Za področje
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Steklarstvo - kje vse lahko uporabljamo steklo?

  Članek je koristil že 5544+ uporabnikom
  Steklo ima v arhitekturi prav poseben status, saj s svojo prozornostjo tako zamejuje, kot odpira prostor. Steklarska industrija je močno napredovala in tudi steklar zmore marsikaj več, kot samo zamenjati razbito steklo. Preverili smo, kje vse se v sodobnem domu uporablja steklo.
  5544

  1. Steklene kuhinjske obloge

  Kuhinjske obloge so zelo obremenjene površine, ki se ob kuhanju pogosto umažejo in namastijo. Zato morajo biti odporne na umazanijo, agresivna čistila in preproste za vzdrževanje. Klasična rešitev so keramične ploščice ali inox, za resničen moderen izgled kuhinje pa v steklarstvu Pavlin priporočajo steklene kuhinjske obloge. Kaljeno staklo za kuhinje je odporno na udarce in toploto. Gladka površina stekla je odporna na umazanijo in se enostavno čisti. Na voljo je veliko barvnih odtenkov stekla, omislite pa si lahko tudi fototapeto s svojo najljubšo fotografijo.

  Steklene obloge za kuhinjo se enostavno čistijo in jih lahko prilagodite izgledu kuhinje.
  Steklene obloge za kuhinjo se enostavno čistijo in jih lahko prilagodite izgledu kuhinje. Vir: steklarstvo-pavlin.si

  2. Steklene tuš kabine

  Če želite nekaj več od tuš kadi in tuš kabin iz tehnične veleblagovnice, potem si omislite elegantno stekleno tuš kabino po meri, ki vam jo lahko izdela izbrano steklarstvo. Izbirate lahko med fiksnim steklom, tuš kabino z nihajnimi vrati ali tuš kabino z drsnimi vrati, kadar primanjkuje prostora. Za piko na i je steklo možno obdelati na različne načine: gravirano steklo, peskano steklo ali jedkano steklo z izbranim motivom.

  steklene tuš kabine
  Moderna steklena tuš kabina - preprosta eleganca.

  3. Stekleni nadstreški

  Nadstrešek nad vhodom ali nadstrešek za avtomobile sta priljubljena rešitev, vendar pogosto prostor naredita utesnjen in temačen. Omislite si prozoren nadstrešek iz kaljenega stekla ali polikarbonatnih plošč. Stekleni nadstrešek se enostavno pritrdi na nosilno konstrukcijo, ki ga je možno hitro in preprosto izvesti.

  4. Steklena vrata

  Vrata so osnovni element, s katerimi prehajamo iz prostora v prostor. Omogočajo tudi uravnavanje zasebnosti, kjer zaprta vrata odvračajo, odprta pa vabijo v prostor. Vendar v posebnih primerih želimo še več možnosti. Mogoče želimo le preprečiti hrup in ohraniti poglede. V takšnem primeru so idealna steklena vrata. Omislite si lahko krilna steklena vrata, nihajna steklena vrata ali drsna steklena vrata. Najobičajnejša so vrata iz prozornega stekla, vendar obstaja tudi barvno steklo, peskano steklo ali jedkano steklo z gravuro po vaših željah ali steklena vrata s foto motivom. Kadar ne želite motečih pogledov, v prostor pa vseeno želite spustiti svetlobo, v steklarstvu Pavlin priporočajo vrata iz mat stekla.

  Mlečno steklo prepušča svetlobo in hkrati omogoča zasebnost.
  Mlečno steklo prepušča svetlobo in hkrati omogoča zasebnost.

  5. Steklene ograje

  Ograja omogoča varnost pred padci z višine. Polna ograja blokira poglede in omogoča večjo zasebnost, vseeno pa včasih želimo v prostor pridobiti čim več svetlobe in zagotoviti moderen videz hiše. V takšnem primeru si omislite stekleno ograjo za balkone, stekleno ograjo za stopnišča, na voljo pa so tudi pohodna kaljena stekla. Steklena ograja se montira na kovinske stebričke, še bolj minimalistična rešitev pa je samonosno steklo s točkovnim vpetjem. V steklarstvu boste našli kaljena stekla debeline 6mm, 8mm in 10mm, za dodatno varnost pa zahtevajte lepljeno steklo. Tako kot vsako steklo je tudi steklo za ograje lahko peskano, jedkano ali gravirano po vaših željah.

  Steklena ograja omogoča proste poglede in v prostor prepušča maksimalno količino svetlobe.
  Steklena ograja omogoča prost razgled in v prostor prepušča maksimalno količino svetlobe.

  6. Ogledala

  Želite vizualno povečati prostor? To lahko preprosto storite s premišljeno postavitvijo ogledal. Steklar vam izdela ogledalo po meri, ki se bo popolnoma prilegalo v prostor. Na voljo so tudi sodobna zrcala s fototapeto v ozadju ali led osvetlitvijo.

  Seveda to niso vsi izdelki pri katerih je možna uporaba stekla. Steklar vam lahko izdela tudi steklene vitrine, krivljena stekla, steklo za mizo, stekla za police in več ...

  Steklo bo vašemu domu podalo duh modernosti in elegance, zato ne odlašajte in se posvetujte z najbližjim steklarjem.

  Vaša ekipa Mojmojster.

  5544
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Steklarstvo?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane