Za področje
    Poroterm1

    Steklena notranja vrata

    Članek je koristil že 1294+ uporabnikom
    Steklena notranja vrata dodajo prostoru prefinjen, eleganten videz, njihova največja prednost pa je, da omogočajo prehod svetlobi, ki na ta način pronica tudi v notranjost stanovanja ali hiše. Pozitivna lastnost steklenih vrat je tudi, da na pogled povečajo prostor in vizualno povežejo prostore med seboj. Pomembno je, da so steklena notranja vrata so izdelana iz visoko-kakovostnih stekel ter okovij. Na voljo so v številnih oblikovnih in estetskih različicah. Glede na način odpiranja jih ločimo na nihajna vrata, drsna vrata, harmonika vrata. Lahko so navadna ali avtomatska. Montirati jih je možno na podboj ali direktno na steno oziroma tla/strop. Na voljo je več različnih tipov vratnih okovij: samozapirala, različne vrste tečajev ter drsni sistemi. Ob tem pa je možno izbirati tudi med različnimi podboji (iz različnih materialov ter različnih oblikovnih lastnosti), tesnilnimi sistemi, ročaji, ključavnicami, pragovi itd.
    1294
    130491461 m

    1. Nihajna vrata

    Steklena nihajna vrata so najbolj priljubljena izbira steklenih notranjih vrat. Z njimi je moč ustvariti pregrado/prehod med dvema prostoroma, brez da bi izgubili svetlobo. Nihajna vrata lahko namestimo na zid ali pa na podboj.  V kolikor vrata montiramo na zid moramo vedeti, da zvočno in toplotno tesnenje ne bo popolno opozarjajo v steklarstvu R Glas iz Vipave. Med zidom/tlemi in vrati mora biti špranja širine cca 5 -10 mm. Pri vratih na podboj pa se vrata naslonijo na pripiro s tesnili kar omogoča dobro tesnenje. Cenovno je to najugodnejša različica steklenih notranjih vrat.

    S steklenimi vrati je moč ustvariti pregrado/prehod med dvema prostoroma, brez da bi izgubili svetlobo.

    97550239_m.jpg

    2. Drsna vrata

    V kolikor iščete rešitev za ozke prostore, v katere ni možno umestiti krilnih vrat oz. z odpiranjem krilnih vrat blokiramo ves razpoložljiv prostor, potem so drsna steklena vrata optimalna rešitev. Z njimi je možno zagotoviti dobro funkcionalno izrabo prostora obenem pa omogočiti prehod svetlobi in pogledom. Eleganten in atraktiven videz steklenih drsnih vrat je moč v celoti prilagoditi vašemu ambientu. Pri drsnih vratih je zelo pomembno, da so drsna vodila kakovostna in imajo primerno debelino profila, ki prenese visoko težo stekla. V nasprotnem primeru lahko pride do upogibanja vodil ob premiku vrat. Pomembno je tudi kakšna kolesa imajo drsna vodila. Priporočljivo se je izogniti vodilom s plastičnimi kolesi oziroma kovinskimi kolesi brez ležajev, ki se hitro obrabijo in začnejo ustavljati vrata. Kakovostno drsno okovje ima tudi mehanizem za mehko zapiranje vrat, ki je danes že zlati standard. Zapiranje brez tega mehanizma je veliko manj udobno.

    Eleganten in atraktiven videz steklenih drsnih vrat je moč v celoti prilagoditi vašemu ambientu.

    109901925_m.jpg

    3. Postopek

    Za izdelavo informativne ponudbe je steklarstvu potrebno sporočiti dimenzije odprtin in željeno postavitev vrat. V naslednjem koraku bodo monterji prišli na vaš objekt in opravili natančne izmere in se z vami obenem pogovorili o vseh detajlih. Prinesli bodo tudi vzorce profilov, okovij, držal, ključavnic, različne vzorce stekel in grafičnih obdelav itd. Glede na vaše odločitve steklarstvo pripravi končno ponudbo. Po potrditvi ponudbe in plačilu avansa sledi izdelava vrat. Običajno so vrata narejena v tednu dni. Zadnji korak je montaža vrat, ki traja od 2-6 ur. Stiki se zasilikonirajo in zafugirajo. Zaradi silikona po montaži čiščenje stekel ni priporočljivo še 12 ur.

    Monterji bodo prišli na vaš objekt in opravili natančne izmere ter se z vami obenem pogovorili o vseh detajlih.

    130491461_m.jpg

    1294
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Steklarstvo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane