Za področje

  3D modeliranje in 3D vizualizacija

  Članek je koristil že 8131+ uporabnikom
  Ste že slišali za 3d vizalizacijo? Do pred kratkim je veljal arhitek za umetnika, ki vam nariše načrte za hišo, po možnosti pa naredi tudi kakšno skico vaše bodoče hiše. Arhitektovo orodje je predstavljal svinčnik, skica pa je bila najpogostejši način komunikacije med arhitektom in naročnikom. Že kar nekaj let pa arhitekti, tako v tujini kot tudi doma, uporabljajo dodatno orodje, računalnik. Z uporabo računalnika pa se je razvil nov način predstavitve bodoče arhitekture- 3D vizualizacije.
  Strokovni članek 8131
  3D renderji nam omogočajo, da si predstavljamo hišo in ustvarjajo ambient
  Imamo kar 312 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

  1. Kaj so 3d vizualizacije?

  Arhitektura se vedno začne s skico. Skica je del arhitektovega procesa snovanja arhitekture. Nato arhitekt na takšen ali drugačen način ustvari hišo in nariše njene načrte, tlorise, prereze, fasade, ipd. Načrti delno služijo za komunikacijo med arhitektom in naročnikom, predvsem pa predstavljajo navodilo izvajalcem. Ključnega pomena pri komunikaciji med uporabnikom in arhitektom so prav 3D vizualizacije.

  3D vizualizacija je slika oziroma 3d izris vaše bodoče hiše. Prikazuje lahko notranji prostor hiše ali pa del hiše od zunaj. Arhitekt jo ustvari tako, da najprej nariše celotno hišo na računalnik v 3D-ju. Nato si izbere zanimive poglede na 3D model in naredi render bodoče hiše (3D posnetek). Po želji ga nato še dodatno obdela z različnimi grafični programi. Preko 3D vizualizacije vam arhitekt pokaže kako bo v realnosti izgledala vaša dnevna soba ali leseno stopnišče o katerem sta govorila toliko časa.

  2. Zakaj so vizualizacije pomembne?

  Zaradi uporabe 3D vizualizacij se močno izboljša komunikacija med arhitektom in naročnikom, poenostavi in skrajša pa se tudi proces nastajanja hiše.

  Bodoči uporabniki si pogosto ne morejo zgolj iz načrtov predstavljati njihovega bodočega doma. Preko 3D vizualizacij pa lahko arhitekti zelo nazorno pokažejo svojo idejo in jo predstavijo naročniku. Prav tako pa lahko naročniku natančno pokažejo, kako bo izgledal njihov dom, skupek njihovih idej in predstav o hiši. Vizualizacija pokaže če določeni arhitekturni elementi, materiali, barve pašejo v določen prostor in če se skladajo med seboj. Pokažejo pa vam še mnogo več. Pričarajo vam atmosfero vašega bodočega doma. Ker predstavijo, kako bo vaša hiša zgledala v realnosti, tudi preprečijo, da med arhitektom in naročnikom ne pride do nesporazuma zaradi nerazumevanja.

  Kakorkoli že, 3D vizualizacije so nujna predstopnja pred realizacijo vase hiše.

  3. Cena vizualizacije

  Cena 3D vizualizecije je odvisna od kvalitete prikaza, števila pogledov in izvajalca. Cene 3D izrisov so med 80€ do 400€/sliko.

  Strokovni članek 8131
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje 3d vizualizacija, renderji?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 312 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane