Za področje

    Baumit raziskovalni center Viva park

    Članek je koristil že 732+ uporabnikom
    Baumit Viva park je največji raziskovalni park oz. projekt, ki omogoča primerjavo gradbenih materialov. Poglavitni cilj tovrstnih meritev je ovrednotenje vpliva različnih gradbenih materialov na bivalno udobje, kjer se v simulaciji upošteva tipično vedenja uporabnikov.
    732
    Baumit Viva park

    1. Potek in analize raziskav

    Za potrebe analiz in nadaljnjega ugotavljanja zdravega bivalnega ugodja je bilo zgrajenih 10 vzorčnih hiš, ki so zgrajene iz različnih zidnih konstrukcij. Vse hiše so enakih notranjih dimenzij ( 3x4 m + 2,8m višine), enake so tudi strehe, okna in vrata. Vsaka izmed hiš ima en prostor, eno okno in ena vrata.

    Pri projektu je bila zelo pomembna tudi postavitev hiš, ki so razporejene in grajene na način, da vse dobijo enako količino sonca. Vsaka hiša je opremljena s 33 različnimi senzorji, kateri merijo 10 različnih parametrov.

    2. Kaj je namen projekta?

    Poglavitni namen projekta je oceniti prednosti in slabosti različnih zidnih konstrukcij in gradbenih materialov, individualno svetovanje kupcu in predlaganje ustreznih rešitev na podlagi analiz in rezultatov ter navsezadnje tudi preizkus proizvodov in rešitev Baumit. Več o Viva parku najdete na tej povezavi: https://healthyliving.baumit.com/sl/vivapark/

    vir: Baumit

    732
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Fasade, Fasaderstvo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane