Za področje

    Zakaj in kako vgraditi Tondach strešna okna?

    Članek je koristil že 1759+ uporabnikom
    Tondach strešna okna predstavljajo dodano vrednost Tondach strešnim sistemom, Wienerberger pa s programom zvestobe za določeno število vgrajenih Tondach strešnih oken nagrajuje tudi izvajalce! Preverite zakaj izbrati in vgraditi Tondach strešna okna ter najdite odgovore na najbolj pogosto zastavljena vprašanja izvajalcev in uporabnikov Tondach strešnih oken.
    Strokovni članek 1759
    SI MKT PHO REF TON Stresna okna L4 PVC 001
    Vključi se v program zvestobe! Wienerberger s profesionalnim orodjem nagrajuje vgrajena Tondach strešna okna!

    Wienerberger program zvestobe.jpg

    Tondach strešni sistemi: celovite in kompatibilne rešitve za trajne in varne strehe

    O strehi kot sistemu lahko govorimo šele, ko so vgrajeni Tondach strešniki z vrsto njegove originalne sistemske opreme. Naj gre za elemente za prezračevanje strešne konstrukcije, elemente za zaščito pred snegom, sekundarno kritino ali zaščito pred vetrom; prav vsak element ima svojo funkcijo in zagotavlja določeno varnost ter estetski videz. 

    Na primer, vodoodporna paroprepustna folija Tondach FOL Thermo DT lahko znatno podaljša življenjsko dobo strehe in zagotavlja dodatno zaščito pred vdorom vode z garancijo do 20 let. Pri prenovi strehe je treba pozornost nameniti tudi zagotavljanju zadostne količine svežega zraka in dnevne svetlobe v notranjih prostorih, zato velja paziti tudi na izbiro kakovostnih strešnih oken. Tondach strešna okna dopolnjujejo Tondach strešne sisteme in jih tako povežejo v celovite rešitve.

    mansardno-stanovanje.jpg
    Velika strešna okna so neločljivo povezana z vrhunskimi modernimi interierji.

    Garancija kot odraz dolgoročne stabilnosti in funcionalnosti

    Pri gradnji nove ali prenovi obstoječe strehe je pomembno razmišljati dolgoročno. Svojo gotovost v dolgoročno stabilnost in funkcionalnost Tondach strešnikov in keramične opreme Wienerberger potrjuje z garancijo do 33 let. Pri Tondach strešnih oknih Wienerberger nudi 10 let garancije na okna in 20 let garancije na stekla, nudi pa tudi doživljenjsko garancijo na stekla zaradi poškodb toče.

    Popolna izbira za možnost pridobitve subvencij Eko sklada

    Zaradi izjemno širokega asortimana in premišljene zasnove Tondach strešnih oken so le-ta prava izbira za vse mansardne prostore, saj v prostor dovajajo optimalno količino svetlobe, kar zmanjšuje utrujenost in zagotavlja boljšo produktivnost.

    Preverite možnost pridobitev subvencij Eko sklada za zunanje stavbno pohištvo, kjer so na voljo subvencije v 100 % vrednosti naložbe z odplačilno dobo do 10 let. Tondach asortiman strešnih oken je zelo širok in raznolik ter predstavlja popolno rešitev za kakršnokoli situacijo. 

    Enostavna in hitra vgradnja Tondach strešnih oken

    Prednost vgradnje Tondach strešnih oken je možnost pritrditve na letve ali špirovce, kar omogoča večjo prilagodljivost in enostavnejšo vgradnjo. V nadaljevanju poglejte kako enostavna je vgradnja Tondach strešnih oken. Podrobno lahko navodila za vgradnjo Tondach strešnih oken in dodatne opreme pregledate in prenesete tukaj.

    V kolikor imate kakršnakoli tehnična vprašanja se lahko vedno obrnete na terensko ekipo izkušenih tehničnih svetovalcev, ki vam bodo brezplačno svetovali, se vam pridružili na gradbišču in odgovorili na vaša vprašanja. Kontaktne podatke svetovalcev na vašem področju najdete tukaj.

    Pogosta vprašanja izvajalcev in uporabnikov:

    1. Kako pravilno načrtovati in izračunati koliko oken bo potrebnih, da bo v mansardi dovolj naravne svetlobe?

    Število strešnih oken oz. velikost strešnih oken je v prvi vrsti odvisna od same razporeditve in namembnosti prostorov v sami mansardi. Priporočljivo je, da površina stekla pri strešnem oknu obsega vsaj 15-20% celotne površine tal v prostoru. S tem se zagotavlja optimalna naravna svetloba v prostoru.

    okna-za-streho-tondach.jpg
    Strešna okna stanovanje zapolnijo z naravno svetlobo in ga na videz povečajo.

    2. Kako izbrati ustrezen model okna in zasteklitve za mansardo?

    Pri izbiri ustreznega modela iz obširnega asortimana Tondach strešnih oken je potrebno vedeti v katerem prostoru se bo samo strešno okno nahajalo. Za bivalne prostore lahko tako rekoč izberemo strešno okno s katerim koli okvirjem (npr. lesen okvir z brezbarvnim akrilnim premazom (npr. EnergyPlus ali EnergyPRO U6), lesen okvir z belim poliuretanskim slojem (kot npr. EnergyPRO L4) ali PVC strešno okno z vgrajenimi aluminijastimi profili (kot npr. EnergyPRO L4 PVC)). Za prostore, kjer se po pojavljala večja relativna vlažnost (kot npr. kuhinja, kopalnica, sušilnica) pa priporočamo izbiro oken, ki imajo lesen okvir z belim poliuretanskim slojem ali PVC strešno okno.

    Katero zasteklitev bomo izbrali je odvisno predvsem od tega kakšno energetsko učinkovitost stavbe želimo doseči. Tukaj so pomembni faktorji toplotne izolativnosti stekla. Nižja kot je vrednost U faktorja (W/m2K), boljša je samo izolativnost. Pri izbiri zasteklitve je prav tako pomembno vedeti, kje bo samo strešno okno vgrajeno.

    Za okna, ki se vgrajujejo nad višino glave se priporoča, da je notranje steklo lepljeno. S tem zagotavljamo večjo varnost pred poškodbami doma in ljudi. Lepljeno steklo ima vgrajeno plastično membrano oz. folijo, ki je vgrajena med plastmi stekla. Tako v primeru razbitja nastane vzorec pajčevine. vmesna plastična membrana pa zadrži delce stekla, da ne izpadejo.

    3. Na kaj je treba paziti pri montaži oken, da ne bi po vgradnji prišlo do zamakanja?

    Pri vgradnji strešnega okna je potrebno upoštevati vsa navodila proizvajalca. Tako se izognemo nevšečnostim kasnejših popravil, ki so dosti težja in dražja. Da se izognemo zamakanjem se priporoča, da se pri vgradnji strešnega okna uporabi toplotno izolacijski set, ki vsebuje paroprepustno menbrano, ki je vodotesna in tako preprečuje morebitne vdore vode ob oknu, ki se pojavijo na sekundarni kritini. Prav tako je potrebno dosledno upoštevati navodila proizvajalca pri namestitvi Premium obrobe Premium obroba je namenjena za vse modele strešnih kritin in preprečuje vdor vode v notranje prostore.

    Tondach Obroba Premium za stresna okna in Tondach Set toplotne izolacije za stresna okna.jpg

    4. Na kateri višini umestiti strešna okna, da bo skoznje pritekalo v mansardo čim več naravne svetlobe?

    Za zagotavljanja optimalne svetlobe v samih prostorih si je smiselno v fazi projektiranja priskrbeti tudi študijo osončenosti, ki upošteva vse faktorje (okolico, lokacija objekta, lega objekta itd…). Vsekakor pa je za udobje bivanja smiselno, da je strešno okno umeščeno tako, da skozenj lahko opazujejo tudi okolico. Višina vgradnje je odvisna tudi od same višine podzidave, sestave strehe itd.

    5. Kako poskrbeti, da ne bomo imeli težav pri odpiranju oken?

    Strešna okna, ki so vgrajena na višje ležečih delih strešin se lahko odpirajo s pomočjo palice oz. s pomočjo elektrifikacije. Pri Tondach strešnih oknih je prednost, da imajo vsi modeli strešnih oken vgrajeno kljuko za odpiranje v najnižji točki okna (spodnji coni okna). S tem je tudi pri višje ležečih strešnih oknih odpiranje enostavnejše ter priročnejše.

    SI_MKT_PHO_REF_TON_Stresna_okna_L4_PVC_029.jpg

    S pomočjo elektrificiranega okna (kot npr. Tondach EnergyPro P5 Z-Wave), pa je okno mogoče odpirati preko daljinskega upravljalnika. Z nadgradnjo je okno mogoče povezati tudi v sistem pametnega doma oz. strešna okna upravljamo s pomočjo aplikacije na telefonu.

    6. Ali se lahko strešna okna povežejo v sistem pametnega doma?

    Tondach strešna okna imajo v okvirju okna (zgornja cona okna) vgrajen prezračevalni kanal, ki omogoča naravni pretok zraka (zračenje) tudi takrat, ko je okno zaprto. V zgornji coni je okvirja ima okno vgrajeno prezračevalno rešetko, ki jo lahko poljubno odpreme oz. zapremo. Tudi v primeru dežja in odprtega prezračevalnega kanala ni nevarnosti vdora vode, saj ima sam prezračevalni kanal membrano, ki onemogoča vdor vode.

    Strešna okna je preko brezžičnega omrežja (ob vgradnji seta za elektrifikacijo) mogoče povezati tudi v sistem pametnega doma. S tem je potem mogoče okno upravljati preko aplikacije tudi na daljavo. Je pa za strešna okna mogoča tudi namestitev senzorja za dež, ki v primeru odprtega okna le-to tudi zapre.

    odpiranje-stresnega-okna-tondach.jpg

    Strokovni članek 1759
    Avtor: Wienerberger d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Krovec, Krovstvo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane