Za področje

    Arhitekturna vizualizacija

    Članek je koristil že 4529+ uporabnikom
    Arhitekturna vizualizacija je bodoči prostorski prikaz eksterierja ali interierja objekta. Za arhitekturno vizualizacijo se uporablja več izrazov oz. pojmov, kot so 3D prikaz, render, prostorski prikaz, fotomontaža objekta in podobno. Za izdelavo arhitekturne vizualizacije objekta je zadolženo projektantsko podjetje oz. arhitekturni biro, ki skladno z vsemi načrti tlorisov in prerezov na koncu izdela še prostorski prikaz bodočega objekta za lažjo predstavo končne rešitve.
    Strokovni članek 4529
    Pri vizualizaciji zunanjosti je poleg objekta vključena njegova okolica; GMT+1 arhitekti
    Imamo kar 308 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

    1. NAMEN ARHITEKTURNE VIZUALIZACIJE
    Poglavitni namen izdelave arhitekturne vizualizacije je lažja komunikacija med projektantom in naročnikom, kjer je na podlagi prostorskega prikaza predstavljena morebitna končna izvedba določenega objekta. Arhitekturna vizualizacija velja za močno orodje, s pomočjo katerega si predvsem investitor lažje predstavlja končni izgled zunanjosti ali notranjosti objekta. Arhitekt lahko na podlagi arhitekturne vizualizacije izdela variantne rešitve, pri katerih se investitor odloči za njemu najljubšo možnost. Pomembno je, da arhitekt v 3D prikazu vključi realne materiale in njihove lastnosti, prav takšne, kakršne si je zamislil investitor. Na ta način bosta oba prišla do hitrejše končne rešitve.
     
    Arhitekturne vizualizacije se v splošnem delijo na vizualizacije prikaza zunanjosti in vizualizacije prikaza notranjosti določenega objekta.
     
    3D vizualizacija zunanjosti
    Prostorski prikaz zunanjosti zajema računalniško sliko bodočega objekta v naravi, kjer so zajeti vsi materiali na zunanjega oboda objekta in njegove širše okolice. Poleg prikaza strehe in fasade objekta, prikaz zunanjosti dopolnjuje še vegetacija. Drevesa, grmovnice, trata, rože in podobna vegetacija so sestavni del 3D vizualizacije zunanjosti. Za lažjo predstavo o velikosti objekta, je smiselno na sliko vključiti še silhuete ljudi, na osnovi katerih dobi investitor oz. določen posameznik prostorsko predstavo, in njegovo dimenzijo.
     
    3D vizualizacija notranjosti
    3D vizualizacija notranjosti oz. z drugimi besedami prostorski prikaz interierja ali ambienta, vključuje poleg prikaza talnih, stenskih in stropnih oblog tudi vso večjo in majhno notranjo opremo določenega prostora. Tako kot pri 3D prikazu zunanjosti, je pri 3D prikazu notranjosti še toliko bolj pomembno, da se ustvari oz. prikaže vsaj en nočni interier, iz katerega je razvidna osvetlitev prostora. Dodano vrednost 3D prikazu notranjosti predstavljajo poleg svetil še razna umetniška dela, skulpture, namizna oprema, knjige, rože in ostali nadrobni detajli, ki naredijo vizualizacijo čim bolj realno in celostno. Prav tako je pomembno, da se z namenom lažje prostorske predstave in njegovih dimenzij, na prikaz vključijo silhuete ljudi.
     
    2. CENA ARHITEKTURNE VIZUALIZACIJE
    Cena 3D prostorskega prikaza je odvisna od kvalitete in nivoja vizualizacije, števila vizualizacij in projektantskega biroja.
    Cene 3D renderjev oz. vizualizacij objektov ter izrisov 3D modelov se začnejo pri 80€ in lahko segajo do 400€/sliko.
     
    Vizualizacija interierja hiše; GMT+1 arhitekti
    Vizualizacija interierja hiše; GMT+1 arhitekti


    Strokovni članek 4529
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje 3d vizualizacija, renderji?

    Imamo kar 308 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 308 izvajalcev za področje 3d vizualizacija, renderji
    9.1
    0

    Z-PROJEKT, GRADBENI INŽENIRING, MATEJ ZADNIK S.P.


    8.9
    1

    Atrij nepremičnine d.o.o.


    8.9
    1

    Pinger, svetovanje in inženiring, Urban Pinter s.p.


    8.9
    0

    OS ARHITEKTURA, Katarina Šauperl s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane