Za področje

  3D animacija in 3D tiskanje

  Članek je koristil že 4743+ uporabnikom
  Pri predstavitvenih tehnikah je potrebno omeniti še 3D animacijo in 3D tiskanje, ki sta v današnjem času vse bolj v porastu. Skupno obema vrstama predstavitvenih tehnik je beseda gibanje oz. oživljanje, kjer se v enem primeru, preko zaslona, sprehajamo oz. potujemo po prostoru, v drugem primeru pa s pomočjo napredne tehnike naredimo fizični model na podlagi 3D računalniškega izrisa modela. Obe vrsti predstavitve sta zelo uporabni in služita za lažjo prostorsko predstavo, predvsem naročniku oz. bodočemu lastniku.
  Imamo kar 282 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

  1. 3D ARHITEKTURNA ANIMACIJA
  Beseda animacija pomeni oživitev, spodbujanje ali navdušenje. Dandanes se animacije razumejo kot hitro prikazovanje zaporedja določenih slik ali video animacije, katerih poglavitni namen je ustvarjanje optične iluzije gibanja. Prav zaradi svoje zanimivosti, ekskluzivnosti in oživljanja bodočega prostora, so 3D animacije močno in uporabno orodje pri predstavitvah bodočih objektov in prostorov.

  Glavna prednost 3D animacij, v primerjavi s standardnim prikazom vizualizacije bodočega objekta, je sprehod po prostoru in doživljanje le-tega, pa čeprav samo preko računalniškega zaslona ali projekcije. 3D animacija služi arhitektu kot predstavitveno orodje za naročnika, na podlagi katerega si investitor lažje predstavlja dimenzije posameznih prostorov in jih na nek način tudi doživlja.

  V animacijo slike so tako zajete tehnične risbe, načrti, osnutki, predogledi in podobne stvari, ki nudijo popolno predstavo zunanjosti ali notranjosti bodočega objekta. Proces animacije vsebuje različne postopke kot so ustvarjanje modela (modeliranje), ustvarjanje raznih tekstur, postavitev scen, uravnavanje osvetlitve ter animacije vseh zajetih prostorov.

  Prednost 3D animacij
  Če primerjavo klasične načine snemanja (video, fotografija) in 3D animacije, lahko zadnje določene fizične omejitve, ki se pojavljajo pri klasičnih načinih, presežejo. Pri 3D animacijah je iz praznega prostora možno ustvariti virtualni pogled v bilo katero resničnost.

  3D animacija omogoča snemanje stvari od zunaj navznoter in obratno, iz različnih možnih zornih kotov. Izključena ni niti panoramska perspektiva. Pri 3D animaciji je možna postavitev kamere na poljubno pozicijo, kar je pri klasičnem načinu snemanja nemogoče ali pa precej drago.

  2. 3D TISKANJE
  3D tiskanje spada med eno izmed najsodobnejših tehnologij, ki se v zadnjih let vse bolj uporablja ne samo na področju arhitekture za izdelavo maket in modelov, ampak tudi na področju razvoja in raziskav, oblikovanja, predstavitvenih tehnik, urbanizma, konstrukcij, kulturne dediščine, protetike, medicine in zobozdravstva. 3D tiskanje omogoča izdelavo modela fizične oblike iz poljubnega materiala. Model se izdela v poljubnem merilu, vse je seveda odvisno od zmogljivosti in velikosti tiskalnika. Fizični model se naredi na podlagi računalniškega oz. virtualnega izrisa 3D modela.

  Izdelan model oz. maketa hiše je izredno funkcionalni in uporabni material pri predstavitvi hiše bodočemu investitorju, kjer se arhitekt ne osredotoča samo na 2D izrise načrtov in slikovne arhitekturne vizualizacije, pač pa se poslužuje makete, na kateri se natančno vidi prostor, njegove dimenzije, odmiki in ostalo, kar omogoča večjo prostorsko predstavo.

  Cene 3D tiskalnikov in modelov
  Cene 3D tiskalnikov so odvisne od tehničnih zmogljivosti tiskalnika, proizvajalca, velikosti tiskalnika in podobno. 3D tiskalnik manjše velikosti je na voljo za približno 180€, v splošnem pa je razpon cen 3D tiskalnikov med 350-1000€. Seveda obstajajo tudi izjeme, kot so 3D tiskalniki za profesionalno uporabo na raznih področjih, kateri dosegajo ceno tudi do 20000€.

  Cena 3D modela je odvisna od velikosti, uporabljenega materiala in zahtevnosti modela. Cene 3D modelov objektov srednjih in večjih velikosti se v povprečju gibljejo med 300 in 600€.

  Strokovni članek 4743
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 282 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje 3d vizualizacija, renderji?

  Imamo kar 282 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Imamo kar 282 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji
  9.2
  3

  STORIS, Mark Dojčinovič s.p.


  9.6
  1

  MEGA-VIZIJA, Slavko MOHARIČ s.p.


  10
  1

  BERNIX furniture design, Ekaterina Bernik s.p.


  8.8
  0

  Biro 33, Doris Arnuš s.p.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane