Za področje

    Nalepši moderni umivalniki za sodobne kopalnice

    Članek je koristil že 4959+ uporabnikom
    Če mislite, da ste videli že prav vse mogoče, vas moramo presenetiti, da se motite. Kopalniški umivalniki se namreč stilsko spreminjajo izjemno hitro; mnogi trendi, ki so bili popularni še pred nekaj leti, so danes povsem iz mode. Po drugi strani pa določeni umivalniki za kopalnice ostajajo stalnice in zaradi svoje elegantne, preproste oblike kar ne grejo iz mode. Preglejte, kakšni kopalniški umivalniki bodo popularni to leto.
    Trendi, dizajn 4959
    banner
    Imamo kar 1040 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Razigrani barvni umivalniki za kopalnico

    Čeprav je klasičen, bel keramičen kopalniški umivalnik še vedno nepogrešljiv element večine kopalnic, je na trgu tudi veliko barvitih. Izbirate lahko med pastelnimi odtenki zelene, modre, roza in bež barve, široka barvna paleta pa nudi možnost enostavnega in kreativnega kombiniranja umivalnika s preostalo kopalniško opremo. 

    Barvni umivalniki

    Umivalnik v barvi
    Barvni kopalniški umivalniki zadnja leta hitro pridobivajo na priljubljenosti. (vir: catalano.it)

    Nadpultni umivalniki – večna eleganca

    Klasika ali ne, nadpultni umivalniki so še vedno ena izmed najlepših in najbolj elegantnih rešitev. Pri tem je pomembno le eno pravilo: nadpultni umivalnik za kopalnico mora okrog sebe imeti dovolj prostora, da lahko pride do izraza. Zaradi tega je zaželeno, da je površina pulta vsaj dva do trikrat večja od površine umivalnika. V nasprotnem primeru vam svetujemo, da izberete konzolni stenski umivalnik, saj pult tako ali tako nima smisla. 

    Če se odločite za nadpultni umivalnik, imate na voljo številne možne kombinacije. Pult je lahko lesen s keramičnim umivalnikom, lahko je iz umetne mase, lahko je drugačne barve kot umivalnik ali skladnega videza ... 
    Nadpultni umivalnik
    Nič ne preseže preprostosti in lepote, kakršno premore nadpultni umivalnik za kopalnico. (vir: catalano.it)

    Kopalniški umivalniki z odlagalno površino

    Kopalniški umivalniki z dodatnim prostorom za shranjevanje so še posebej priročni, če nimate dodatnega pulta ali polic, kamor bi lahko odlagali vse potrebne stvari, kot so milo, brisače, šamponi, kreme in podobno. Podaljšana odlagalna površina je običajno narejena iz istega materiala kot umivalnik, rezultat tega pa je nemoteča in estetska celota, ki je povrhu vsega tudi zelo enostavna za čiščenje. 

    Kopalniški umivalnik z odlagalno površino

    Umivalnik z odlagalno površino
    Umivalnik z dodatno odlagalno površino je zelo priročen, če nimate polic ali omaric. (vir: globo.it)

    Kopalniški umivalnik z držalom za brisačo

    Še nekaj let nazaj takšne kombinacije nismo videli skoraj nikjer – kopalniški umivalnik, ki bi imel integrirano držalo za brisačko. Proizvajalcem, ki so že takrat bili tako pogumni, tega načeloma ni uspelo izvesti na eleganten način, saj je kombinacija pogosto delovala nerodno. Danes pa imajo umivalniki za kopalnice z integriranim držalom za brisače novo, sodobno podobo, ki je minimalistična in bo prepričala vsakega, še tako zahtevnega kupca.

    Umivalnik z drzalom za brisaco
    Nekoč okorni, danes pa dodelani in elegantni - kopalniški umivalniki z držalom za brisačo. (vir: catalano.it)

    Črni umivalniki za kopalnico

    Črni umivalniki za kopalnice pridejo v poštev za vse tiste kupce, ki si v svojo kopalnice želijo vnesti pridih drznosti in sodobnosti. Zavedati se moramo, da je črna barva dominantna barva, zato se jo načeloma uporablja le kot akcent – pogoste so npr. črne kopalniške armature.

    Ker je umivalnik precej večji objekt od kopalniških armatur, je lahko črna barva umivalnika za kopalnico moteče izstopajoča, če je vse ostalo v svetlih barvnih tonih. 

    Črni umivalnik za kopalnico se tako najbolje obnese v prostorih, ki so že sami po sebi nekoliko temnejši, npr. dnevna stranišča s tapetami, kopalnice s temnejšimi ploščicami in podobno. 

    Črn umivalnik
    Črn umivalnik z kopalnico bo prevzel vso pozornost, zato bodite previdni, kako ga kombinirate. (vir: kartell.com)

    Kamniti umivalnik za kopalnico

    Kamniti umivalniki so zanimivi, saj obenem spominjajo na starodavne, prvinske oblikovalske kose, ki so si jih naši predniki izdolbli iz najdenih kosov kamna, po drugi strani pa so odraz visokega tehnološkega napredka, ki je zaslužen za fine obdelave takšnih umivalnikov. Kamniti umivalnik za kopalnico bo v prostor vnesel močno, surovo materialnost, ki bo že sama po sebi dovolj ekspresivna, zato ga je najbolje umestiti v čim bolj nevtralno kopalnico brez kričečih barv ali številnih različnih materialov. 

    Kamniti umivalnik

    Umivalnik iz kamna
    Kamniti umivalnik za kopalnico spominja na starodavne umivalnike. 

    Betonski umivalnik

    Če bi želeli še bolj surov material od kamna, je za vas prava izbira kopalniški umivalnik iz betona. Takšnega umivalnika ni mogoče kupiti v trgovini, narediti ga mora betonarna skladno z vašim načrtom. Betonarna nato pripravi kalup, v katerega vlije beton. Ker je izdelava kalupa precej zahteven postopek, se priporočajo enostavne in jasne oblike brez nepotrebnega okrasja.

    Za betonski kopalniški umivalnik je nujna dobra impregnacija, sicer se lahko zgodi, da ne bo uspešno zadrževal vode. 
    Betonski kopalniški umivalnik
    Betonski kopalniški umivalnik mora narediti betonarna. 

    Umivalnik in pult iz enega kosa

    Tehnološki napredek je botroval iznajdbi številnih umetnih materialov, med drugim tudi zanimivim umetnim masam, iz katerih je mogoče izdelati umivalnik za kopalnico iz enega kosa, ki se iz omarice neprekinjeno nadaljuje v površino umivalnika. Takšna rešitev je zelo moderna, a hkrati tudi zadržana in elegantna, predvsem pa jo je mogoče zelo enostavno kombinirati z drugimi materiali in barvami. 

    Seamless umivalnik za kopalnico
    Napredek tehnologije in novi materiali omogočajo t. i. seamless kopalniški umivalnik.

    Okrogli kopalniški umivalniki

    Če je navaden, pravokotni umivalnik z rahlo zaobljenimi robovi standard med oglatimi umivalniki, potem to vlogo za umivalnike okroglih in organskih oblik vsekakor zavzema okrogel umivalnik za kopalnico. Ta izpade še posebej lepo, če ima okrog sebe nekaj več prostora, torej če je postavljen na dovolj velik kopalniški pult, ki mu omogoča, da »zadiha«. Zelo lepa je kombinacija okroglega umivalnika in okroglega ogledala, s čimer boste motiv kroga smiselno zaokrožili. 

    Okrogli umivalnik za kopalnico
    Okrogli umivalnik za kopalnico je enostave za čiščenje. (vir: kartell.com)

    Elipsasti umivalniki za kopalnico

    Če se navdušujete nad okroglinami, vendar pa so okrogli kopalniški umivalniki za vas preveč vsakdanji, imate na voljo umivalnike v obliki elipse. Ti se s svojo obliko najbolj približajo obliki kapljice, zato lahko rečemo, da gre za obliko, ki se najbolje prilega naravni, organski »obliki vode«. Poleg tega so skrajno enostavni za čiščenje, saj nimajo robov, v katerih bi se nabirala umazanija. 

    Elipsast umivalnik za kopalnico
    Elipsast umivalnik je kot nalašč primeren za vse, ki si želijo okroglo obliko dodatno začiniti. (vir: claybrook.com)

     

     

     

     

     

     

    Trendi, dizajn 4959
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kopalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kopalnice?

    Imamo kar 1040 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1040 izvajalcev za področje Kopalnice
    8.9
    3

    ANTON ŠKOF S.P. MIZARSTVO


    8.9
    0

    PROMOBILE d.o.o.


    8.7
    0

    Oto Polc s.p., kamini in keramičarstvo


    9.9
    13

    ZGD, zaključna gradbena dela, Samir Čaušević s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane