je ravno pogled skozi okno na mesto pod vami. Priporočamo, da je spodnji rob okna med 90 in 110 cm nad tlemi, med tem ko je idealno, da je zgornji rob okna na višini med 190 in 210 cm. Tako boste skozi strešno okno videli iz kavča ali stoje in v vašem stanovanju ustvarili skoraj neomejeno količino svetlobe.
   
  Pomembno je tudi, da špalete, to so „police“ ob strešnem oknu izvedete tako, da je spodnja navpična in omogoča večji prehod sončnih žarkov v vaše mansardno stanovanje.

  Boljši način odpiranja strešnega okna

  Starejša okna so navadno na nedostopnih višinah in imajo zastarel način odpiranja. Z menjavo oken lahko vašo udobje zračenja in odpiranja oken bistveno izboljšate. Sodobna strešna okna omogočajo vpetje zgoraj ali na sredini. Okno, ki ima ročico za odpiranje zgoraj je priporočljivo vgraditi takrat, ko imamo pod okno postavljeno pohištvo. Prav tako pa je to okno priporočljivo vgraditi tudi takrat, ko je vgrajeno izven dosega roke, saj se le to lahko odpira tudi s pomočjo podaljška – palice. Pri manj dostopnih oknih na večjih višinah pa se lahko predvidi električna izvedba.
   
  Okno z ročico na spodnji strani pa je priporočljivo takrat, ko pod oknom nimamo postavljenega nobenega pohištva, saj bi nas le to oviralo pri dostop do ročice. Prav tako pa to okno tudi ni priporočljivo vgraditi previsoko, saj se okno pri odprtju pomakne navzven, pri čemer se nam ročica izmuzne iz dosega roke.
   
  Z menjavo oken ne odlašajte in vašemu mansardnemu stanovanju vnesite udobje in več svetlobe.
   
   
   
  Izkušeni izvajalci za montažo strešnih oken okna menjajo v manj kot enem dnevu.
  Izkušeni izvajalci za montažo strešnih oken okna menjajo v manj kot enem dnevu.


  Pomembno je, da izberemo pravi način odpiranja strešnega okna.
  Pomembno je, da izberemo pravi način odpiranja strešnega okna.


  Strokovni članek 7481
  Avtor: VELUX Slovenija d.o.o.

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Strešna okna?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 619 izvajalcev za področje Strešna okna:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane