Za področje

    Pohištvo za dnevno sobo

    Članek je koristil že 4713+ uporabnikom
    Dnevna soba velja poleg jedilnice in kuhinje za osrednji bivalni prostor sleherne stanovanjske hiše, ki je z razmahom sodobnih arhitekturnih zasnov hiš v večini primerov neposredno povezan z jedilnim kotičkom in kuhinjo, brez nepotrebnih predelnih sten. Na ta način se ustvari enoten bivalni prostor, ki ga sestavljajo prej omenjeni prostori. Iz tega vidika je nujno, da pohištvo dnevne sobe čim bolj sovpada s pohištvom v jedilnici in kuhinji. V nadaljevanju si preberite, kaj sodi med osnovno pohištvo dnevne sobe.
    Strokovni članek 4713
    Dnevna soba velja za osrednji bivalni prostor, zato naj bo stilsko dovršena
    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe:

    1. KAJ SPADA MED OSNOVNO POHIŠTVO DNEVNE SOBE?

    Med osnovno pohištvo dnevne sobe sodijo naslednji elementi: tv regal, klubska mizica, predalniki in komode, vitrine, knjižne omare in razne stenske police. Nepogrešljiv element vsake dnevne sobe je vsekakor sedežna garnitura, ki pa jo prištevamo med notranji dekor oz. opremo. Navkljub vsemu je prav sedežna garnitura tisti ključni element, ki na koncu najbolj vpliva na celotni izgled dnevne sobe, zato je potreben tehten razmislek o njeni  ustrezni izbiri.

    Tv regal

    Elementi za televizijo oz. t.i. tv regali sodijo med nepogrešljiv element pohištva v dnevni sobi. Sosledno z razvojem tehnologije je televizija postala eden izmed osrednjih elementov oz. središč. Ravno zaradi tega je nujno, da je tv regal stilsko dovršen, da čimbolj pritegne pozornost. Tv regal največkrat sestavlja zgornja polica, namenjena televizijskemu sprejemniku in spodnje police ali predali, prvotno namenjeni za televizijske in internetne priključke ter ostale manjše dekorne elemente.

    Klubska mizica

    Klubska mizica je element pohištva dnevne sobe, postavljen običajno v bližini sedežne garniture. Ta kos pohištva služi kot odlagalni element za najrazličnejše materiale in dekor. Klubska mizica je lahko tisti kos pohištva dnevne sobe, ki popestri celotni prostor. Če so za ostalo pohištvo dnevne sobe značilne predvsem ravne linije in je oblikovano bolj kot ne minimalistično, je klubska mizica lahko oblikovana bolj svobodno.

    Predalniki in komode

    Predalniki in komode so priročno pohištvo dnevne sobe, prvotno namenjeni shranjevanju različnih stvari, za katere nimamo prostora v ostalih sobah. Vsekakor pa pri videzu in oblikovanju stremimo k temu, da predalniki in komoda sovpadajo s preostalimi kosi pohištva dnevne sobe.

    Vitrina

    Vitrina je kos pohištva v dnevni sobi, za katero so značilne police in steklena vrata. Vitrina služi kot neke vrste razstavni kos pohištva, kamor lahko postavite vaše dragocene izdelke, dekor in podobne stvari. Običajno se v njih shranjujejo zbirke vin, kozarci, jedilni seti, spominki in ostali drobni dekor. Dnevni prostor še posebej polepšajo vitrine z vgrajeno osvetljavo.

    Knjižne omare, poličniki

    Razne knjižne omare in poličniki so kot taki neobvezni del pohištva dnevne sobe. Prisotnost tega kosa pohištva v dnevni sobi je seveda odvisna od vsakega posameznika in njegovih želja ter nenazadnje tudi od razpoložljivega prostora v dnevni sobi. V primeru, da ste velik ljubitelj knjig, vam bo knjižna omara v dnevni sobi prišla vsekakor prav.

    Stenske police

    Enako kot knjižna omara, sodijo tudi stenske police med neobvezni kos pohištva dnevne sobe. Če vam v dnevni sobi primanjkuje prostora za postavitev predalnika ali vitrine, bodo ravno stenske police tisti kos pohištva v dnevni sobi, ki bodo rešile tovrstno prostorsko zagato. Negativna plat stenskih polic pa je vsekakor večja izpostavljenost v prostoru, zato vam nabiranje prahu in posledično čiščenje le-tega ne uide.

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja Mizarstvo Borut Javornik s.p.

    Kaj bi izpostavili pri izdelavi pohištva oz. notranje opreme? Kateri so pomembni dejavniki?

    Za končni kakovostni izdelek so poleg znanja, izkušenj in vrhunske izdelave pomembni tudi kakovostni materiali. Specializirani smo za širok spekter izdelave notranje opreme – kuhinje, spalnice, dnevne sobe, kopalnice, notranja vrata in nenazadnje tudi vgradne omare, ki so zelo koristna rešitev pri opremljanju prostorov za prihranek oz. zapolnitev prostora.

    Katere prednosti bi izpostavili pri izdelavi pohištva po meri?

    Glavna prednost pohištva po meri je njegova prilagoditev prostoru, kar se še posebej odrazi v mansardnih stanovanjih, kjer smo omejeni z višino kolenčnega zidu in naklonom strehe. Pohištvo po meri je od tipske notranje opreme sicer dražje za 35%-40%, vendar je končni izdelek toliko lepši, maksimalno izkorišča dani prostor in je nenazadnje tudi prilagojen investitorjevim potrebam.

    gospod Borut, Mizarstvo Borut Javornik s.p.

    Klubska mizica je lahko oblikovana bolj svobodno in kot taka vsekakor popestri dnevno sobo
    Klubska mizica je lahko oblikovana bolj svobodno in kot taka vsekakor popestri dnevno sobo


    Strokovni članek 4713
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    dnevne sobe, ideje in inspiracije

    1
    2
    18
    16
    17
    17
    16
    19
    17
    16
    15
    13
    15
    15
    13
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Dnevne sobe?

    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe
    10
    1

    MONTAŽA STANOVANJSKEGA IN STAVBNEGA POHIŠTVA CANZUTTI FRANKO S.P.


    9.2
    0

    MIZARSTVO MEZNARIČ, družba za storitve, d.o.o.


    9.2
    0

    JAKOB BRIŠAR S.P.


    8.9
    0

    MIZARSTVO ALEKSANDER PERIC S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane