Za področje

    Panasonic toplotne črpalke - Prihranite pri energiji za ogrevanje

    Članek je koristil že 1586+ uporabnikom
    Pri Panasonicu so odločeni pomembno prispevati k zmanjševanju porabe energije v vsakem domu. V zimskih mesecih lahko vaši računi za elektriko oz. porabo energije zrastejo v nebo, kar je velika skrb mnogih lastnikov domov. S Panasonicovimi elegantnimi in pametnimi toplotnimi črpalkami boste uživali v večjih prihrankih in se vedno počutili udobno v svojem domu. Tehnologija ECONAVI samodejno zazna različne pogoje v prostoru in delovanje toplotne črpalke ustrezno optimizira. Inverterska tehnologija pa zagotavlja, da se za vzdrževanje nastavljenih temperatur porabi manj energije. Če bi želeli še dodatno prihraniti pri ogrevanju vašega doma, smo zbrali nekaj koristnih nasvetov, kako lahko sami zmanjšate porabo energije, prihranite denar in kar najbolje izkoristite toplotno črpalko.
    Strokovni članek 1586
    toplotne crpalke panasonic
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    1. Obvladajte nastavitve svoje Panasonic toplotne črpalke

    Če želite v zimskih mesecih optimalno izkoristiti svojo toplotno črpalko, poskrbite, da so nastavitve daljinskega upravljalnika v načinu „OGREVANJE“ in da sta hitrost ventilatorja in loputa nastavljena na „SAMODEJNO“. To vaši toplotni črpalki pomaga določiti pogoje v prostoru in delovati učinkoviteje. Porabo energije lahko dodatno zmanjšate tako, da svojo toplotno črpalko Panasonic nastavite na način „ECONAVI“.

    Toplotna_crpalka_Panasonic.jpg
    Panasonic toplotne črpalke pomembno prispevajo k zmanjševanju porabe energije v vsakem domu.

    2. Toplotna črpalka Panasonic naj ohranja konstantno temperaturo v prostoru

    V mrzlem zimskem večeru mnogi mislijo, da je pametno, če preklopijo na maksimalno delovanje toplotne črpalke in tako hitreje ogrejejo prostor. Preklapljanje med različnimi temperaturami pa pomeni, da mora toplotna črpalka intenzivneje delati in tako za svoje delovanje porabi večjo količino energije. Energetsko učinkoviteje je toplotno črpalko nastaviti na želeno temperaturo, okoli 21 – 23 stopinj, in jo nato pustiti, da jo konstantno vzdržuje čez ves dan in noč.

    Če pa morate v določenem trenutku res hitro ogreti določen prostor, uporabite gumb »MOČ«. Tako bo vaša toplotna črpalka Panasonic delovala s polno zmogljivostjo največ 20 minut, nato pa se bo vrnila na normalno nastavitev temperature.

    Diagram-Panasonic.jpg
    Panasonic - Sistem, ki poskrbi za velike energijske in denarne prihranke.

    3. Uporabljajte časovnik svoje Panasonic toplotne črpalke

    Vse Panasonic toplotne črpalke so opremljene s časovniki, ki so enostavni za uporabo in jih je mogoče nastaviti v treh preprostih korakih. Za maksimalno udobje nastavite časovnik tako, da bo toplotna črpalka začela greti uro, preden se zjutraj zbudite, in eno uro, predno popoldne pridete domov iz šole ali službe. To pomeni, da bo vaš dom optimalno ogret takrat, ko to potrebujete, in ne boste zapravljali energije ali denarja za ogrevanje, takrat ko niste doma.

    aquarea-split.jpg
    Panasonic toplotna črpalka - notranja enota.

    4. Poleg toplotne črpalke Panasonic lahko za varčevanje z energijo veliko storite tudi sami

    4.1 Zagrnite zavese in žaluzije

    Če zvečer zagrnete zavese ali žaluzije, boste dodali k izolaciji okna, kar bo pomagalo zmanjšati prepih in ohraniti vaš prostor toplejši.

    4.2 Zapirajte vrata

    Ko ogrevate dnevno sobo ali spalnico, naj bodo vrata na hodnik zaprta, dokler se prostori popolnoma ne segrejejo. Tako bo toplotna črpalka hitreje ogrela tiste prostore, ki jih najpogosteje uporabljate ter v njih preživite največ časa in želite, da so topli.

    4.3 Poskrbite za redno vzdrževanje toplotne črpalke Panasonic

    Poskrbite, da boste redno čistili filtre toplotne črpalke, da bo delovala učinkoviteje. Filter je enostaven za čiščenje in ga lahko doma operete v vodi. Sprednja plošča se hitro odstrani s preprostim postopkom v enem koraku. Ugotovili boste, da toplotna črpalka s čistim filtrom porabi manj energije.

    Poskrbite, da bo tudi območje okoli zunanje enote urejeno in čisto. Če so v bližini zunanje enote postavljeni predmeti, rastline in druge ovire, lahko blokirajo izpušno odprtino in zmanjšajo njeno sposobnost učinkovitega razprševanja toplote, kar zopet poveča porabo energije.

    4.4 Preverite baterije svojega daljinskega upravljalnika

    Če svoje toplotne črpalke v poletnih mesecih niste uporabljali, boste morda morali zamenjati baterije v daljinskem upravljalniku. Če želite zamenjati baterije, preprosto potisnite sprednji pokrov daljinskega upravljalnika. Sprednji pokrov bo zdrsnil do konca, tako da boste lahko zlahka dostopali do baterij.

     

     

    Strokovni članek 1586
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Toplotna črpalka?

    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka
    8.9
    1

    Instalaterstvo ogrevalnih in vodovodnih naprav Zdenko Simonič s.p.


    10
    13

    A1 INŠTALACIJE, strojne inštalacije, d.o.o.


    9.1
    2

    Druge storitvene dejavnosti, Aleš Rebernik s.p.


    10
    16

    Supremotech, Wadie Kidess, s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane