Za področje

  Izvedba nadstreška za avtomobile

  Članek je koristil že 16075+ uporabnikom
  Nadstrešek za avtomobile nam nudi enostavno in varno zaščito avtomobila pred vremenskimi vplivi. Neodvisno od konstrukcijske zasnove nadstreška (les, jeklo, beton,…) v podjetju Sika nudimo celovite rešitve za izvedbo ravnih streh.
  Strokovni članek 16075
  Prerez strehe nadstreška (1 osnovna plošča, 2 izravnalni sloj S Felt T300, 3 hidroizolacija Sikaplan)
  Imamo kar 1023 izvajalcev za področje Leseni nadstreški:

  Na nas se lahko obrnete že v času projektiranja ali pri izvajanju vašega nadstreška. Ponudili vam bomo strokovno pomoč pri izbiri ustreznih materialov , pripravi detajlov in izbiri pooblaščenega izvajalca. Tako je že v fazi projektiranja dobro vedeti, kakšno funkcijo strehe vašega nadstreška želite. Lahko izbirate med različnimi tipi strehe, ozelenjena, z nasutjem , pohodna,… Glede na te želje se nato izbere ustrezne  materiale in pripravi detajle za željeni tip strehe. Le tako bo vaš nadstrešek pravilno in kvalitetno izveden in bo dolgo vrsto let opravljal funkcijo zaščite vašega jeklenega konjička. 

  Ne glede na konstrukcijsko zasnovo nadstreška potrebujemo ustrezno podlago (»strop/tla«) za izvedbo ravne strehe. Podlaga, nosilna plošča strehe je lahko izvedena iz različnim materialov. Največkrat se pojavlja kot podlaga les: OSB plošče ali deske oz. opaž. Možna je tudi izvedba podlage v kombinaciji opaža +OSB. Minimalna debelina za OSB plošče je 22mm, za les (deske, opaž, podnice,…) pa  min. 25mm. 

  Pri pri projektiranju in izvajanju hidroizolacijskih del je potrebno upoštevati, da je  strešna folija vedno položena  pravokotno  na deske (opaž, podnice,…). Poseben poudarek se nameni ločilno izravnalnemu sloju med strešno folijo in podlago. Za ta namen se uporabi poliestrski filc min. 300g/m2 (termično obdelani filc: npr. S-Felt T300). Na tako pripravljeno podlago se nato izvede hidroizolacija s hidroizolacijskimi trakovi Sikaplan/Sarnafil.

  Osnovna sestava strehe (slika1):
  1. Osnovna plošča (OSB, opaž, deske). 
  2. Ločilno - izravnalni sloj S-Felt T300 (poliestrski filc 300g/m2 termično obdelan)
  3. Hidroizolacija s strešnimi hidroizolacijskimi trakovi Sikaplan/Sarnafil.

  Da so vsi detajli strehe in streha kvalitetno izvedeni, Sika nudi kompleten nabor sistemskih dodatkov za ravne strehe.  Izbirate lahko med več barvami strešne folije in pripadajočo plastificirano pločevino,  parno zaporo,  tovarniško izdelanimi elementi (vertikalni in horizontalni vtočniki, zaščitna mrežica, vogalniki, zadrževalci nasutja, …) ter raznimi kemičnimi izdelki (lepila, čistila,…). 


  Za dodatne informacije oz. pomoč se lahko obrnete na našo tehnično službo na brezplačni telefonski številki 080 15 20, ali na email: info@si.sika.com. 
  Vertikalni in horizontalni vtočniki, vogalniki
  Vertikalni in horizontalni vtočniki, vogalniki


  Kvalitetna lepila in čistila za vzdrževanje
  Kvalitetna lepila in čistila za vzdrževanje


  Strokovni članek 16075
  Avtor: SIKA sistemi za lepljenje in tesnenje, d.o.o.

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Leseni nadstreški?

  Imamo kar 1023 izvajalcev za področje Leseni nadstreški:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Imamo kar 1023 izvajalcev za področje Leseni nadstreški
  8.8
  0

  PAN TRADE gradbeništvo in druge storitve d.o.o.


  8.9
  2

  RIMONT, ROBERT RIBIČ s.p


  8.7
  0

  TESARSTVO DARKO ODAR S.P.


  8.9
  0

  Uroš Krk s.p.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane