Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kotna omara

    Članek je koristil že 3784+ uporabnikom
    Vogali in vogalno pohištvo so nam kar velik trn v peti. Kotna omara ima tako veliko pozitivnih kot negativnih lastnosti. Pred nakupom kotne omare je ključno razmisliti, kakšno bo ravnovesje med izkoriščenostjo prostora in njegovo funkcionalnostjo.
    Trendi, dizajn 3784
    kotna omara naslovna
    Imamo kar 1092 izvajalcev za področje Montaža pohištva:

    1. Zakaj je kotna omara odlična rešitev?

    1.1 Kotna omara za popolni izkoristek prostora

    Kotna omara je nepogrešljiv element pri načrtovanju funkcionalnih notranjih prostorov, predvsem če gre za manjše sobe, kjer šteje izraba vsakega kvadratnega metra. Kotne omare so namreč idealna rešitev za izkoriščanje neprijetnih praznih kotov v spalnicah, otroških sobah, kuhinjah ali kopalnicah. S svojo sposobnostjo maksimalnega izrabe prostora nudijo dodatno shranjevanje brez kompromisov pri estetiki. Nekaj čudovitih garderobnih kotnih omar si lahko ogledate tudi med našimi inspiracijami.

    1.2 Kotna omara nudi dodaten prostor za spravilo

    Čeprav je obleke, shranjene v kotnih omarah, težje doseči, kotne omare v kombinaciji z navadnimi predstavljajo odlično rešitev za dodaten prostor za spravilo. Idealna kombinacija je, da imamo v kotnih omarah spravljene tiste stvari, ki jih ne potrebujemo vsak dan (npr. sezonska oblačila - poletne obleke v času zime in obratno), v drugih omarah pa tiste, ki jih uporabljamo vsak dan.

    Predali kotne omare
    Maksimalno izkoriščen kotni del garderobne sobe.

    2. Negativne lastnosti kotnih omar

    Kotne omare zavzamejo kar nekaj prostora, njihovo odpiranje ni vedno praktično. Včasih je bolj smiselno razmišljati o aplikacij omar v nizu kot o kotnih omarah. Vsekakor funkcionalna izvedba kotnih omar ni poceni. Sistemi, ki jih vanje vgrajujemo pa nas nikdar ne smejo razočarati, delovati morajo brezhibno. V kolikor prostor omogoča aplikacijo omar v nizih se odločite za slednjo, ker je cenejša.

    Z vogalom ne pridobite toliko, kot lahko z njim funkcionalno izgubite, zato bodite pri načrtovanju kotne omare posebej pozorni.

    3. Kam se postavi kotna omara?

    Kot že samo ime pove, se kotna omara postavi v vogale sobe. Posledično odpiranje kotne omare in shranjevanje v njej ni ravno najbolj praktično - kljub temu pa so kotne omare še vedno najboljša dobra rešitev za bivalne površine, kjer imamo težave s pomanjkanjem prostora. Kotna omara omogoča spravilo resnično veliko stvari, predvsem tistih, ki jih ne uporabljamo dnevno. Že v fazi načrtovanja kotne omare treba predvideti, kako bomo do nje dostopali in kako se bo odpirala. Prvo pravilo načrtovanja kotne omare je njena funkcionalnost - večje so fronte oziroma vrata kotne omara, lažji je dostop do stvari.

    Kotna omara v spalnici
    Rešitev kotnega dela garderobne omare.

    4. Načini odpiranja kotne omare

    4.1 Kotna omara z vrati na tečaje

    To je najpogostejši način odpiranja kotnih omar. Vrata na tečajih ali krilna vrata se odpirajo naprej in na stran, podobno kot vrata običajnih omar. Obstajajo različne vrste tečajev, kot so tečaji s počasnim zapiranjem, ki omogočajo mehko in tiho zapiranje vrat.

    4.2 Drsna vrata

    Kotne omare z drsnimi vrati omogočajo odpiranje, tako da vrata drsijo ob straneh omare. To je odlična izbira, če želite prihraniti prostor, saj ni treba upoštevati dodatnega prostora za odpiranje vrat naprej. Drsna vrata so tudi sinonim za moderno estetiko.

    4.3 Vrtljive kotne omare

    Vrtljive kotne omare imajo vrtljive police, ki se vrtijo okoli srednje osi. To omogoča dostopnost do vsebine na vseh straneh omare brez potrebe po odpiranju vrat. Takšne omare so odlične za shranjevanje začimb, pribora ali drugih manjših predmetov.

    4.4 Kotna omara s predali

    Namesto tradicionalnih vrat imajo nekatere kotne omare predale, ki se izvlečejo naprej. Predali so odlični za organizacijo in dostopnost, saj omogočajo, da vsebino omare vidite na prvi pogled.

    Kotna omara z vrtljivimi predali
    Kotna omara z vrtljivimi izvlečnimi policami.

    5. Kotna omara v kuhinji

    Izbira kotne omare v kuhinji je odvisna od več dejavnikov, vključno z velikostjo in postavitvijo kuhinje, osebnimi potrebami ter estetskimi preferencami. V majhnih kuhinjah so kotne omare lahko odlična rešitev za izrabo prostora, saj omogočajo shranjevanje v kotih, ki bi drugače ostali neizkoriščeni. V večjih kuhinjah pa kotna omara morda ne bo potrebna, saj je na voljo več omar za shranjevanje. Kotna omara je odlične za shranjevanje manj pogosto uporabljenih predmetov ali za organizacijo kuhinjskih pripomočkov in lahko vsebuje police, predale ali vrtljive košare za lažji dostop do vsebine. Zaradi svoje oblike v kotne omare seveda ne moremo umestiti hladilnika, pečice ali pomivalnega stroja.

    Pomembno je razmisliti o praktičnosti in dostopnosti kotne omare v kuhinji. Vrtljive košare ali mehanizmi za lažji dostop lahko naredijo kotne omare bolj uporabne, saj se izognete težavam pri dostopu do stvari v globokih kotih.
    Kotna omara v kuhinji
    Kotna omara v kuhinji zagotavlja dodatni prostor za shranjevanje.

     

    Trendi, dizajn 3784
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montaža pohištva?

    Imamo kar 1092 izvajalcev za področje Montaža pohištva:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1092 izvajalcev za področje Montaža pohištva
    9.1
    1

    GOOD WOOD, Sašo Petek s.p., montaža pohištva


    9.6
    8

    ZTR Rožle Mihelčič s.p.


    8.9
    5

    ANDREJAS KARDINAR S.P.


    8.9
    0

    Parketarstvo Damjan Bogataj s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane