Za področje
    ALU Ograjni sistemi, balkonske ograje, perforirane ograje

    Inox ograje s steklom, lesom in jeklom

    Članek je koristil že 3360+ uporabnikom
    Inox ograje so odporne na rjo, vlago in umazanijo. Z minimalnim vzdrževanjem dosegajo izjemno dolgo življenjsko dobo. Rostfrei ograje se lahko kombinirajo s steklom, lesom in pločevino, s čimer dosegajo zelo različne videze.
    3360
    inox ograje s steklom

    1. Inoks ograje

    Inox ograje morajo zagotavljati varnost pred padci, poleg tega pa so močno obremenjene, saj morajo zunaj kljubovati tudi soncu, vetru in dežju. Na njih se nabira prah, sol in druga umazanija, ki zahteva veliko časa za čiščenje in vzdrževanje. Vsemu temu se lahko v veliki meri izognete z inox ograjami, so pojasnili mojstri iz MB metal. Inox je nerjaveče jeklo, ki ima visoko odpornost na korozijo in dolgo življenjsko dobo.

    Inox ograje se uporabljajo za balkone, terase, notranje in zunanje stopnice, galerije, vrtove in dvoriščna vrata. Poleg naravnega videza zrcalnega videza, je inoks možno tudi obrusiti, s čimer pridobi matiran videz, prašno pobarvati v katerokoli barvo po RAL lestvici ali pa se inox dodatno zaščiti z vročim cinkanjem. Vsak inox ni dovolj kvaliteten, saj mora biti izdelan iz ustrezno poliranega materiala, brez izpostavljenih varov, ki so lahko drugače podvržni rjavenju. Vzdrževanje inoksa je izredno enostavno in zahteva le brisanje z mokro krpo dvakat na leto.

    Inox je možno kombinirati tudi z drugimi materiali, s čimer se lahko doseže zelo različne videze. Polnila ograje so lahko inox cevi, kaljenega stekla, jeklene pletenice, lesa ali perforirane pločevine. Končni ročaj je lahko iz inoksa ali lesen.

    2. Inox stopniščne ograje

    Stopniščne rostfrei ograje iz inoxa so primerne tako za zunanja, kot notranja stopnišča, uporabljajo pa se tudi za notranje balkone in galerije. Najprej morate izbrati videz inoksa, ki je lahko zrcalen ali moten. Na voljo so različna polnila ograje. Ograjne cevi iz inkosa so lahko vertikalne ali horizontalne. Rostfrei ograja s steklom daje še dodaten občutek lahkotnosti. Uporablja se kaljeno lepljeno steklo. Priljubljena izbira pa je tudi ograja iz jeklenih pletenic. Pomemben je tudi taktilen stik z ograjo pri čemer lahko izbirate med lesenim ali nerjavečim držalom.

    inox-stopniščna-ograja.jpg
    Inox ograja za stopnice odseva čist in eleganten videz. Vir: mb-metal.si

    3. Inox balkonske ograje

    Dež, veter in sonce zahtevajo nekoliko več pozornosti pri montaži inox ograje. Predvsem stiki med jeklom in drugimi materiali morajo biti pravilno izvedeni, saj lahko v nasprotnem primeru pride do zadrževanja vlage in umazanije ter rjavenja, so posvarili v MB metal. Rostfrei ograje so primerne za balkone, terase, francoske balkone in drugo zunanjo uporabo.

    Balkonske ograje so lahko v celoti iz inoxa. Tako poznamo balkonske ograje iz inox cevi, ki so okrogle ali kvadratne, balkonske ograje z inox pletenicami in ograje z inox ploščami, kadar želimo omejiti nezaželene poglede. Druge kombinacije pa zajemajo inox-les, inox-zid, inox-steklo, inox-pločevina idr.

    francoski-balkon-inox.jpg
    Rostfrei ograja za francoski balkon. Vir: mb-metal.si

    Inox rostfrei ograja zahteva minimalno pozornosti, hkrati pa vam bo služila še mnogo let.

    3360
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kovinske ograje?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane