Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Fasadne plošče Swisspearl – fasadni sistemi prihodnosti

    Članek je koristil že 6048+ uporabnikom
    Fasada je končni element vsake stavbe. Pust prvi, trajni vtis. Gre za združitev arhitekturne ustvarjalnosti, trendov ter učinkovitosti. Vlaknocementne velikoformatne fasadne plošče Swisspearl so na razpolago v različnih zaključnih obdelavah in različnih velikosti. Zasnovane so po načelu prezračevanje fasade in se lahko pritrjujejo na leseno ali kovinsko podkonstrukcijo. Oblikovalske možnosti so neomejene.
    Strokovni članek 6048
    moderne fasadne plosce swisspearl
    Imamo kar 238 izvajalcev za področje Fasadni paneli:

    Fasadne plošče Swisspearl kot sistem prezračevane fasade

    Fasadne plošče Swisspearl iz podjetja Eternit Slovenija so namenjene oblaganju masivno in montažno zgrajenih novih stavb, kot tudi objektov, ki potrebujejo prenovo zunanje fasadne obloge. Zasnovane so po načelu prezračevanje fasade in se lahko pritrjujejo na leseno ali kovinsko podkonstrukcijo. Način pritrjevanja z uporabo vijakov ali kovic omogoča učinkovito pritrditev na nosilno konstrukcijo. Lahko pa se pritrjujejo tudi z nevidnim pritrjevanjem Sigma ali pa se plošče s posebnim premazom ARSB tudi lepijo. Notranji sloji zagotavljajo zgradbi nosilnost ter toplotno in zvočno izolativnost, zunanja obloga pa učinkovito varuje notranji sestav pred dežjem, vetrom in snegom ter daje zgradbi prestižen izgled in trajno lepoto.

    swisspearl-detajl-prezracevane-fasade.png
    Prezračevana fasada Swisspearl učinkovito preprečuje pregrevanje hiše.

    Prezračevane fasade so primerne za vse vrste objektov. Še posebno so primerne za objekte, pri katerih je zračna vlaga v notranjosti zelo velika (različni industrijski objekti, šole, vrtci, bazeni ...) in za tiste, pri katerih so fasade zelo izpostavljene padavinam.

    vrtec_cerkvenjak.jpg
    Fasadni paneli Swisspearl ščitijo tudi atraktivni moderni vrtec Cervenjak.

    Kakšne prednosti imajo vlaknocementne fasadne plošče?

    Vlaknocementne plošče imajo zelo široko uporabnost. Najpogosteje se uporabljajo za kritino, fasado ali balkonske oziroma vrtne ograje. Vlaknocement se uporablja tudi za izdelavo cvetličnih korit in drugih vrtnih elementov.

    fasadni-sistem-swisspearl.jpg
    Moderna arhitektura in fasadni sistem Swisspeal postajata že sopomenka.

    Vlaknocement je vzdržljiv, naraven material. Sestavljajo ga cement, ki se ga da v nestrjenem stanju praktično poljubno oblikovati, v strnjenem stanju pa je oblikovno obstojen in odporen proti vremenskim vplivom, voda, zrak, polnila ter armirna polivinil alkoholna in procesna celulozna vlakna. To so v ekološkem smislu neoporečne sestavine, ki omogočajo izdelavo trdnih in strukturno razgibanih izdelkov z dolgo življenjsko dobo.

    swisspearl-fasadne-plosce.jpg
    Igra barv in tekstur - modernega in tradicionalnega.

    Iz značilnosti samega materiala pa izhajajo prednosti, ki odlikujejo vlaknocementne izdelke: energetska učinkovitost, visoka kakovost in zanesljivost, obstojnost v vseh vremenskih prilikah, dobra zvočna izolativnost, zmrzlinska odpornost, negorljivost, dolga življenjska doba …

    Unikaten videz Swisspearl plošče

    Velikoformatne fasadne plošče Swisspearl nudijo fasadi vse, kar potrebuje: lep videz, individualnost, značaj, teksturo, barvo in zelo pomembno visoko učinkovito zaščito.

    Velikosti plošč so lahko poljubne, največje merijo 3050 x 1250 mm ter so debeline 8 ali 12 mm. Swisspearl plošče imajo tudi specialno obdelano površino (imitacija lesa, sijoči in mat premazi, linearne utore ...), impregnirane robove in premaz zadnje strani. Na razpolago so v različnih zaključnih obdelavah. Po obrezovanju vseh štirih robov se lahko dodatno razrežejo na želene velikosti.

    zakljucne-obdelave-Swisspearl-plosc.jpg
    Swisspearl paneli so na razpolago v različnih zaključnih obdelavah.

    Polagajo se s horizontalnimi in vertikalnimi spoji, alternativno tudi v pasovih s horizontalnimi preklopi. Na voljo so v širokem razponu več kot 85 barv. Osnova za oblikovanje videza stavb je bogata barvna paleta Swisspearl, sestavljena iz serij Reflex, Avera, Carat, Vintago, Vintago-Reflex, Gravial, Nobilis, Planea in Terra, ki so razpoložljive v širokem spektru komplementarnih odtenkov ter sodijo v sam vrh fasadnih rešitev na področjih ustvarjanja kontrastov, spektakularnih učinkov in skladnosti z okoljem.

    fasada-swisspearl.jpg
    Fasadne plošče Swisspearl odpirajo široke možnosti za arhitekturno oblikovanje.

    Širok spekter oblikovalskih možnosti dopolnjujejo še površinsko obdelane plošče s perforacijami in 3D ornamenti, ki dajejo objektu dodaten poseben pečat. Pestrost barv in tekstur ter kakovost in preprostost obdelave plošč dajejo oblikovalcem možnost uporabe v različnih konstrukcijah in okoljih. Odpirajo širok manevrski prostor za gradnjo streh in fasad ter omogočajo poenoten videz strehe in fasade.

    perforirana-fasada-swisspearl.jpg
    Perforirana fasada Swisspearl lahko arhitekturni presežek ustvari tudi iz garažne hiše.

    Cena prezračevane fasade je višja od kontaktne fasade

    Prezračevane fasade tehničnih pomanjkljivosti nimajo, marsikaterega investitorja pa od njih odvrne cena. Prezračevana fasada je namreč vsaj dva- do štirikrat dražja od običajne kontaktne s fasadnim ometom, lahko pa je ta razlika še bistveno večja. Na ceno prezračevane fasade najbolj vpliva cena fasadne obloge in ta je - če izvzamemo smrekove deske in letve - praviloma vedno najdražji del celotnega sistema. Deloma pa je končna cena odvisna tudi od vrste in debeline izolacije ter od sistema pritrjevanja.

    moderna-hisa-swisspearl.jpg
    Prezračevana fasada je dražja od kontaktne fasade, a tudi obstojnejša in sodobnejšega videza.

    Podjetje Eternit Slovenija, že več kot 20 let proizvaja in trži svoje vlaknocementne izdelke pod blagovno znamko Swisspearl. Fasadne plošče Swisspearl se proizvajajo v Švici, njihova prisotnosnot in široka svetovna uporaba, dokazujejo izjemno, zanesljivo dolgoročno kakovost vlaknocementnih plošč.

    swispearl-eternit-plosce.jpg
    Swisspearl plošče tvorijo lep kontrast tudi z bolj grobimi tradicionalnimi materiali.
    Strokovni članek 6048
    Avtor: ETERNIT SLOVENIJA, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Fasadni paneli?

    Imamo kar 238 izvajalcev za področje Fasadni paneli:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 238 izvajalcev za področje Fasadni paneli
    8.9
    3

    Gradbene storitve, DRAGAN ĆUMUROVIĆ s.p.


    8.9
    4

    Zvonko Gabron s.p.


    8.9
    0

    PROMOBILE d.o.o.


    10
    72

    KUSUR GRADNJE Mihnet Kusur s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane