Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Postopek notranjega oblikovanja

    Članek je koristil že 4747+ uporabnikom
    Ne glede na to, ali gre za idejni projekt, projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja ali kateri drugi projekt, je vedno potreben dosleden postopek oz. proces, ki nas vodi do uspešne in kvalitetne izvedbe. Enako velja za projekt notranjega oblikovanja, ki je sestavljen iz posameznih korakov, na katerih se projekt gradi in pripelje do željene izvedbene faze.
    Strokovni članek 4747
    Notranji oblikovalec pripravi izrise, predloge barv in materialov ter jih predstavi naročniku
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    1. NATANČNA OPREDELITEV IN IZMERA PROSTORA
    V primeru, da najamete notranjega oblikovalca, se bo ta najprej seznanil s prostorom, ga premeril in naredil posnetke prvotnega stanja. Prostor se na ta način natančno izmeri, opiše se tudi njegovo trenutno stanje in možnosti za nadaljnje oblikovanje.
     
    2. ŽELJE, PRIČAKOVANJA IN PRORAČUN
    Po prvem koraku se naročnik sestane z notranjim oblikovalcem in mu opiše svoje želje, pričakovanja in tudi finančne zmožnosti glede opremljanja bodočega prostora. Skupaj z notranjim oblikovalcem naročnik ugotovi željeni stil, notranji oblikovalec pa mu pri izbiri pomaga s predlogi. Pomembne so tudi barve, ki naročnika najbolj opišejo, zato jih je vredno prenesti v prostor oblikovanja.

    Naročnik mora notranjemu oblikovalcu natančno opisati življenjski stil in način bivanja, način dojemanja posameznih prostorov, hobije in prav tako hišne ljubljenčke. Vsi ti podatki, ki se mogoče zdijo na prvi pogled smešni in nepotrebni, so ključni za notranjega oblikovalca, ki na koncu opremi dom na način, ki bo zadovoljil prav vse uporabnike, ki bivajo v njem.

    3. PREDLOGI POSTAVITVE POHIŠTVA
    V fazi postavitve pohištva, se notranji oblikovalec z izrisom različnih predlogov osredotoči predvsem na funkcionalnost prostora. Ključnega pomena je večje število predlogov in kombinacije le-teh, saj bo le na ta način projekt umestitve pohištva in funkcionalnosti uspešno in kakovostno izveden.

    Predlogi lahko seveda vključujejo morebitno spremembo prostora, ki zahteva dodatna dela gradbena dela v manjšem obsegu. Mednje prištevamo odstranitev predelne stene ali postavitev nove stene, vse z namenom doseganja optimalne izkoriščenosti in funkcionalnosti prostora. V tej fazi gradbenih del je v pomoč notranjemu oblikovalcu tudi statik oz. projektant gradbenih konstrukcij.

    4. PRIPRAVA IZRISOV, OPREDELITEV BARV IN PREDLOGI POHIŠTVA
    Priprave natančnejših izrisov se notranji oblikovalce loti po najbolj ustrezni določitvi postavitve pohištva. Skladno s pripravo natančnih izrisov se lotimo vprašanja o barvi in iskanju tipskega pohištva. Nekateri prostori zaradi svoje oblike in dimenzije ne dopuščajo namestitev tipskega pohištva, zato si je potrebno omisliti pohištvo po meri. To ne predstavlja nobene težave, saj lahko notranji oblikovalec pripravi natančne predloge tudi za to vrsto pohištvo.

    5. IDEJNA MAPA
    Idejna mapa vsebuje vse potrebne informacije oz. podatke za opremo doma. V idejni mapi, ki je pravzaprav majhna projektna dokumentacija, so zajeti natančni tlorisni izrisi prostora, izbor materialov, izrisi luči in navsezadnje tudi 3d prikaz prostora za lažjo predstavo naročniku. V idejno mapo se v primeru odločitve za pohištvo po meri priloži tudi tehnično poročilo. V tehničnem poročilu so zajeti natančni izrisi pohištva, s katerimi lahko izberete poljubnega mizarja, ki vam bo izdelal unikatno pohištvo.

    6. KOORDINACIJA PRI DELU IN POMOČ PRI IZBIRI POHIŠTVA TER DODATKOV
    Ko pride do koordinacije pri delu, se naročnik sam odloči, ali izpelje projekt notranjega oblikovanja do konca sam ali pa opremljanje prostora prevzame notranji oblikovalec. V primeru izvedbe projekta s strani notranjega oblikovalca, delo opravijo njegovi izvajalci, notranji oblikovalec pa poskrbi za koordinacijo in nadzor pri delu. Dela morajo potekati dokaj hitro in po načrtih, notranji oblikovalec pa naročniku pomaga v salonih pri izbiri pohištva in drugih potrebnih dodatkov ter dekorjev.

    3D prikaz velja za izjemno uporabno orodje pri predstavitvi bodočega prostora
    3D prikaz velja za izjemno uporabno orodje pri predstavitvi bodočega prostora


    Strokovni članek 4747
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    8.9
    0

    Detajl d.o.o.


    8.7
    0

    PROAMBIENT d.o.o.


    9.4
    0

    OS ARHITEKTURA, Katarina Šauperl s.p.


    9.3
    1

    Arhitektura, Gašper Kogelnik s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane