Za področje

    Cena moderne dnevne sobe

    Članek je koristil že 5359+ uporabnikom
    Cena pohištva v dnevni sobi je seveda odvisna od količine in vrste pohištva. Cena pohištva za moderne dnevne sobe lahko hitro doseže nekaj 1000€, zato je potreben tehten razmislek o tem, katere vrste pohištva dejansko potrebujete v svoji dnevni sobi. V spodnjem zapisu smo za vas pripravili nekaj cen pohištva za moderne dnevne sobe, ki pa imajo dokaj velik razpon in so seveda v prvi vrsti odvisne od materiala, njegove kvalitete, proizvajalca in dimenzij.
    Strokovni članek 5359
    dnevna soba
    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe:

    1. Moderne dnevne sobe

    Zadnje desetletje so popolarne moderne dnevne sobe, ki jih lahko prepoznamo predvsem po zelo jasno in izčiščeni ureditvi pohištva. Značilnost moderne dnevne sobe je, da pohištvenih elementov ne kopiči, pač pa raje deluje po principu manj je več.

    Moderne dnevne sobe se poslužujejo čistih, pravokotnih linij z minimalistično barvno shemo v zemeljskih, nevtralnih barvah, tu in tam pa lahko celoto poživi kakšen barvitejši in v oči vpijoči kos. Materiali so naravni, prevladuje predvsem les, takoj zatem sledi steklo, najpopularnejša pa je kombinacija obojega. Moderne dnevne sobe imajo običajno tudi veliko preprogo okrog sedežne garniture oz. kavča. 

    Dnevne sobe
    Moderne dnevne sobe se poslužujejo čistih, pravokotnih linij z minimalistično barvno shemo.

    2. Pohištveni elementi dnevne sobe

    2.1 Kavč - osrednji element dnevne sobe

    Moderne dnevne sobe se običajno gradijo okoli osrednjega, največjega elementa - kavča. Kavč za moderne dnevne sobe pravzaprav danes predstavlja to, kar je nekoč predstavljalo ognjišče. Ni samo središče in najpomembnejša točka dnevne sobe, pač pa srce cele hiše, kjer se zvečer zbere vsa družina in kjer gostimo svoje prijatelje. 

    2.2 Ostali elementi dnevne sobe

    Ko smo izbrali in z občutkom namestili kavč, sledijo ostali elementi dnevne sobe. Moderne dnevne sobe imajo elemente razporejen karseda kompaktno, najidealnejša rešitev je seveda, da izberemo element takih dimenzij, da bo že ta dovolj in ne bomo potrebovali nobenega več. S tem bomo dosegli, da bo prostor naokrog ostal realitvno prazen in zračen, zapolnimo pa ga lahko s sobnimi raslinami, tabureji ali kavnimi mizicami. Če potreb dnevne sobe ne zmore zadostiti en sam element, naj bo teh toliko malo, kolikor se le, vsekakor pa naj bodo premišjeno umeščeni. Predvsem ne smejo biti preblizu drug drugemu, kompozicija postavitve v prostoru naj bo uravnotežena. Vsi elementi moderne dnevne sobe pa se morajo skladati s kavčem in obratno. 

    Fotelj dnevne sobe
    Moderne dnevne sobe imajo elemente razporejen karseda kompaktno.

    3. Cena pohištva za dnevne sobe

    3.1 Regal z televizijo

    Za tv regal za dnevne sobe boste v povprečju odšteli 250€. Cene takih tv regalov spadajo v srednji kakovostni razred, če pa želite kakovostnejši tv regal višjega cenovnega razreda, pa boste morali globlje seči v žep, saj cene tv regalov lahko dosežejo vrednost tudi 800€ in več.

    3.2 Predalniki in komode dnevne sobe

    Cene predalnikov in komod so seveda zelo različne, odvisne od dimenzij, materiala in podobno. Za predalnik srednjega kakovostnega razreda boste odšteli v povprečju enako kot za tv regal. Tudi tukaj imajo cene velik razpon, saj segajo vse od 200 do 1000€.

    3.3 Vitrina dnevne sobe 

    Povprečna cena vitrine se giblje okrog 500€, tako da v primerjavi s tv regali in predalniki velja za dražji kos pohištva dnevne sobe. Za vitrino srednjega cenovnega razreda boste tako odšteli okrog 500€, cene pa dosegajo vrednost tudi več kot 2000€.

    3.4 Knjižne omare, poličniki

    Knjižne omare in poličniki sodijo v povprečju med najcenejši kos pohištva dnevne sobe. Cene knjižnih omar in poličnikov se v povprečju gibljejo med 50 in 200€, potrebno pa je poudariti, da ta del pohištva sodi med neobvezni kos opreme dnevne sobe.

    3.5 Klubska mizica

    Čeprav gre za dokaj majhen kos pohištva moderne dnevne sobe, lahko cene klubskih mizic dosegajo visoke vrednosti. Za klubsko mizico srednjega cenovnega razreda boste v povprečju odšteli okrog 300€, da ne govorimo o klubskih mizicah višjega razreda, kjer cene dosegajo tudi 1000€.

    3.6 Stenske police

    Še najmanj med vsemi kosi pohištva za dnevne sobe boste, poleg prej omenjenih poličnikov, odšteli za stenske police, ki spadajo med t.i. neobvezni kos pohištva za dnevno sobo. Za njih boste odšteli okrog 35€, cene nekaterih dosegajo tudi vrednost 100€.

    3.7 Sedežna garnitura

    Vseeno pa velja, da je prav sedežna garnitura skupaj s klubsko mizico tisti element, ki pusti na prostor dnevne sobe največji vtis. Povprečna cena sestavljene sedežne garniture z vsemi elementi je okrog 1500€, kar spada med srednji cenovni razred. Če pa vam denar ne predstavlja ovire, pa si vsekakor lahko privoščite sedežno garnituro višje kakovosti, kjer cene gladko dosegajo tudi 4000€.

    Skupna cena pohištva za dnevno sobo, z vsemi prej omenjenimi elementi, kjer so upoštevane srednje cene, je približno 3000 - 4000€.

    Moderne dnevne sobe
    Izberemo lahko večsed ali dvosed in ju nato kombiniramo z manjšimi fotelji, ki dnevne sobe zelo popestrijo.

    4. Dnevne sobe s pohištvom po meri

    Zavedati se je potrebno, da boste več odšteli za pohištvo narejeno po meri, kot pa za tipsko pohištvo, ki ga dobite v salonu. Moderne dnevne sobe s pohištvom po meri, ki ga običajno izdela mizar, so zaradi tega seveda nekoliko dražje. Zato smo vam za konec pripravili povprečno ceno mizarja za pohištvo po meri. Cena za mizarske storitve pohištva po meri, kjer je material iveral ali masiven les, je približno 200€/m2. A ne pozabite, estetiko moderne dnevne sobe je mogoče doseči na oba načina - tako s pohištvom po meri kot z nakupom pohištva v salonu.

    Strokovni članek 5359
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    dnevne sobe, ideje in inspiracije

    1
    2
    18
    16
    17
    17
    16
    19
    17
    16
    15
    13
    15
    15
    13
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Dnevne sobe?

    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1184 izvajalcev za področje Dnevne sobe
    10
    1

    SIJ ZIP CENTER d.o.o.


    9.8
    2

    TOP-LES mizarske storitve Anton Podlesnik s.p.


    10
    17

    LUBADAR, OBDELAVA LESA, MAKSIMILIJAN KAKER s.p.


    10
    1

    Coinhab d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane