Za področje
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Barvanje keramičnih ploščic

  Članek je koristil že 25104+ uporabnikom
  Zgodi se, da si ne moremo privoščiti zamenjave celotne površine keramičnih ploščic, lahko pa dosežemo spremembo, če jih prebarvamo. Ploščice enostavno in poceni prebarvamo, zato pa potrebujemo posebno barvo.
  Strokovni članek 25104
  Barvanje ploščic, vir: www.todayshomeowner.com
  Imamo kar 2902 izvajalcev za področje Pleskar, Slikopleskarstvo:

  Postopek barvanja ploščic

  Vseh ploščic ni smiselno pobarvati, npr. v kopalnici, saj tam zaradi stalne prisotnosti vlage barva hitro odstopi. To lahko vseeno storimo s posebnim premazom.
  Preden se lotimo barvanja je potrebno ploščice dobro pripraviti in očistiti. Če so ploščice poškodovane moramo te popraviti z poliestreskim kitom. Nato je potrebno ploščice zdrgniti z nežnim abrazivnim sredstvom, tako jih očistimo in se znebimo sijaja. Prav tako je potrebno ploščice očistiti, če je na njih umazanija ali plesen. Ko so ploščice očiščene, se lotimo brusenja teh, lahko kar s krožno brusilko, brusilni papir pa naj ima granulacijo 220. Obdelati moramo tudi fuge, s katerih odstranimo obstoječo maso, nato pa v fuge nanesemo zaščitno sredstvo, npr. Coeramik za fuge.
  Končno se lahko lotimo barvanja, a najprej še premažemo ploščice s posebnim premazom, oziroma ploščice grundiramo. S primernim orodjem, penastim valjčkom in zaščitnimi rokavicami, se lotimo nanosa barvnega sloja. Pred barvanjem je potrebno zaščititi vse površine, ki se lahko med barvanjem umažejo. Z barvo lahko premažemo celotno površino ploščic, lahko pa uporabimo poseben trak za zaščito fug in talo pobarvamo le ploščice. Tako lahko ustvarimo zelo zanimiv vzorec.

  Kaj potrebujemo?

  Pred barvanjem moramo pripraviti naslednje pripomočke, posodo za barvanje, valjček iz pene, ročaj za valjček, rokavice, papir za zaščito, brusilni papir, zaščitni premaz in ustrezno barvo.


  Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .
  25104
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pleskar, Slikopleskarstvo?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 2902 izvajalcev za področje Pleskar, Slikopleskarstvo:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane