Za področje

    LG toplotne črpalke - Kako izbrati najboljšo

    Članek je koristil že 2570+ uporabnikom
    LG je impresivna blagovna znamka srednjega razreda, ki ponuja širok nabor toplotnih črpalk. Je dobra izbira tako za lastnike domovanj, ki želijo namestiti nov sistem ogrevanja in hlajenja ali pa zgolj nadgraditi obstoječega. LG ima velik nabor različnih modelov, ki zagotavljajo izjemno učinkovitost. LG daje tudi jasen poudarek privlačnemu oblikovanju in estetiki z značilnim sodobnim videzom. Poleg tega bodo uporabniki z veseljem ugotovili, da je skoraj vsak sistem LG standardno opremljen z enako paleto vrhunskih inovativnih dodatkov za povečanje učinkovitosti, manj hrupa in zagotavljanje dolgoročne zanesljivosti.
    Strokovni članek 2570
    lg therma toplotna crpalka
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    1. LG toplotne črpalke - Kako izbrati toplotno črpalko?

    Pri izbiri toplotne črpalke ni mogoče improvizirati! Glede na širok nabor sistemov in parametrov, ki jih je treba upoštevati, bo strokovni nasvet dragocen pripomoček, s katerim se boste izognili dragim napakam.

    1.1 Toplotna črpalka LG - Pravilno ocenite svoje potrebe

    Izbira LG toplotne črpalke verjetno ne bo enaka, kadar gre za ogrevanje in hlajenje nove in dobro izolirane stavbe ali pa zamenjavo ogrevalnega sistema v obstoječem slabše izoliranem domu. Tu je tudi vprašanje potreb: potrebujete toplotno črpalko za ogrevanje, pripravo sanitarne vode, hlajenje v poletnem času?

    Dodatne lastnosti, ki jih morate upoštevati, so tudi: vrsta ogrevalnih naprav, ki jih imate (radiatorji, sistem talnega ogrevanja, konvektorji). To je nekaj pomembnih parametrov, s pomočjo katerih določimo vrsto in moč ustrezne toplotne črpalke za vaš dom.

    Dobro je vedeti: Če bo vaša toplotna črpalka predimenzionirana glede na vaše potrebe, bo zaradi tega višji strošek nakupa, višja poraba električne energije in večja obraba. Nasprotno, če bo vaša toplotna črpalka pod dimenzionirana, ne bo mogla izpolniti vseh vaših potreb in bo rezervni sistem prepogosto v uporabi.


    1.2 Katero vrsto toplotne črpalke LG izbrati?

    Pri obnovi obstoječih objektov se najpogosteje uporabi sistem toplotne črpalke zrak-voda. Če je bila namestitev pravilno izvedena, se naložba hitro povrne (od 3 do 5 let), odvisno od okoliščin. Geotermalne toplotne črpalke (, ki črpajo kalorije, zajete v tleh) ali hidrotermalne (kalorije, zajete v vodi) toplotne črpalke, so zaradi visokih stroškov nakupa in namestitve, administrativne in izvedbene zapletenosti običajno rezervirane za novogradnje.

    visokotemperaturnaLG- toplotna-crpalka.jpg
    LG toplotne črpalke - visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. vir: LG

    2. LG toplotne črpalke zrak-voda

    2.1 Toplotne črpalke zrak-voda LG Therma V

    Predstavljajo različne možnosti varčevanja z energijo za ogrevanje in toplo vodo doma. Z zamenjavo tradicionalnega sistema za plin, olje ali trdo gorivo lahko toplotna črpalka LG Therma V znatno zmanjša emisije CO2 in porabo energije. Zaradi absorpcije energije iz zunanjega zraka naprava porabi manj energije kot običajni ogrevalni sistemi. LG Therma V split ima 100 % zmogljivost pri zunanjih temperaturah do -7°C.

    2.2 Nova serija monoblok Toplotne črpalke LG R32

    Ta vrsta toplotne črpalke že močno vpliva na trg toplotnih črpalk za stanovanja. Monoblok je kompaktna enota vse v enem, ki ustreza smernicam za načrtovanje, ima nizko porabo in oznako energijske vrednosti A+++. Enote vključujejo LG „R1“ revolucionarni spiralni kompresor. Lepo se namesti na notranjo ali zunanjo steno nepremičnine in je neposredno povezana s sistemom centralnega ogrevanja ter hranilnikom tople vode, če ogreva tudi sanitarno vodo.

    LG-razlicne-moci.jpg
    LG toplotne črpalke - različne moči toplotnih črpalk. vir: LG

    2.3 Toplotne črpalke LG split

    Kot že ime pove, so sistemi split sestavljeni iz dveh enot – zunanje enote, ki se povezuje z notranjo enoto. Prednost pred monoblokom je, da je zunanja enota lahko oddaljena do 50 m od notranje enote. Ne potrebuje dimnika in ni treba, da stoji ob zunanji steni. Notranjo enoto lahko postavite v omaro, garažo ali na podstrešje.

    Obstajata dve vrsti split sistemov. Nizkotemperaturni, ki doseže temperaturo izhodne vode do 65 stopinj Celzija in visokotemperaturni, ki doseže temperaturo izhodne vode do 80 stopinj Celzija. Ustrezna vrsta je odvisna od zahtev vašega doma in o tem vam bo najbolje svetoval izvajalec, ki vam bo predlagal vrsto in velikost, ki jo boste potrebovali.

    LG toplotne-crpalke-notranja-enota.jpg
    LG toplotne črpalke - notranja in zunanja enota. vir: LG

    3. LG toplotne črpalke Therma V - premaz iz epoksi smole

    Therma V R32 monoblok in split serija vključujeta tudi LG-jev premaz iz epoksi smole Black Fin na svojih toplotnih izmenjevalnikih. Ta se dobro obnese v korozivnih okoljih, kot so obmorski kraji, kjer je sol v zraku lahko škodljiva. Epoksi premaz zagotavlja daljšo življenjsko dobo toplotne črpalke LG in nižje obratovalne stroške.

    4. Krmilnik LG toplotne črpalke

    Vse vrste LG toplotnih črpalk imajo izjemne krmilnike. Opremljene so s 4,3-palčnim barvnim LCD zaslonom intuitivnega krmilnika, ki je prijazen za uporabo tako za monterje kot tudi končne uporabnike.
     
     

    Strokovni članek 2570
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Toplotna črpalka?

    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka
    8.9
    1

    PROINS, strojne inštalacije, d.o.o.


    10
    27

    MNT Jernej Gubaš s.p.


    10
    0

    MERKUR trgovina, d.o.o.


    8.9
    0

    KLIMA AKTIV, DAMJAN GODEC S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane