Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Japandi, slog notranje opreme, o katerem vsi govorijo!

    Članek je koristil že 2057+ uporabnikom
    Morda menite, da Japonska in Skandinavske dežele nimajo veliko skupnega, a ko gre za oblikovanje pohištva in notranje opreme, so si bolj podobne, kot si mislite! Povezuje jih namreč estetika, ki se osredotoča na preprostost, naravne elemente in udobje, zato ni presenetljivo, da vse več oblikovalcev oba videza združuje v skupnem slogu. Japandi je trend oblikovanja notranje opreme in pohištva o katerem se zadnja leta veliko piše in govori. Pokazali vam bomo, kako lahko poustvarite ta pomirjujoči zimzeleni videz v vašem domu!
    Trendi, dizajn 2057
    Screenshot 2022 04 05 at 15.03.21
    Imamo kar 548 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    izbor in besedilo: Špela Rogel

    Japandi je skovanka iz besed "Japonska" in "Skandinavski". Na kratko ta slog oblikovanja notranje opreme lahko opišemo kot mešanico skandinavskega minimalizma in rustikalnega japonskega značaja. Fuzija, ki ustvarja popolno mešanico uporabnosti in oblike, s poudarkom na čistih linijah, svetlih prostorih in svetlih barvah. Čeprav je to razmeroma nov oblikovalski trend, pričakujte, da je tu, da bi obstal.

    KARIMOKU9.jpg
    Popolna mešanica uporabnosti in oblike, s poudarkom na čistih linijah, svetlih prostorih in svetlih barvah. foto: Karimoku Case Study

    Splošni napotki 

    Preden začnemo, je pomembno upoštevati, da mora biti notranji ambient preprost, lahkoten in funkcionalnalen.

    Ključne sestavine Japandi sloga so: čiste linije, funkcionalno minimalistično pohištvo, izčiščen prostor, naravni materiali, kombinacija kontrastnih barv kot so : biserno siva, nebesno modra, naravni les v temnih in svetlih odtenkih, poudarki v črni, bledo roza in beli barvi ter uporabni dodatki za dom.

    Barve

    Iščemo paleto toplih, nevtralnih barv. To je osnova in skrivnost oblikovanja videza Japandi. Če imate radi drzne barve in potiske, to verjetno ni pravi slog za vas, lahko pa eksperimentirate s hladnejšimi, pastelnimi odtenki roza, modre ali zelene.

    KARIMOKU1.jpg
    Paleta toplih, nevtralnih barv. foto: Karimoku Case Study
    KARIMOKU2.jpg
    Kombinacija različnih naravnih tekstur.  foto: Karimoku Case Study

    Popolnoma nepopolni materiali in elementi

    Verjetno nas ta slog tako zelo pritegne, ker smo veliki oboževalci ideje popolnega nepopolnega in preprosto ljubimo edinstvene kose, polne osebnosti. Prizadevajte si za plemenite, kakovostne materiale, kot so naravni les, ratan, lan, keramika in kamen.

    japandi-design.png
    Popolna nepopolnost. foto: Zara Home

    ZARA5.jpeg

    JAPANDI.jpg
    Plemeniti kakovostni materiali. foto: Zara Home

    Stene 

    Izberite nevtralne barve, ki odsevajo dnevno svetlobo in jo razpršijo po prostoru. Subtilne barve lahko prostoru dodate tudi z nežno oziroma mehko teksturiranimi stenskimi tapetami.

    KARIMOKU14.jpg

    KARIMOKU15.jpg
    Nevtralne barve, ki odsevajo dnevno svetlobo in jo razpršijo po prostoru. foto: &Tradition

    Pohištvo

    Iščemo izčiščeno in uporabno oblikovano pohištvo, ki že na pogled deluje udobno in pomirjujoče. Še enkrat, to običajno pomeni, da je izdelano iz naravnih materialov. Izberite pohištvo iz masivnega lesa ter oblazinjeno pohištvo iz naravnih tkanin v nevtralnih odtenkih, kot so bež, umazano bela ali utišano siva. Pohištvo naj bo uporabno, udobno minimalistično in preprostih oblik. 

    KARIMOKU8.jpg
    Pohištvo, ki že na pogled deluje udobno in pomirjujoče. foto: Karimoku Case Study
    IKEA8.jpg
    Oblazinjeno pohištvo iz naravnih tkanin v nevtralnih odtenkih, kot so bež, umazano bela ali utišano siva. foto: Ikea

    Talne obloge

    Nič ne govori jezika Japandi bolj kot lesena tla. V svetlejših ali temnejših tonih, kar pač ustreza vašemu okusu. Alternativa lesu je kamen v vseh oblikah: teraco, brušen beton, kamnite ploščice... namesto kamna pa lahko uporabite tudi opeko in keramične ploščice.

    Japandi
    Les v vseh odtenkih in oblikah. foto: Karimoku Case Study
    KARIMOKU9.jpg
    Alternativa lesu je kamen: teraco, brušen beton, kamnite ploščice... foto: Karimoku Case Study

    Osvetlitev

    Manj je več in tako je tudi z osvetlitvijo. Svetloba ustvarja razpoloženje in in vpliva na počutje. Tisto, ki ga iščemo, je umirjeno. Poudarite naravno svetlobo in povezavo z zunanjostjo. Pustite, da svetloba priteka skozi okna ali pa uporabite samo zavese iz lahke tkanine, kot je lan ali pa žaluzije v nevtralnih barvah. Izberite enostavne, izčiščene oblike svetil, ki ne prevladujejo, temveč se zlijejo s prostorom. 

    KARIMOKU7.jpg
    Pustite, da svetloba priteka skozi okna ali pa uporabite samo zavese iz lahke tkanine, kot je lan. foto: Karimoku Case Study
    IKEA6.jpg
    Poudarite naravno svetlobo in povezavo z zunanjostjo. foto: Ikea
    KARIMOKU18.jpg
    Izberite enostavne, izčiščene oblike svetil, ki ne prevladujejo, temveč se zlijejo s prostorom. foto: Karimoku Case Study

    Sobne rastline

    Sobne rastline so dobrodošle v ambientu, saj nas povezujejo z naravo in imajo močan zen vpliv. Vendar previdno. Izognite se pretiravanju in ustvarjanju kaotične džungle. Nekaj dobro postavljenih rastlin bo prostoru dodalo ravnovesje. 

    IKEA10.jpg
    Nekaj dobro postavljenih rastlin bo prostoru dodalo ravnovesje. foto: Ikea
    IKEA9.jpg
    Sobne rastline nas povezujejo z naravo. foto: Ikea

    Dekoracija in dodatki za dom

    Uporabni dodatki so odličen način za ustvarjanje občutka udobja v prostoru, vendar pa moramo paziti, da jih ni preveč. Dolge elegantne drevesne veje posute z brsti, izjemni umetniški kosi preprostih oblik in kontrastnih barv, sobne rastline, udobne odeje in blazine z japonsko usmerjenimi potiski ali skandinavskim minimalističnim videzom, veliki pladnji, keramične vaze in skodelice in čajnik je le nekaj idej.

    ZARA1.jpeg
    Dodatki ustvarjajo občutek udobja v prostoru. foto: Zara Home
    IKEA11.jpg
    Preprost eleganten in ne prevladujoč uporabni dekor. foto: Ikea
    IKEA5.jpg
    Veliki pladnji, unikatne keramične vaze in skodelice ter čajnik je le nekaj idej za ustvarjanje Japandi atmosfere. foto: Ikea

    Prepričani smo, da se bo slog Japandi iz trenutno trendovskega prelevil v zimzelen slog oblikovanja notranje opreme s svojim preprostim, a elegantnim in ne premočnim dekorjem ter nevtralno pomirjujočo barvno paleto.

     

    Trendi, dizajn 2057
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 548 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 548 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    8.9
    2

    Primaforma d.o.o.


    9.5
    1

    Hiša arhitekture Gregor Petrovič s.p.


    8.9
    0

    Detajl d.o.o.


    8.9
    0

    Bazaarhitektura d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane