Za področje

    Tesar, krovec in klepar - mojstri za strehe

    Članek je koristil že 4756+ uporabnikom
    Gradnja hiše je dolg in zahteven proces pri katerem sodeluje cela vrsta strokovnjakov. Preden čez zidove “poveznemo pokrov”, morajo svoje spretnosti prispevati še tesar, krovec in klepar.
    4756
    tesar

    V nadaljevanju:

    1. Tesar

    Tesar je mojster obdelave lesa in postavljanje lesenih konstrukcij. V podjetju Matjaž Hiti s.p. priporočajo leseno ostrešje. Les je še vedno eden najboljših in najpogosteje uporabljenih materialov za ostrešja, saj je lahek ter ima veliko tlačno in natezno trdnost, s čimer je idealen material za premoščanje večjih razponov. Za pričetek del bo tesar potreboval izvedbeni načrt ostrešja, ki vam ga je izrisal arhitekt in preveril inženir statike. Na podlagi načrta tesar oceni količino potrebnega lesa. Dober tesar bo iz izkušenj znal oceniti tudi kvaliteto lesa, saj je ključnega pomena, da je les za ostrešje pravilno sušen in ne vsebuje večjih nepravilnosti. Sledi postavitev strešne konstrukcije.

    Dober tesar vam bo izdelal tudi druge lesene konstrukcije kot so: vrtne lope, lesene garaže, frčade, leseni nadstreški idr.

    2. Krovec

    Ko stoji leseni skelet ostrešja, pride na vrsto krovec. Najprej se izvede toplotna izolacija ostrešja, namestitev parne zapore in hidroizolacijo strehe. Mojster vam bo znal svetovati tudi pri izbiri strešne kritine, ki se precej razlikuje glede na svojo vzdržljivost, težo, vzdrževanje in ceno, naj bo to opečna kritina, pločevina za streho, betonska kritina ali tegola. Sledi prekrivanje strehe z izbrano strešno kritino.

    Poleg polaganja strešne kritine krovci ponujajo tudi številne druge storitve: pokrivanje ravnih streh, popravila streh, odkrivanje strehe, prenovo strehe, montažo strešnih oken idr.

    pokrivanje-strehe.jpg
    Pokrivanje strehe z opečnimi strešniki.

    3. Klepar

    Sedaj je streha že skoraj končana. Manjkajo samo še strešne obrobe, montaža žlebov, strelovod, montaža odtočnih cevi in postavitev snegolovov. Za vse to poskrbi klepar. Za kleparska dela se uporablja pocinkana pločevina, baker ali aluminij, ki pa se seveda razlikujejo glede na ceno, odpornost in videz, so opozorili v Matjaž Hiti s.p..

    Sodelovanje vseh treh mojstrov poskrbi, da ima vaš dom končno streho nad glavo.

    4756
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Krovec, Krovstvo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane