Za področje

    Fotomontaža objekta

    Članek je koristil že 3104+ uporabnikom
    Večjih bistvenih razlik med pojmoma arhitekturna vizualizacija in arhitekturna fotomontaža praktično ni. Obe sliki prikazujeta prostorski prikaz bodočega objekta, na katerem so vidni elementi prostora in realni materiali. Ni pa vsaka arhitekturna vizualizacija objekta prikazana na realni lokaciji oz. območju. Pogostokrat se namreč teren, na katerem je predvidena postavitev objekta, zmodelira v za to primernem programu ali pa se nariše le približen potek območja.
    Strokovni članek 3104
    Fotomontaža objekta je prostorski prikaz bodočega objekta na realni lokaciji
    Imamo kar 309 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

    1. PROCES IZDELAVE FOTOMONTAŽE OBJEKTA
    Proces izdelave arhitekturne fotomontaže se skorajda ne razlikuje od procesa izdelave arhitekturne vizualizacije. Tudi v tem primeru je predpogoj dobro sodelovanje med arhitektom in investitorjem, kjer arhitekt na podlagi želja izriše variantne rešitve idejnih zasnov.
     
    Nato se loti računalniških izrisov načrtov, na podlagi katerih izdela osnovni 3D model bodočega objekta. Nadaljnji potek izdelave fotomontaže objekta je odvisen od arhitekta in programov, katerih se poslužuje in jih obvlada. Sledi vnos materialov in drugih potrebnih elementov, da bo končni prostorski prikaz karseda realen. Taka arhitekturna vizualizacija sicer prikazuje vse potrebne elemente za dobro predstavo objekta, manjka le tista pika na i, kjer bi bile prikazane še stavbe na prvotnem območju, realni potek terena in podobno.
     
    Kje je torej tista razlika?
    Razlika v procesu nastajanja arhitekturne vizualizacije in arhitekturne fotomontaže je končni obrez objekta in njegove ožje okolice ter vstavljanje le-tega na dejansko območje obdelave. Pogoj za omenjeno dejanje je dobra fotografija prvotnega stanja lokacije, kjer se bo objekt nahajal. Fotografija naj zajema točno lokacijo in širšo okolico, kar bo končnemu prikazu predstavljajo dodano vrednost.
     
    2. PROGRAMSKO ORODJE ADOBE PHOTOSHOP
    Lahko rečemo, da je primarno programsko orodje za izdelavo fotomontaže objekta Adobe Photoshop. Kljub temu, da se pri procesu izdelave lahko uporablja tudi druga programska oprema za vizualizacije, pa se delo konča prav v programu za obdelavo slik- Adobe Photoshop.
     
    Na fotografijo prvotnega stanja lokacije dodamo sliko in ožjo okolico bodočega objekta, pri tem pa pazimo na pravilno postavitev in prostorske dimenzije. Nič bolj ne bode v oči, kot izdelana arhitekturna fotomontaža, kjer je objekt nepravilno prostorsko umeščen v prostor.
     
    Program za obdelavo slik Adobe Photoshop je primarno orodje za izdelavo fotomontaže objekta
    Program za obdelavo slik Adobe Photoshop je primarno orodje za izdelavo fotomontaže objekta


    Strokovni članek 3104
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje 3d vizualizacija, renderji?

    Imamo kar 309 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 309 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji
    8.6
    0

    INSMETAL


    8.9
    3

    Arhitekturno projektiranje in oblikovanje, Jan Pintar s.p.


    8.9
    3

    ARHI-TURA d.o.o.


    8.9
    0

    RIBA ARHITEKTI d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane