Za področje

  Nega balkonske ograje v poletnih mesecih

  Članek je koristil že 6490+ uporabnikom
  Varnost na balkonu zagotovimo s pravilno zaščito. Vsak balkon ima v večini primerov ograjo ali zid. Ograje so iz različnih materialov, kovinske, lesene, inox ali steklene. Lastniki inox in steklenih ograj si pred poletjem ne belijo glave z barvanjem le teh. Ograjo lepo očistijo in pripravljena je za toplejše mesece. Nega kovinske in lesene ograje je v primerjavi z inox in steklenimi ograjami nekaj povsem drugega in terja čas in denar. Leseno in kovinsko ograjo je potrebno vzdrževati z rednim barvanjem, v nasprotnem primeru jo, kaj hitro dotolče zob časa in je potrebna menjave.
  Strokovni članek 6490
  Vzdrževanje ograje je izrednega pomena za daljšo obstojnost
  Imamo kar 642 izvajalcev za področje Lesene ograje:

  1. BARVE ZA ZUNANJE BALKONSKE OGRAJE

  Pri nakupu barv za zunanje površine je potrebno prodajalcu povedati, kaj boste s to barvo barvali in kje se nahaja predmet, ki ga boste barvali. Ko kupujete barvo za balkonsko ograjo, izpostavite lego balkonske ograje. Pomembno je, da prodajalcu zaupate ali je balkonska ograja na južni ali severni strani objekta. Južna lega pomeni, da ima ograja sonce praktično čez celi dan. Temu primerno jo je tudi potrebno zaščititi. Cene barv za zunanje površine so različne. Za kvadratni meter barve, ki bo prekrila zunanjo površino odštejemo od 1,5 € naprej. Pri nakupu barve za barvanje pa nikar ne pozabite prodajalca povprašati tudi o sredstvih s katerimi boste očistili čopiče.

  Zaščita površin med barvanjem balkonske ograje

  Vsekakor poleg barve s katero boste ograjo prebarvali je potrebno razmisliti tudi o zaščiti tal in ostalih površin, kjer boste ograjo barvali. Priporočljivo je, da površino zaščitite s časopisnim, reklamnim papirjem ali kartonom, ki ga po končanem delu odstranite. Tako zagotovite, da je pobarvana res samo ograja in nič drugega.

  2. LESENA BALKONSKA OGRAJA

  Lesene deske so v večini primerov pritrjene na kovinsko ogrodje. V kolikor je le mogoče lesene delo balkonske ograje odstranite iz kovinskih. Ta poseg vam bo olajšal nadaljnjo delo, med drugim pa boste privarčevali tudi na času. Poudariti je potrebno, da les barvamo z drugimi barvami kakor kovino. Pred kakršnim koli barvanjem je potrebno les zbrusiti in ga pripraviti na nov nanos barve. V kolikor je le mogoče pobrusite tudi kovino, da iz nje odstranite površinsko rjo in preprečite nadaljnjo propadanje. Po opravljenem brušenju je super, če elemente ograje pred barvanjem prepihate. Tako boste na njih lažje nanašali barvo. Kovinske dele ograje je priporočljivo, da pred barvanjem premažete s sredstvom za rjo. Nato sledi končni premaz. Lesene dele ograje lahko zaščitite tudi z oljnimi premazi in ne samo z barvo za les. Pred premazovanjem z oljem mora biti les suh, primerno obdelan, iz njega odstranjen prah, brez maščob, voska in drugih nečistoč. Ko so deli ograje pobarvani, počakajte kak dan ali dva in jo ponovno sestavite.

  3. KOVINSKA BALKONSKA OGRAJA

  Kovinsko ograjo razstavimo s težavo, običajno je skupaj sestavljena na mestu. Ograjo najprej očistite in z žično krtačo iz nje odstranite površinsko rjo. Trdovratne in globoke rje se lotite z brusilnikom. Obrusiti je potrebno še star lak. Za brušenje lahko uporabljate brusilnik s trikotno brusilno ploščo, za manjše stvari pa brusilni jezik. Nato z ograje odstranite prah, premažete s sredstvom za zaščito pred rjo. Nato sledi končni premaz. Običajno se barva za kovine suši kak dan ali dva. Priporočljivo je, da se barvanja balkonske ograje lotite, ko je zunaj lepo vreme in vas dež ne mora presenetiti.

  Kovinska ograja
  Kovinska ograja


  Strokovni članek 6490
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 642 izvajalcev za področje Lesene ograje:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 642 izvajalcev za področje Lesene ograje:

  Brezplačno povpraševanje
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  Brez provizij
  Imamo kar 642 izvajalcev za področje Lesene ograje
  9.1
  7

  TISA, JANEZ BENEDIČIČ, S.P.


  10
  0

  R-LES Rok Podržaj s.p.


  9.3
  0

  LESARSTVO HUDOVERNIK, proizvodno in trgovsko podjetje, d.o.o.


  8.9
  0

  TESARSTVO Drago Črešnjovec s.p.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje LESENE OGRAJE?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane