Za področje

    Kopalniško pohištvo po meri: kopalnice in kopalniška oprema

    Članek je koristil že 22213+ uporabnikom
    Ponavadi je kopalnica obravnavana kot prostor, v katerem se izvajajo osnovne življenjske funkcije. Kopalnica pa je lahko tudi mnogo več, predstavlja lahko prostor sprostitve in umiritve. K dobri atmosferi kopalnice v veliki meri prispeva predvsem kvalitetna kopalniška oprema in kopalniško pohištvo po meri.
    Strokovni članek 22213
    kopalnisko pohistvo
    Imamo kar 1036 izvajalcev za področje Kopalnice:

    1. Oprema kopalnice in kopalniške omarice

    V tako veliki, kot tudi manjši kopalnici lahko pričaramo prijetno atmosfero. Posvetiti se moramo le detajlom, kot so materiali, barve, teksture, stiki, ipd. kopalniške opreme. Opremljanje ali prenova kopalnice nam nudi priložnost, da celovito premislimo o vseh detajlih. Kopalniško opremo nam lahko po meri izdela mizar. Pri izbiri te, pa moramo biti pozorni predvsem na to, da so izbrani materiali odporni proti vlagi. Kopalniška oprema je najpogosteje izvedena iz enege izmed naslednjih materialov, mediapana, plastificiranega mediapana, furnirja, pa tudi lesa. Pri tem pa moramo biti pozorni, da je pult okrog korita izdelan iz materiala odpornega na vodo, kot npt. iz kamna, keramike ali kerrocka.

    2. MDF Mediapan, vlaknene plošče

    MDF Mediapan plošče se uporabljajo predvsem za izdelavo kopalniškega in kuhinjskega pohištva.
    Srednje gosta vlaknena plošča je ponavadi narejena iz lesa smreke, jelke ali bukve, plošči pa so dodane tudi smole. Vlaknene plošče so cenejše od lesa, a so mu po videzu podobne. Njihova kvaliteta pa je boljša od plošč iz iverice, od njih so tudi težje. Vlaknene plošče pa ne posnemajo nujno videza lesa, saj se jih lahko z laki pobarva v najrazličnejše barve. V vsakem primeru je plošče potrebno ustrezno zaščititi.

    2.1 Mediapan - cena

    Cena kvadratnega metra pulta iz mediapana se, odvisno od izvedbe, giblje med 30 in 120 EUR.

    3. Furnir

    Stranice kopalniške opreme so lahko izdelane tudi iz furnirja. Furnir je s posebnimi metodami rezanja na tanko narezan les, katerega se nato uporabi, da se z njim oblepi npr. plošče iz iverice. Plošče oblepljene s furnirjem so po videzu skoraj identične videzu lesa, le da so od tega mnogo cenejše. Tudi furnir je pred uporabo potrebno dodatno zaščititi s posebnimi premazi.

    3.1 Furnir - cena

    Cena kvadratnega metra pulta iz iverke s furnirjem se, odvisno od izvedbe, giblje med 20 in 100 EUR.

    4. Les za kopalnico

    Za stranice kopalniških elementov se lahko uporabi tudi les, ki mora mora biti ustrezno obdelan in zaščiten. Les je material, ki je izjemno ugoden za oblikovanje pohištva, saj ga je enostavno oblikovati. Njegov videz pa vzpodbuja občutek topline, domačnosti in prijetonsti. Edina slabost lesa je, da je dražji v primerjavi s prej naštetimi materiali.

    4.1 Les za kopalnico - cena

    Cena kvadratnega metra lesenega (hrast) pulta se, odvisno od izvedbe, giblje med 200 in 250 EUR.

    5. Kamen za kopalnico

    Kamen se v kopalnici uporablja predvsem za pulte, kjer je možen stik z vodo. Kamen je namreč naravno odporen na vodo, prav tako pa je odporen na mehanske poškodbe in visoke temperature. Uporaba masivnega kamna se v kopalnici zelo priporoča, saj gre za naraven material, ki je v pravi kombinaciji z ostalimi elementi tudi zelo vizualno privlačen.

    5.1 Kamen za kopalnico - cena

    Negativna stran pulta iz kamna je predvsem cena, ki se giblje med 300 in 400 EUR na kvadratni meter.

    6. Kerrock

    Izjemno trd, odporen in trajnosten umeten material se uporablja predvsem za pulte, tako v kopalnici, kot tudi kuhinji, saj je ta odporen na vodo. Prednost kerrocka je, da se ta izjemno lahko oblikuje, tako lahko iz njega ustvarimo najrazličnejše oblike. Kerrock pa deluje tudi zelo homogeno, če iz njega izdelamo cel pohištven element, ta izgleda, kot da je narejen iz enega kosa.

    Kerrock kopalnica

    6.1 Kerrock - cena

    Cena kvadratnega metra Kerrock pulta se, odvisno od barve in izvedbe, giblje med 250 in 350 EUR.

    O interierju moramo vedno razmišljati celostno, enako velja tudi za kopalnice. Tako moramo hkrati določiti material talnih oblog, barve sten in videz pohištva. Izdelave pohištva za kopalnico pa se lotimo takrat, ko je v kopalnici že položen finalni sloj, ponavadi keramika.

    Za pomoč pri adaptaciji kopalnice se obrnite na sistem Mojmojster in nam pošljite povpraševanje.

    Strokovni članek 22213
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kopalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kopalnice?

    Imamo kar 1036 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1036 izvajalcev za področje Kopalnice
    10
    12

    Želva d.o.o.


    10
    11

    ANMAX, d.o.o.


    9.2
    1

    PAN leseni izdelki, Miha Krumpestar s.p.


    9.3
    4

    MIZARSTVO DB, Dejan Božič s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane