Za področje

  Prehitite sezono ogrevanja z Ekosenovim IR-grelnim sistemom

  Članek je koristil že 649+ uporabnikom
  Investicija v IR-grelni sistem ni nekaj, kar bi se zgodilo z danes na jutri. Pri podjetju Ekosen se tega zelo dobro zavedajo in zaradi tega imajo premišljen vsak korak od prvega stika s stranko do pritrditve zadnjega IR-panela.
  Strokovni članek 649
  Ekosen PR 2

  1. korak
  Obisk na domu in meritve

  Ekosen potencialnim strankam zagotovi obisk na domu, pri katerem strokovnjak preveri stanovanje ali prostore, ki jih želimo ogrevati. Preveri izolacijo, vlažnost sten, lego prostorov, toplotne izgube (okna, pomanjkljiva izolacija ...). Podjetje lahko izračuna optimalno število grelnih panelov in njihovo potrebno moč izključno na podlagi vseh dejstev.

  2. korak
  Ponudba

  Šele po natančnih meritvah in pregledu stanovanja/hiše/prostorov lahko podjetje pripravi primerno ponudbo. Le tako lahko strankam ponudijo najboljšo, trajno rešitev, glede na njihove želje in zahteve.

  3. korak
  Izbira termina in montaža

  Po potrjeni ponudbi Ekosen skupaj s stranko izbere primerne termine za montažo grelnih panelov. To izvajajo strokovno usposobljeni električarji monterji, ki opravijo vsa elektroinštalaterska dela in montažo, prostore pa za seboj očistijo.
  Ogrevanje z IR-sistemom Ekosen
  • predmeti in stene ostanejo suhe in oddajajo toploto
  • infrardeča toplota deluje pozitivno na počutje
  • ugodna cena ob nakupu in majhna poraba energije med delovanjem

  4. korak
  Svetovanje, informiranje

  Uporabnikom razložijo, kako grelni paneli delujejo, jim pokažejo, kako je treba z njimi ravnati, in odgovorijo na vsa morebitna vprašanja. Storitev podjetja pa se ne konča po montaži. Strokovni sodelavci podjetja Ekosen so uporabniku na voljo ob morebitnih vprašanjih, mu ponujajo morebitne izboljšave in so na voljo tudi v primeru težav.

  Ravno zaradi vseh korakov je poletje ravno pravi čas za investicijo v IR-ogrevanje
  V poletnih mesecih se sicer neradi ukvarjamo z mislijo, kako bo, ko bodo prišli mrzli meseci. Vseeno pa ima poletna investicija nekatere prednosti:


  • zaradi manjšega obsega dela v poletnih mesecih se svetovalci lahko hitreje odzovejo na vaše povpraševanje,
  • čakalna doba montaže je bistveno krajša kot v vrhuncu prodajne sezone,
  • večji prihranek zaradi višjih popustov,
  • prehod v zimske mesece bo lažji, saj boste že imeli sonce v svojem domu.

  Ekosen PR_4.jpg

  Prednosti samega IR-grelnega sistema Ekosen


  • Preverjeni, ustrezno certificirani izdelki,
  • do 15-letna garancija,
  • 40 let življenjske dobe grelnih panelov,
  • stroški ogrevanja so do 60 % nižji,
  • investicija je možna po korakih,
  • izredno prijeten občutek ob ogrevanju,
  • enakomerno razporejena toplota,
  • odpravlja vzroke za vlago in plesen,
  • preprosto upravljanje,
  • preprosta montaža,
  • vzdrževanje NI potrebno,
  • ogrevanje, prijazno do okolja.

  Ekosen PR_3.jpg

  Mnenje uporabnika o IR-ogrevanju

  O izkušnji z IR-ogrevanjem grelnega sistema Ekosen pri novogradnji je zapisala tudi družina iz Polzele:

  »Pred nekaj leti smo se odločili za gradnjo hiše in na Polzeli našli primerno lokacijo. Vse skupaj se je začelo s tem, da je treba pred začetkom gradnje izbrati ustrezen načrt hiše, ki bo primeren za štiričlansko družino. Vse detajle hiše smo temeljito analizirali. Vsi arhitekti ti pri pripravi projektne dokumentacije svetujejo, da bi za ogrevanje hiše uporabil talno gretje in TČ. Seveda potrebuješ pri tem prostor oz. kurilnico, kjer je nameščena vsa instalacija. To se nam je zdelo nekako nepotrebno. Glede na to, da smo imeli prej v stanovanju že dva IR-panela, smo bežno poznali, kako IR-ogrevanje deluje. Pri podjetju Ekosen so nam pripravili osnutek načrta za izvedbo IR-ogrevanja naše hiše in tako smo lahko izvedli predpripravo elektroinstalacije v času gradnje. Istočasno je v vsaki hiši treba izvesti tudi način ogrevanja sanitarne vode. Tudi tu smo zadevo racionalizirali in vgradili OGB smart bojler 100 l v spodnjo kopalnico, ki je v sredini hiše, in so pri tem do vseh porabnikov tople vode kratke linije in minimalne toplotne izgube.
  V hiši je skupaj z garažo 12 prostorov, ki imajo za ogrevanje Ekosenove IR Sunlife Premium panele, ki so vsi vgrajeni na strop. Upravljanje temperature vsakega prostora je z regulatorjem IR Sun. Hišo smo začeli ogrevati v oktobru 2020. Počasi je zaključena ogrevalna sezona, in ko smo opravili pregled stroškov in porabe elektrike za ogrevanje, je bila ta za celotno kurilno sezono cca 3000 kWh oz. 360 evrov. Pri načrtovanju smo se odločili tudi za vgradnjo dimnika v hiši in za postavitev kaminske peči v dnevni sobi. Tu si lahko z ognjem pričaraš še drugačen občutek domačnosti v hiši. Strošek drv je bil približno 150 evrov v tej sezoni. Skupen strošek ogrevanja pa približno 510 evrov, kar je pa precej manj, kot je bil informativni izračun porabe za IR-ogrevanje. Je pa res, da je hiša dobro izolirana (fasada 16 cm, mansarda stropi 35 cm).

  Kaj so bile naše osnovne odločitve za izvedbo IR-ogrevanja v hiši, novogradnja:

  1. način delovanja IR-ogrevanja, ki ogreva prostor na točno želeno temperaturo
  2. garancijski pogoji (garancijska doba na panele Premium in način delovanja, ki ne zahteva nekih posebnih servisov in vzdrževanja v prihodnje)
  3. sodelovanje Ekosena v projektu od svetovanja, ponudbe do končne izvedbe in zagona sistema
  4. bistveno nižja investicija kot v druge sisteme ogrevanja
  5. strošek ogrevanja
  Z IR-ogrevanjem smo izredno zadovoljni in ga priporočamo vsem, ki se odločate med različnimi možnostmi ogrevanja, saj je vse skupaj zelo enostavno in obvladljivo. To je ogrevanje prihodnosti. Morda bomo kdaj v prihodnje izvedli tudi sončno elektrarno in si s tem zagotovili tudi lasten vir energije.«
  Nadja, Bernard, Gea in Urh, Polzela, junij 2021

  Ekosen PR_.jpg

  Zaupajte zadovoljnim uporabnikom in njihovemu mnenju

  Podjetja z dolgo tradicijo so se na trgu lahko obdržala zaradi zadovoljnih uporabnikov. Izkušnje iz prve roke lahko najdete povsod na spletu, zato kar pogumno z iskanjem podatkov. Ob tem pa ne pozabite na družbena omrežja, kjer se najde največ korektnih informacij. Na spletni platformi Facebook se pridružite skupini UPORABNIKI IR-OGREVANJA – izkušnje in se prepričajte sami.

  Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

  Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si.

  Lahko pa nas obiščete v salonih:
  · v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
  · v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
  · v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

  Strokovnjaki na področju IR-ogrevanja

  Pravi naslov za svetovanje in nakup IR-grelnih panelov je brez dvoma podjetje Ekosen s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi referencami na tem področju.
  Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preverite na: www.ekosen.si/izracun

   

  Strokovni članek 649
  Avtor: EKOSEN, d.o.o.

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje IR PANELI?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane