Za področje
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  kamnita fasada, cena kamnite obloge

  Članek je koristil že 17818+ uporabnikom
  Kamnita fasada se je v Sloveniji tradicionalno uporabljala na Primorskem, delno pa tudi drugod po državi. Ta se uporablja predvsem, ker je kamen zelo obstojen material, pa tudi prijeten na pogled.
  Strokovni članek 17818
  Primorska kamnita fasada, vir: static.panoramio.com
  Imamo kar 534 izvajalcev za področje Polaganje kamna:

  1. Lastnosti kamna?

  Kamen je naraven in zelo obstojen material, tako lahko kamnita fasada doseže vrsto let brez obnavljanja. Prav tako pa je kamen na pogled lep material, ki popestri fasado objekta in ga naredi bolj opaznega.
  V kamen lahko oblečemo celotno fasado, to je značilnost predvsem objektov na Primorskem. Tam je kamen varuje objekt pred intenzivnimi vremenskimi razmerami. Drugod po Sloveniji, npr. v alpskem svetu, pa se je in se še kamen uporablja le na spodnjem delu objekta. Tako hiša vizualno razpade na dva dela, spodnje nadstropje, oblečeno v kamen, vzbuja občutek teže in obstojnosti. Drugi del objekta pa je oblečen v les, tako ta deluje bolj lahkotno. Pogosto pa se kamen uporabi tudi samo za cokel, tako varuje spodnji del fasade pred brizganjem vode med deževjem.

  2. Vrste kamnitih fasad in vgradnja

  Kamen, ki ga uporabimo za kamnito fasado je potrebno skrbno izbrati, če je ta neprimeren, oziroma če je neprimerna njegova vgradnja, lahko pride do poškodb kamna. Skrbno moramo izbrati vrsto kamna, upoštevati pa moramo tudi njegovo upogibno trdnost, oziroma odpornost kamna proti delovanju sile pravokotno na površino. Tako moramo prej ugotoviti, kakšne bodo vremenske razmere, katerim bo fasada izpostavljena. Splošno se za kamnite fasade uporablja marmor, različni apnenci, traventin, pohorski granodiorit, itd.
  Kamnito fasado lahko pritrdimo na dva načina, kamen se lahko na konstrukcijo pritrdi neposredno z različnimi vezivi ali pa se ta pritrdi na fasado preko podkonstrukcije. V drugem primeru gre za prezračevano fasado, katere uporaba je tudi bolj pogosta. V tem primeru je kamen od notranjega zidu osmaknjen nekaj centimetrov.

  3. Kamnite stenske obloge - cenik

  Cena neprezračevane kamnite fasade iz naravnega lepljenega kamna je med 70 in 90 EUR/m2. Cena samega dekorativnega kamna pa se giblje med 30 in 50 EUR/m2.

  Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

  Kamnita fasada, vir: haybert.com
  Kamnita fasada, vir: haybert.com


  Delno kamnita fasada, vir: haybert.com
  Delno kamnita fasada, vir: haybert.com


  Strokovni članek 17818
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Polaganje kamna?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 534 izvajalcev za področje Polaganje kamna:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane