Za področje

  IR paneli ali konvencionalno ogrevanje?

  Članek je koristil že 3317+ uporabnikom
  Zunaj prijetno sneži, vi pa si želite le zaviti v toplo odejo in s skodelico vročega čaja uživati v sproščujočem večeru. No ja, snežinke je lepo opazovati skozi okno, hladnega prostora znotraj stanovanja ali hiše pa si pozimi ne želi nihče. Zato je pomembno, da nam naš ogrevalni sistem omogoča, da brezskrbno lahko uživamo tudi v tistih najhladnejših mesecih, namesto da nas skrbijo vrtoglavi računi za ogrevanje, v prostoru pa nam je še vedno hladno. Infrardeče ogrevanje se morda sliši kot nekaj iz znanstvene fantastike, pa vendar temu nikakor tako, saj imajo IR paneli kar nekaj prednosti pred konvencionalnim ogrevanjem.
  Strokovni članek 3317
  IR grelni paneli imajo cenejše stroške namestitve, nižje stroške delovanja, so bolj zdravi in hitrejši!
  Imamo kar 265 izvajalcev za področje IR paneli:

  Kateri način ogrevanja hitreje segreje prostor? IR paneli ali električni radiator?

  Če boste s konvencionalnim ogrevanjem, kot so npr. radiatorji ali pa podobne grelne naprave želeli segreti prostor kar se da hitro, boste vse naprave vključili na maksimalno temperaturo in prostor se bo čez čas segrel, kar lahko traja 10 minut ali pa tudi veliko dlje, odvisno od velikosti prostora in števila ogrevalnih naprav. IR grelni paneli pa bodo prostor segreli v le nekaj 10-ih sekundah, saj ne segrevajo zraka, kot to počne večina konvencionalnih ogrevalnih naprav, temveč bodo segreli predmete v prostoru.

  Infrardeče ogrevanje tako doseže optimalno temperaturo v prostoru v hitrejšem času, kot katera koli druga ogrevalna naprava.

  ... in kateri bolje poskrbi za naše zdravje?

  Zaradi infrardečega ogrevanja bodo predmeti ohranjali toploto, kar pomeni, da bodo ostajali suhi. Plesen, ki se razširja v vlažnih prostorih, pa tako ne bo imela možnosti rasti v prostorih, ki jih boste ogrevali z grelnimi paneli.

  Zaradi delovanja grelnih panelov pa bodo manj trpeli tudi alergiki, ki jim prah v zimskih mesecih povzroča še več preglavic kot sicer. Konvencionalno ogrevanje namreč segreva zrak, ki se nato dviguje in kroži in na ta način povzroča kroženje prahu. IR grelni paneli ne segrevajo zraka, temveč površine, zato se ta ne dviga in ne povzroča kroženja prahu. 

  Konvencionalno ogrevanje ni vedno cenejše ...

  Kljub temu, da je začetni vložek v grelne panele lahko višji od vložka v konvencionalne grelce, boste kaj kmalu ugotovili, da se investicija splača. Verjetno že pri prvem mesečnem računu za ogrevanje. IR grelni paneli ogrejejo predmete v prostoru, zato ni potrebno, da so vedno vključeni, saj se prostor kasneje lahko ogreva zaradi toplote, ki jo oddajajo predmeti sami. Če pa boste le za nekaj ur izključili vaš radiator pa temu zagotovo ne bo tako. Prav tako za infrardeče ogrevanje ne boste potrebovali nikakršnih cevi in dodatne inštalacije, ki znatno poveča stroške. Potrebovali boste le električni priključek.

  Včasih prevroče, drugič premrzlo!

  Tudi vi zmanjšujete radiatorje, ko vam je prevroče, nato pa pozabite na njih in čez nekaj ur vas, ko pridete iz službe, pričaka ledeno mrzlo stanovanje? IR grelni paneli imajo lahko digitalni časovnik, najpogosteje dnevni in tedenski, s katerim boste lahko z nekaj kliki nastavili želeno temperaturo in ne boste več skrbeli, da bi vas presenetil preveč vroč ali pa premrzel prostor.

  Dogrevanje z IR paneli brez večjega posega v prostor

  Pogosto se dogaja, da imamo primarni način gretja, a ta v nekaterih prostorih ne zadovolji potreb po toploti. Tukaj vidimo prednost modularnosti IR-panelov oz. enostavne montaže za dogrevanje teh prostorov.

  Prednosti je veliko ...

  IR grelni paneli imajo cenejše stroške namestitve, nižje stroške delovanja, so bolj zdravi in hitrejši! Sodobne infrardeče ogrevalne plošče so elegantnega izgleda in jih je mogoče lepo vključiti v prostor, ne da bi bile moteče in vsiljive. IR grelni paneli so prav tako popolnoma tihi, zaradi česar so idealna izbira za spalnice ali bivalne prostore. Zakaj torej to zimo ne bi investirali v boljši ogrevalni sistem?

  Cene panelov in ceniki

  Nekoliko smo iskali in našli široko paleto IR panelov. Glede na moč in druge lastnosti varirajo cene IR panelov.

  Cene IR panelov varirajo od 100€ vse tja do 1000€, definirajo pa ga kakovost, cena. Zdaj je konec zimske sezone zato pri ponudnikih preverite akcijske ponudbe.

  Strokovni članek 3317
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje IR paneli?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 265 izvajalcev za področje IR paneli:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane