Za področje

    Daikin toplotna črpalka - Ocena in pregled

    Članek je koristil že 2859+ uporabnikom
    Toplotne črpalke blagovne znamke Daikin, s 60-letno tradicijo, ostajajo vodilne v panogi. Podjetje v raziskave in razvoj svojih izdelkov vlaga enormna sredstva in tako prednjači tudi po številu inovacij. So tudi eni izmed redkih, ki imajo toplotne črpalke s kompresorji in freonom lastne proizvodnje. Ni presenetljivo, da je bil pred dobrimi desetimi leti prav Daikin tisti, ki postavil pomemben mejnik za visokotemperaturne toplotne črpalke zrak - voda in sicer s toplotno črpalko DAIKIN Altherma HT, ki je primerna tudi za ogrevanje starejših privatnih hiš.
    Strokovni članek 2859
    Daikin toplotna crpalka
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    1. Kaj je dobro vedeti pred vgradnjo toplotne črpalke?

    Predno se boste odločili za vgradnjo toplotne črpalke, je pomembno, da ocenite, kakšne so toplotne izgube vašega objekta. Pozanimajte se, kakšen bo letni strošek delovanja toplotne črpalke. Ali hišo ogrevate z radiatorji in potrebujete visokotemperaturno toplotno črpalko? Priporočamo, da se pred nakupom in vgradnjo o vsem tem posvetujete z zaupanja vrednim strokovnjakom.

    2. Daikin - najbolj inovativna toplotna črpalka na trgu

    Daikin toplotna črpalka je sinonim za revolucionarno tehnologijo ogrevanja. Pri modelih Daikin Altherma 3 H HT so prenovili kompresor, ki uporablja novo hladivo R32 in tehnologijo dvojnega vbrizga imenovano »double injection technology«. Daikin je v vrhu med proizvajalci toplotnih črpalk, ker hkrati proizvaja in razvija nova hladiva, kompresorje in toplotne črpalke in ima na trgu konkurenčno prednost, ki se kaže tako v tehnološki prednosti kot tudi v največjem tržnem deležu med vsemi toplotnimi črpalkami v Evropi.

    Daikin-komplet.png
    Notranjo enoto toplotne črpalke Daikin lahko izberete talno z integriranim INOX bojlerjem ali pa stensko brez bojlerja, z uporabniku prijaznim upravljanjem ter unikatnim Daikinovim očesom Daikin eye, ki signalizira obratovalni status. vir: Daikin

    3. Daikin toplotna črpalka 3H HT deluje tudi pri minus 28 stopinj Celzija

    Poleg svojega privlačnega videza različica toplotne črpalke 3H HT ponuja številne tehnične novosti. Doseže temperaturo izhodne vode 70 stopinj Celzija tudi kadar so zunanje temperature do minus 15 stopinj Celzija. Skrajna meja, do katere toplotna črpalka še deluje, je minus 28 stopinj Celzija pri tem pa dosega temperaturo izhodne vode 65 stopinj Celzija. Visoke temperature izhodne vode, ki jih doseže toplotna črpalka 3H HT, pomenijo, da je primerna in učinkovita tudi za ogrevanje slabo izoliranih starejših objektov z radiatorskim ogrevanjem, obenem pa tudi za novogradnje s talnim ogrevanjem. 

    daikin elementi.png
    Najbolj inovativna toplotna črpalka na trgu. vir: Daikin

    4. Cena toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT 

    Cena te toplotne črpalke je nekoliko višja od konkurenčnih. Če pa poleg njene učinkovitosti in zanesljivosti upoštevamo tudi nižje obratovalne stroške, ugotovimo, da je vredna svoje cene. Investicija pa se saj z nižjimi obratovalnimi stroški za ogrevanje hitro povrne.

    5. Še učinkovitejša toplotna črpalka Daikin

    Zaradi dvojne »injection« tehnologije je toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT še tišja in učinkovitejša. Z njo so nadomestili že znano tehnologijo BLUEVOLUTION. Razvili so kompresor z dvojnim direktnim vbrizgom, ki omogoča, da toplotna črpalka samo z enim kompresorjem dosega visoke temperature vode, da jo brez težav vgradimo v radiatorski ogrevalni sistem starejše, slabo izolirane hiše. Novi kompresor omogoča tudi, da je kapaciteta toplotne črpalke izjemno visoka tudi ob zelo nizkih zunanjih temperaturah. 

    daikin-tehnologija.png
    Najbolj učinkovita toplotna črpalka na trgu. vir: Daikin

    6. Daikin toplotna črpalka porabi 30% manj hladiva in ima 4x manjši vpliv na okolje

    Toplotna črpalka Altherma 3 H HT dosega učinkovitost A+++, vse to pa zmore s 30 % manj hladiva v primerjavi s prejšnjim modelom. Skupaj z ostalimi posodobitvami to pomeni štirikrat manjšo obremenitev za okolje v primerjavi s predhodnim modelom.

    7. Še tišja toplotna črpalka Daikin

    Med obratovanjem zunanja enota toplotne črpalke proizvaja samo 38 dB hrupa. Lahko pa toplotno črpalko preklopimo na tišje delovanje in dosegamo na razdalji 3 metre celo 35 decibelov, kar je manj od zvoka v knjižnici. Toplotna črpalka Daikin 3H HT preprosto navdušuje!

     

     
     

    Strokovni članek 2859
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Toplotna črpalka?

    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka
    9.6
    1

    FENIKS INŠTALACIJE d.o.o.


    8.9
    1

    Instalaterstvo ogrevalnih in vodovodnih naprav Zdenko Simonič s.p.


    9.1
    2

    Druge storitvene dejavnosti, Aleš Rebernik s.p.


    8.9
    2

    TERMO SHOP d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane