Za področje

    Nega balkonske ograje v poletnih mesecih

    Članek je koristil že 8078+ uporabnikom
    Varnost na balkonu zagotovimo s pravilno zaščito. Vsak balkon ima v večini primerov ograjo ali zid. Ograje so iz različnih materialov, kovinske, lesene, inox ali steklene. Lastniki inox in steklenih ograj si pred poletjem ne belijo glave z barvanjem le teh. Ograjo lepo očistijo in pripravljena je za toplejše mesece. Nega kovinske in lesene ograje je v primerjavi z inox in steklenimi ograjami nekaj povsem drugega in terja čas in denar. Leseno in kovinsko ograjo je potrebno vzdrževati z rednim barvanjem, v nasprotnem primeru jo, kaj hitro dotolče zob časa in je potrebna menjave.
    Strokovni članek 8078
    Vzdrževanje ograje je izrednega pomena za daljšo obstojnost
    Imamo kar 676 izvajalcev za področje Lesene ograje:

    1. BARVE ZA ZUNANJE BALKONSKE OGRAJE

    Pri nakupu barv za zunanje površine je potrebno prodajalcu povedati, kaj boste s to barvo barvali in kje se nahaja predmet, ki ga boste barvali. Ko kupujete barvo za balkonsko ograjo, izpostavite lego balkonske ograje. Pomembno je, da prodajalcu zaupate ali je balkonska ograja na južni ali severni strani objekta. Južna lega pomeni, da ima ograja sonce praktično čez celi dan. Temu primerno jo je tudi potrebno zaščititi. Cene barv za zunanje površine so različne. Za kvadratni meter barve, ki bo prekrila zunanjo površino odštejemo od 1,5 € naprej. Pri nakupu barve za barvanje pa nikar ne pozabite prodajalca povprašati tudi o sredstvih s katerimi boste očistili čopiče.

    Zaščita površin med barvanjem balkonske ograje

    Vsekakor poleg barve s katero boste ograjo prebarvali je potrebno razmisliti tudi o zaščiti tal in ostalih površin, kjer boste ograjo barvali. Priporočljivo je, da površino zaščitite s časopisnim, reklamnim papirjem ali kartonom, ki ga po končanem delu odstranite. Tako zagotovite, da je pobarvana res samo ograja in nič drugega.

    2. LESENA BALKONSKA OGRAJA

    Lesene deske so v večini primerov pritrjene na kovinsko ogrodje. V kolikor je le mogoče lesene delo balkonske ograje odstranite iz kovinskih. Ta poseg vam bo olajšal nadaljnjo delo, med drugim pa boste privarčevali tudi na času. Poudariti je potrebno, da les barvamo z drugimi barvami kakor kovino. Pred kakršnim koli barvanjem je potrebno les zbrusiti in ga pripraviti na nov nanos barve. V kolikor je le mogoče pobrusite tudi kovino, da iz nje odstranite površinsko rjo in preprečite nadaljnjo propadanje. Po opravljenem brušenju je super, če elemente ograje pred barvanjem prepihate. Tako boste na njih lažje nanašali barvo. Kovinske dele ograje je priporočljivo, da pred barvanjem premažete s sredstvom za rjo. Nato sledi končni premaz. Lesene dele ograje lahko zaščitite tudi z oljnimi premazi in ne samo z barvo za les. Pred premazovanjem z oljem mora biti les suh, primerno obdelan, iz njega odstranjen prah, brez maščob, voska in drugih nečistoč. Ko so deli ograje pobarvani, počakajte kak dan ali dva in jo ponovno sestavite.

    3. KOVINSKA BALKONSKA OGRAJA

    Inox ograja je težavna za razstaviti, običajno je skupaj sestavljena na mestu. Ograjo najprej očistite in z žično krtačo iz nje odstranite površinsko rjo. Trdovratne in globoke rje se lotite z brusilnikom. Obrusiti je potrebno še star lak. Za brušenje lahko uporabljate brusilnik s trikotno brusilno ploščo, za manjše stvari pa brusilni jezik. Nato z ograje odstranite prah, premažete s sredstvom za zaščito pred rjo. Nato sledi končni premaz. Običajno se barva za kovine suši kak dan ali dva. Priporočljivo je, da se barvanja balkonske ograje lotite, ko je zunaj lepo vreme in vas dež ne mora presenetiti.

    Kovinska ograja
    Kovinska ograja


    Strokovni članek 8078
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Lesene ograje?

    Imamo kar 676 izvajalcev za področje Lesene ograje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 676 izvajalcev za področje Lesene ograje
    10
    6

    Dejan Jazbec s.p.


    8.3
    1

    MIZARSTVO RODE ROK RODE S.P.


    9.2
    0

    Mizarstvo ŠTERK d.o.o.


    10
    1

    Mizarstvo Suša Marijan Suša s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane