Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kakšne sedežne garniture bodo popularne v naslednjih letih?

    Članek je koristil že 1396+ uporabnikom
    Dnevna soba je srce doma, njen glavni element pa je seveda sedežna garnitura. Ob poplavi različnih oblik, velikosti, tipov, materialov in barv se verjetno sprašujete, kakšno izbrati. Poleg cene in trpežnosti na odločitev zagotovo vplivata tudi videz in oblika, zato smo za vas sestavili raznolik nabor sedežnih garnitur. Med njimi najdete tako tiste, ki ostajajo v modi in bodo vedno popularne, kot tudi tiste, ki jih je čas nekoliko pozabil, sedaj pa se modernizirane vračajo v naše domove.
    Trendi, dizajn 1396
    naslovka
    Imamo kar 1187 izvajalcev za področje Dnevne sobe:

    Nekoliko začinjene klasične sedežne garniture

    Ni ga čez klasiko; klasična, v tekstil oblečena sedežna garnitura v sivi ali bež barvi se lepo poda tako rekoč vsakemu domu. Če kupujete drago sedežno garnituro, ki se bo verjetno še desetletja selila z vami, se je dobro odločiti za nevtralne barve, ki se bodo lepo podale vsakemu prostoru. Takšne sedežne garniture lahko popestrite z izbiro barvnih blazin in odej ali z izbiro tkanine v sicer nevtralni barvi, a z različnimi odtenki niti. Pretežno siv tekstil je lahko izvezen tudi iz niti rdeče ali zelene barve, kar vpliva na lesk in specifičen videz sedežne garniture. O možnostih tekstila povprašajte prodajalca, ki vam bo v salonu predstavil vzorce vseh možnosti. 

    Klasična sedežna garnitura
    Bež odtenki so še vedno najbolj priljubljeni.
    Klasična sedežna garnitura
    Bela sedežna garnitura je lahko zelo lepa, a zahtevna za vzdrževanje.

    Žametna sedežna garnitura: pripeljite mehkobo v prostor

    Podobno kot pri usnju gre za še eno klasično sedežno garnituro, ki je bila v začetku 2000, ko so vsi na veliko kupovali sedežne garniture iz blaga, v rahlem zatonu. Zadnja leta pa ni pohištvenega salona, ki ne bi ponujal široke palete žametnih sedežnih garnitur. Ker gre za zelo ženstven in mehek material, žametne sedežne garniture niso primerne za vsako dnevno sobo – stilsko se morajo ujemati z ostalimi pohištvenimi kosi. Zelo elegantna je kombinacija žameta s srebrom ali zlatom, ki pri sedežnih garniturah nastopa kot zlato ali srebrno železno okovje z žametnimi blazinami.

    Žametna sedežna garnitura
    Žametna sedežna garnitura bo v prostor vnesla mehkobo.

    Kotna sedežna garnitura – ja ali ne?

    Pri izbiri kotne sedežne garniture je treba biti previden, saj je takšna vrsta sedežne v nekaterih primerih odlična, v drugih pa slaba izbira. Kotna sedežna garnitura je primerna za večje prostore, kjer deluje kot mehka pregrada med različnimi deli prostora, npr. med dnevno sobo in jedilnico. Prav tako je primerna za večje dnevne sobe s prostima stenama, ob kateri lahko naslonimo kotno sedežno garnituro. Največja napaka, ki jo lahko naredimo, je kotna sedežna garnitura v premajhni sobi, kjer deluje preveč masivna in tako vizualno kot fizično pomanjša ter zapre prostor. Kotne sedežne garniture prav tako nikar ne postavljamo pred panoramska okna od tal do stropa. 

    Kotna sedežna garnitura
    Svetujemo, da je kotna sedežna garnitura nekoliko odmaknjena od stene, da jo je mogoče obhoditi.

    Usnjene sedežne garniture se posodobljene vračajo v modo 

    Usnjene sedežne garniture se ponovno vračajo v modo; po nekaj letih zatišja so se na trgu pojavile sodobno oblikovane usnjene sedežne garniture, ki jemljejo dih. Če so bile v devetdesetih popularne usnjene sedežne garniture v raznoraznih barvah, se trend zadnjih let nagiba k naravnemu videzu usnja. Vse več kupcev se odloča za rjave odtenke usnja, ki poživijo prostor in vanj vnesejo toplino. Takšne sedežne garniture spominjajo na stare fotelje iz začetka stoletja, ki so si jih lahko privoščili le bogati meščani. Na prefinjenih usnjenih foteljih so se nato ob kakšni dobri žganici in cigari pogovarjali pozno v noč. 

    Usnjene sedežne garniture
    Zadnja leta je popularno naravno usnje.
    Usnjene sedežne garniture
    Usnje je drag material, prostoru pa bo vneslo nekaj ekstravagantne materialnosti. 

    Minimalizem: fotelj in mizica

    Čeprav pod besedo sedežna garnitura takoj pomislimo na več metrov dolgo sedežno, ni vedno tako. Isti nivo udobja lahko dosežemo tudi z enim samim foteljem, kar je v majhnih dnevnih sobah pogosto idealna in edina mogoča rešitev. S fotelji lahko oblikujemo prijetne in intimne ambiente tako, da postavimo en fotelj nasproti drugemu ali da kombiniramo dvosed z enosedom, vmes pa položimo preprogo, manjšo klubsko mizico in podobno. Priporočamo, da v manjše prostore postavite lahke fotelje na leseni ali kovinski konstrukciji, ki bodo ohranili vizualno pretočnost prostora. Masivni fotelji do tal so primerni za večje dnevne sobe, kjer običajno nastopajo v kombinaciji z veliko sedežno garnituro. 

    Fotelj
    Včasih zadostujeta že dva fotelja in dnevna soba je popolna. 

    Modularne sedežne garniture rešijo marsikatero zagato

    Modularnost se je najprej pojavila v arhitekturi v obdobju modernizma, torej v prvi polovici 20. stoletja. Nato jo je hitro pograbila tudi pohištvena industrija, ki je začela proizvajati pohištvo iz več osnovnih, sestavljivih in med seboj združljivih enot. Modularne sedežne garniture so se prvič pojavile v 60. letih. Ena najbolj znanih je zagotovo sedežna garnitura Togo oblikovalca Michela Ducaroya iz leta 1973, danes pa jih imamo na tržišču stotine. Prednost modularnih sedežnih garnitur je njihova sestavljivost, kar pomeni, da sami izberemo posamezne enote sedežne, ki posledično popolnoma prilegajo specifikam naše dnevne sobe. Druga prednost modularnih sedežnih garnitur je, da jim lahko kasneje poljubno dodajamo ali odvzemamo modularne enote skladno s spreminjajočimi potrebami. 

    Togo sedežna garnitura
    Legendarna modularna sedežna garnitura Togo.
    Sedežna garnitura angleškega oblikovalca Jasperja Morrisona Superoblong.
    Modularna sedežna garnitura angleškega oblikovalca Jasperja Morrisona Superoblong.

    Pisane sedežne garniture

    Včasih je vse, kar prostor potrebuje, malo barvne poživitve. To lahko dosežete tudi s sedežno garnituro v živahnejši barvi. Svetujemo, da poleg sedežne garniture izberete še dva manjša barvna pohištvena kosa, ki se bosta barvno dopolnjevala z barvo sedežne garniture, sicer pa z barvami ne pretiravajte in se raje odločite za nevtralno podlago. Tako bodo barvni kosi še lepše izstopali in pritegnili pozornost, prostor pa bo še vedno umirjen in harmoničen.

    Pisane-sedezne-garniture
    Sedežna garnitura na fotografiji se barvno ujema z zavesami, ostali interier pa je v nevtralni belo-bež barvi.

    Blazine ... veliko blazin

    Sedežna garnitura ne more biti nikoli preveč udobna. Preprosti trik, ki ga lahko uporabite, je oblazinjenje sedežne garniture z dodatnimi blazinami, kar jo bo naredilo še udobnejšo in privlačnejšo. Blazine pa tukaj ne nastopajo samo kot element udobja, pač pa tudi kot dekorativni element. Z izbiro blazin v živahnejših barvah ali vzorcih lahko popestrite cel prostor, prav tako bo k razgibanemu efektu dodatno prispevala njihova različna velikost. 

    Blazine
    Blazine so lahko tudi dekorativni element.
    Blazine
    Prevleke za blazine je treba redno prati v pralnem stroju.

     

     

     

     

     

    Trendi, dizajn 1396
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    dnevne sobe, ideje in inspiracije

    1
    2
    18
    16
    17
    17
    16
    19
    17
    16
    15
    13
    15
    15
    13
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Dnevne sobe?

    Imamo kar 1187 izvajalcev za področje Dnevne sobe:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1187 izvajalcev za področje Dnevne sobe
    8.9
    1

    MIZARSTVO ŽAGCA Primož Hribar s.p.


    8.9
    0

    TAPETNIŠTVO M STIL, MATJAŽ POŽUN s.p.


    9.8
    2

    Montaža in mizarske storitve Dominik Titan s.p.


    9.9
    5

    Mizarstvo Obles, Uroš Oblak s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane