Za področje

    Pomurski sejem 2023

    Članek je koristil že 787+ uporabnikom
    Pomurski sejem je preteklo leto praznoval že 60. obletnico delovanja Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA. Dogodek je obenem predstavljal tudi 60. jubilej delovanja sejma. Po pomembnem letu 2022 se bo v sklopu Pomurskega sejma tudi letos odvilo nekaj zelo zanimivih sejmov. To leto se bodo sejemski dogodki odvijali tudi v novem sejemskem paviljonu, namenjenem strokovnim in družabnim dogodkom. Pomurske sejme letno obišče več kot 100.000 obiskovalcev – poskrbite, da ne zamudite izjemnih sejemskih dogodkov na skoraj 100.000 m2 površin! 
    Strokovni članek 787
    pomurski sejem naslovna.JPG

    Sejemsko leto 2023 - gradimo z naravo

    Pomurski sejem tradicionalno obsega več sejmov, ki se zvrstijo v mesecih delih leta: MEGRA, LOV, RIBOLOV, NATURO, AGRA in INPAK. Ti sejmi se bodo predstavili tudi letos. Sejemsko leto 2023 bo obarvano s tematiko sožitja in sobivanja z naravo. V sklopu sejmov se bo zvrstilo več mednarodnih srečanj ponudnikov, izvajalcev, strokovnjakov, investitorjev in drugih uporabnikov s področja gradbeništva, energetike, komunale in obrti. Ta ima v Gornji Radgoni, rodnem mestu Pomurskega sejma, več kot štiridesetletno tradicijo.

    Pomurski sejem
    Pomurski sejem ima izjemno obiskanost - vsako leto ga obišče več kot 100.000 obiskovalcev!

    Sejem Megra

    Letos bo potekal že 32. mednarodni sejem gradbeništva MEGRA, ki bo hkrati s področji energetike (ENGRA), komunale (KOGRA) in obrti (POS) potekal od 8. do 11. marca 2023. Na sejmu se bodo obiskovalci lahko seznanili z najnovejšimi možnostmi za sodobne, trajnostne novogradnje, za obnovo stavb ter urejanje okolice. Na sejmu bo promovirana tudi izraba obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje, kar je zelo pomembna tematika za zeleno prihodnost. V sklopu sejma MEGRA se boste lahko seznanili z energetsko, telekomunikacijsko, komunalno in prometno infrastrukturo ter s poslovnimi prostori in domovi. Za vse investitorje bodo na voljo mojstrski izdelki in storitve, izvajalci pa se bodo na sejmu lahko opremili z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in novim znanjem o tehnologijah. 

    Pod okriljem Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala GZS se bo na sejmu MEGRA predstavilo tudi 19 najpomembnejših slovenskih gradbenih podjetij, ki bodo ponujala najnovejšo opremo, orodja in materiale. 
    Pomurski sejem 2023
    Vsi sejmi v sklopu Pomurskega sejma 2023 bodo pospremljeni z zanimivimi predavanji različnih strokovnjakov.

    Zelena energija 

    Poudarki letošnjega sejma MEGRA 2023 bodo temeljili na aktualni zeleni energiji in trajnostni družbi. Osrednja tematika je pasivna, nizkoenergijska in trajnostna gradnja, ki temelji na energetski in splošni sanaciji stavb. Zaradi pogosto motenih mednarodnih dobavnih verig bo v ospredju tudi uporaba lokalnih virov. To na konkretnem primeru Slovenije, ki je izjemno gozdnata in bogata z lesom, pomeni osredotočanje na uporabo lesa v gradbeništvu.

    Ob aktualni mednarodni energetski krizi bodo v žarišču dogajanja tudi materiali in naprave za varčevanje z energijo ter pridobivanje energije iz obnovljivih virov. 

    Svetovanje strokovnjakov

    Na sejmu bodo obiskovalci imeli priložnost za posvetovanja z neodvisnimi strokovnjaki, ki bodo brezplačno svetovali in odgovarjali na energetska in druga gradbena vprašanja ter svetovali pri energetskih naložbah in pridobivanju spodbud za varčevanje z energijo in izrabo obnovljivih virov.

    Sejem Green

    Dogajanje in predstavitve sejma MEGRA bo z zelenimi vsebinami dopolnjeval sejem GREEN, ki bo razširil sodelovanje med ponudniki in odjemalci zelenih izdelkov in storitev, med znanstvenimi ustanovami, inovatorji, vladnimi in nevladnimi ustanovami ter potrošniki, ki se usmerjajo v zelen življenjski slog. 

    Sejem Megra in Green

    Kdaj? Od 8. do 11. marca 2023
    Pomurski sejem 2023
    Obiskovalci sejma MEGRA se bodo lahko seznanili z najnovejšimi inovacijami na področju gradbenih materialov in tehnologij. 

    Sejem Agra – tradicionalno svež

    Sejem AGRA tudi letos, že 61. zapored vztraja pri kakovosti, tradiciji, usmeritvi v mednarodni prostor ter mladostni zagnanosti pri uvajanju inovacij v agroživilski sektor. Letos se zaradi aktualnih mednarodnih dogodkov, ko so klimatske spremembe in vojne, še bolj usmerja k spodbujanju znanja in tehnologij za trajnostno kmetijstvo ter zagotavljanje kakovostne in varne prehrane. Država partnerica sejma AGRA bo tokrat Indija.

    AGRA
    Na sejmu AGRA si boste tudi letos lahko ogledali razstave rejenih živali.

    Vsebinski poudarki sejma AGRA 2023

    Vsebinski poudarki sejma AGRA 2023 bodo: mednarodno leto prosa, mladi v kmetijstvu, inovacije in digitalizacija, kmetijstvo v prihodnosti, podnebne spremembe in vodni viri, hrana iz naše bližine, ekološko kmetijstvo, prehranska varnost, krepitev podeželskih območij, biotska raznovrstnost, gozd in les – naše bogastvo, prehranska in energetska samooskrba. Namen sejma je povezovanje institucionalnih deležnikov in posameznikov s ciljem krepitve podeželja, skrbi za okolje in ohranjanje biotske raznovrstnosti.

    Sejem AGRA bo letos še večjo pozornost namenil avtohtonim pasmam domačih živali in avtohtonim sortam kmetijskih rastlin. 

    Zeleno kmetijstvo prihodnosti

    Ker je podnebne spremembe in onesnaževanje okolja treba nasloviti tudi v kmetijskem sektorju, bodo na sejmu predstavljene številne prilagoditve spremenjenim okoliščinam. Mednje sodijo zastekljevanje, namakanje, protitočna zaščita in oroševanje pridelovalnih površin in pridelkov. Letošnji sejem AGRA si bo tako prizadeval za višji delež rabe obnovljivih virov energije in za varovanje voda. V sklopu sejma se bodo zvrstili številni dogodki in srečanja, med drugim strokovne razstave reje živali, predstavitev šolskih programov slovenskega kmetijskega in živilskega šolstva na vseh nivojih in Agrina tržnica s ponudbo odličnih slovenskih lokalnih živilskih izdelkov.

    Sejem Agra:

    Kdaj? 26. – 31. avgust 2023
    Podrobnejša časovnica:
    44. mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov: 17. – 18. maj 2023 (sveže meso) in 14. – 15. junij 2023 (mesni izdelki)
    36. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov: 30. maj – 2. junij 2023
    27. mednarodno ocenjevanje sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod: 21. – 22. junij 2023
    4. mednarodno ocenjevanje medenih pijač: 12. julij 2023
    22. ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo: 9. avgust 2023
    41. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme: 24. – 25. avgust 2023
    49. odprto državno ocenjevanje vin “Vino Slovenija Gornja Radgona” in 13. odprto državno ocenjevanje BIO vin: 10. – 14. julij 2023
    Pomurski sejem - okrogle mize
    V sklopu Pomurskega sejma 2023 se bodo tudi letos odvila zanimiva izobraževanja, okrogle mize in predavanja.

    Sejem SOBRA – zavezništvo zaupanja

    Sejem SOBRA bo od 21. do 24. septembra predstavil obrambo, varnost, zaščito, reševanje in zdravstveno oskrbo, ki so v današnjem turbulentnem svetu ključne za preprečevanje posledic naravnih nesreč, epidemij in vojn. Namenjen je predvsem tistim obiskovalcem, ki želijo odgovorno poskrbeti za samozaščito, varovanje svojih družin, zdravja in premoženja. Na sejmu se bodo predstavili najbolj prodorni ponudniki opreme, pripomočkov, storitev, orodij in orožij za spopadanje s sodobnimi tveganji se bodo srečevali z odločevalci o nabavah in številnimi pripadniki stanovskih dolžnostnih in prostovoljnih organizacij.

    Na sejmu SOBRA se bodo predstavili različni rodovi Slovenske vojske, Slovenska policija, Uprava RS za zaščito in reševanje, Civilna zaščita ter operativni sestavi nevladnih organizacij in Gasilska zveza Slovenije.

    V neposrednem stiku z razstavljavci in ob nasvetih strokovnih institucij se bodo obiskovalci seznanili s pestro aktualno ponudbo. Poleg najsodobnejših izdelkov se bodo zvrstile tudi zanimive strokovne razstave in posveti, izobraževalne prireditve, dinamične predstavitve ter z nasveti strokovnjakov dolžnostnih, prostovoljnih in stanovskih organizacij. 

    Sejem Sobra:

    Kdaj? Od 21. do 24. septembra 2023
    SOBRA
    Gasilske vaje na sejmu SOBRA.

    Pomurski sejem 2023 - splošni podatki

    Uradno ime: Pomurski sejem, d.o.o.    
    Naslov: Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona
    Telefon: 02/5642 100
    e-pošta: info@pomurski-sejem.si 
    spletna stran: www.pomurski-sejem.si   

     

    Pomurski sejem 2023 - kontakti: 

    Janez Erjavec, predsednik uprave. Telefon: 02 5642 100, e-pošta: tajnistvo@pomurski-sejem.si
    Boris Nicolas Erjavec, izvršni direktor. Telefon: 031 346 126, e-pošta: boris.erjavec@pomurski-sejem.si
    Sandra Sedmak, vodja komerciale. Telefon:  031 229 778, e-pošta: sandra@pomurski-sejem.si
    Jana Dimec, projektni vodja. Telefon: 031 879 887, e-pošta: jana.dimec@pomurski-sejem.si
    Robi Fišer, projektni vodja, vodja tehnike. Telefon: 031 871 505, e-pošta: robi.fiser@pomurski-sejem.si 
    Natalija Dvoršak, projektni vodja. Telefon: 02 5642 116, e-pošta: natalija@pomurski-sejem.si
    Miran Mate, projektni vodja. Telefon: 041 263 107, e-pošta: miran.mate@pomurski-sejem.si

     

    Drugi projekti Pomurskega sejma v letu 2023:

    Licitacija vrednejših sortimentov lesa 
    Expo marketplace
    Eurasco
    Sodelovanje s sosednjo Avstrijo
    Zbornica industrije sejmov in srečanj
    Vinska kraljica slovenije
    Načrtovane investicije
    Pomurski sejem 2023
    Pod okriljem Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala GZS se bo na sejmu MEGRA predstavilo več kot 19 najpomembnejših slovenskih gradbenih podjetij.

     

    Strokovni članek 787
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Imamo kar 144 izvajalcev za področje Drugo
    10
    7

    Mitja Ribič s.p.


    8.3
    1

    Anila d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane