Za področje

    Razporeditev pohištva v dnevni sobi

    Članek je koristil že 10834+ uporabnikom
    Razporeditev pohištva v dnevni sobi je odvisna od arhitekturne zasnove prostorov stanovanjske hiše. Pohištvo v dnevni sobi je naj razporejeno na karseda funkcionalen način, kjer uporabniki ne motijo en drugega s svojimi dejavnostmi. V nadaljevanju zapisa vam bomo razložili pogoste napake pri razporeditvi pohištva dnevne sobe, katerih se je najbolje izogibati, če želimo doseči neovirano funkcionalno delovanje in bivanje v tem prostoru.
    Strokovni članek 10834
    Razporeditev pohištva v dnevni sobi naj bo funkcionalna in prijazna uporabniku
    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe:

    1. KATERE SO NAPAKE PRI RAZPOREDITVI POHIŠTVA V DNEVNI SOBI?

    Kljub temu, da je dnevna soba v sodobnih objektih del, ki je neposredno povezan z jedilnim kotičkom in kuhinjo, pa je pri njeni zasnovi in postavitvi pohištva potrebno paziti na nekaj stvari. Pri razporeditvi pohištva v dnevni sobi stremimo k temu, da se še vedno ohrani neka ‘’zasebnost’’ uporabnika v tem delu prostora. Na zasebnost v tem primeru seveda ni mišljena postavitev predelne stene med dnevno sobo in jedilnico, pač pa izključno funkcionalna in premišljena postavitev pohištva.

    Večji prehod med tv regalom in sedežno garnituro

    Pri razporeditvi pohištva v dnevni sobi je prav tako ključna pozicija sedežne garniture in postavitev tv regala. Vse prepogosto se namreč zgodi, da nam smer gledanja televizijskega sprejemnika seka prehod oz. hodnik, ki vodi v naslednje prostore hiše. Če želite v miru pogledati vašo najljubšo serijo ali film se, če je le možno, priporoča postavitev tv regala neposredno na pozicijo, kjer se vam noben ne bo sprehajal pred vašimi očmi.

    Premajhna dimenzija sedežne garniture

    Naslednja napaka, ki se pogosto pripeti pri razporeditvi pohištva v dnevni sobi je sedežna garnitura premajhnih dimenzij. Velikokrat se namreč zgodi, da hočemo s pohištvom do potankosti izkoristiti celotni prostor v dnevni sobi , kar je seveda prav z maksimalnega izkoristka, vendar se vseeno priporoča, da pustimo kakšen del vsaj na začetku neizkoriščen. Verjemite, da bo ta del kmalu postal izkoriščen, bodisi s talno lučjo, manjšo mizico ali kakšno drugo opremo. Zato raje v dnevni prostor pozicioniramo sedežno garnituro primernih dimenzij, ki bo brez problema služila svojemu prvotnemu namenu še veliko časa. Nikakor ne tlačit v prostor dnevne sobe dodatne omare ali vitrine, zaradi katere se bodo posledično zmanjšale dimenzije sedežne garniture. Sedežna garnitura predstavlja ključni element opreme dnevne sobe, zato je naj primernih dimenzij, da bo kot taka v popolnosti služila svojemu namenu - počitku.

    Primanjkljaj prostora za televizijo oz. tv regal

    V veliko primerih se zgodi, da v tlorisih dnevne sobe nekako primanjkuje prostora za tv regal oz. televizijo ki je dandanes, s hitrim razvojem tehnologije, postal nepogrešljiv kos pohištva za dnevne sobe. Zato se vsekakor priporoča tv regal kot del pohištva dnevne sobe, razen v primerih, ko uporabnik izrecno tega noče ali enostavno ne gleda televizije. 

    Preveliko število stenskih polic

    Ena izmed manjših, zanemarljivih napak, je preveliko število stenskih polic, katere niso nikoli v popolnosti izkoriščene in zato bolj ko ne namenjene nabiranju prahu. Če je le možno, se raje odločimo za manjše zaprte omare ali regale, kamor lahko shranimo manjše predmete in pustimo raje eno stensko polico, na kateri pa razstavimo zares tiste najlepše kose in dekor.

    Primer razporeditve pohištva, kjer tv regal in sedežno garnituro ločuje prehod/hodnik
    Primer razporeditve pohištva, kjer tv regal in sedežno garnituro ločuje prehod/hodnik


    Uporabniku bolj prijazna razporeditev pohištva v dnevni sobi
    Uporabniku bolj prijazna razporeditev pohištva v dnevni sobi


    Strokovni članek 10834
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    dnevne sobe, ideje in inspiracije

    1
    2
    18
    16
    17
    17
    16
    19
    17
    16
    15
    13
    15
    15
    13
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Dnevne sobe?

    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe
    8.9
    1

    MIZARSTVO MARKO TRUNKELJ S.P.


    9.5
    0

    KOZOLE SLAVKO, S.P.


    8.7
    0

    MIZARSTVO PANGERC ANTON S.P.


    9.1
    0

    MOŽ ZA PAR MINUT, Janez Gavez s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane