Za področje

  Gradnja s Porotherm Profi opeko

  Članek je koristil že 2945+ uporabnikom
  Porotherm Profi opeka je s pomočjo računalniško kontroliranega tehnološkega postopka brušena na milimeter natančno, kot vezivo pa se uporablja Porotherm Dryfix.extra lepilo. Porotherm Profi opeka je sinonim za čisto gradbišče, enostavno logistiko, hitro in enostavno zidanje ter ekonomično gradnjo v vsakem letnem času. Katere pa so prednosti gradnje s Porotherm sistemom?
  Strokovni članek 2945
  gladka površina.jpg

  1. Čista, suha in ekonomična gradnja

  Za gradnjo povprečnega družinskega doma je potrebnih okrog 10.000 litrov malte, kar nenazadnje zahteva skrbno organizacijo, pravočasno dostavo, priključek za vodo, elektriko, mešalce za malto in večje število delavcev. Vse to pa na koncu posledično predstavlja visoke stroške, ne samo za izvajalca, ampak tudi za investitorja. Za izdelavo enake hiše je namreč potrebnih le 30 pločevink lepila Porotherm Dryfix.extra (z vsebnostjo 750 ml/pločevinko). Na račun suhe gradnje, pa se potrebna predpisana trdnost ziodu doseže takoj, prav tako tudi čas sušenja, zidati pa je možno skozi vse leto, ne glede na vremenske razmere, tudi pri temperaturi do -5 °C.

  2. Zagotovitev ravnih zidnih površin

  S pomočjo Porotherm Profi brušene opeke in Porotherm Dryfix.extra lepila se pri zidanju zagotovijo brezhibno ravne površine, kar prispeva k občutno manjši oprabi ometa in prihranku v določeni fazi gradnje.

  3. Hitrejša gradnja

  K hitrejši gradnji s Porotherm Profi prispeva njena posebna oblika in dimenzije ter sistem polaganja na pero in utor. Če primerjamo porabo opeke v primerjavi s klasično zidano gradnjo (modularni blok), je le-ta nižja za kar 35 %! Poleg tega je lepilo Porotherm Dryfix.extra v vsakem trenutku pripravljeno na uporabo, sama uporaba pa je zelo enostavna.

  hitra gradnja.jpg

  Ker je čas ključnega pomena, imajo v sodobnem gradbeništvu veliko prednost rešitve, ki nam prihranijo čas ob enakem ali celo nižjem finančnem vložku. Čas, ki je potreben za klasično zidanje z malto, je z uporabo brušenih zidakov Porotherm Profi in lepila Dryfix.extra krajši za celo 3-krat!

  vir: Wienerberger d.o.o.

  Strokovni članek 2945
  Avtor: Wienerberger d.o.o.
  Imamo kar 1642 izvajalcev za področje Zidarstvo:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija MojMojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1642 izvajalcev za področje Zidarstvo:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE ZIDARSTVO?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane