Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Montaža kuhinje in pohištva cena

    Članek je koristil že 9520+ uporabnikom
    Tik pred vselitvijo nastopijo še zadnja dela v notranjosti objekta, med njimi tudi montaža pohištva na predvideno mesto. Montažo pohištva je vsekakor dobro zaupati za to usposobljenim posameznikom oz. izvajalcem, ki so specializirani na področju tovrstnih storitev.
    Strokovni članek 9520
    V kolikor niste sami dovolj usposobljeni, zaupajte montažo pohištva preverjenemu izvajalcu
    Imamo kar 1088 izvajalcev za področje Montaža pohištva:

    1 Montaža kuhinje

    1.1 Monter kuhinje, kako ga izbrati?

    V kolikor se odločite, da montažo vaše kuhinje, omar in drugih kosov pohištva zaupate strokovno usposobljenemu kadru, morate preveriti njegove reference in si ogledati njihovo delo. Dober monter mora biti vsekakor natančen in pazljiv. Upoštevati mora želje stranke in stranki jasno razložiti posledice nepravilne montaže oz. uporabe materialov. Kvaliteta uporabljenih materialov za montažo pohištva pa mora biti vsekakor primerna za uporabo pohištva. 

    Najzahtevnejša je montaža kuhinje. Že pohištveni del kuhinje kompleksen, saj vsebuje številne predale in vodila, v sodobnih različicah pa je pogosto tudi mehko zapiranje in zahtevnejši detajli. Podobno pomembne pa so inštalacije, ki jih je potrebno pripraviti.

    92341199_m.jpg
    Montaža kuhinje je relativno zahteven postopek

     

    1.2 Izmera za kuhinjo

    Izjemno pomembno je, da se izvede natančna izmera kuhinje, še posebej pri kuhinjskih nišah, kjer smo omejeni s širino. Natančno je potrebno skotirati tudi pozicije obstoječih elektroinštalacij in ter kanalizacijskih in vodovodnih napeljav. Pozicija inštalacij namreč večkrat določa, kje bodo gospodinjski aparati. Najbolj smo omejeni z odtokom, ki mora imeti določen padec in ga ne moremo enostavno prestaviti brez dolbljenja stene. Zelo podobno je z napo. Običajno je odduh premera 150 cm, zato ga ne moremo voditi po stropu.

    1.3 Priprava inštalacij

    Pred montažo kuhinje mora monter preveriti in pripraviti inštalacije. Pogosta je prestavitev vtičnice za hladilnik in pomivalni stroj. Eventualno bo mojster pripravil tudi nastavke za montažo kuhinjske pipe in morda zamenjal stare ventile.

    1.4 Montaža korpusa kuhinje

    Nato sledi montaža korpusa ali „konstrukcije“ kuhinje, kjer so lahko potrebni izrezi in prilagoditve za inštalacije.

    1.5 Montaža kuhinjskega pulta

    Ko je postavljen korpus, monter vgradi tudi kuhinjski pult. Če izrez za korito in pipo še ni pripravljen, je ga je potrebno izvesti z vbodno žago.

    1.6 Montaža predalov in kuhinskih front

    Pred predali sledi vijačenje vodil za predale. Monter bo nato sestavil še predale in fronte. Morda bo mestoma potrebno tudi nastavljanje predalov in kuhinjskih front, da bodo med seboj popolnoma poravnane.

    1.7 Prilagoditve kuhinje

    Skoraj gotovo katera izmed mer kuhinjskih elementov ne bo točna. Zato bo proizvajalec kuhinje po monterjevih navodilih prilagodil elemente in jih ponovno dobavil.

    2 Cena montaže kuhinje

    Čeprav se navzven zdi, da je sestavljanje kuhinje enostaven projekt, smo videli, da zdaleč ni tako. Zato lahko računate, da bo montaža trajala vsaj teden dni. Cena montaže kuhinje se po naših izkušnjah tako giblje med 50 in 100 EUR na dolžinski meter kuhinje.

    3 Montaža drugega pohištva

    3.1 Cena montaže pohištva

    Cena montaže pohištva je odvisna od lastnosti pohištva. V kolikor je pohištvo iz stekla in občutljivega materiala, bo montaža dražja. Monter mora pri montaži biti pazljiv v zakup pa je potrebno vzeti, da najverjetnejše stroške poškodb pri montaži pohištva krije monter sam. 

    Dodatne storitve višajo tudi ceno same montaže. Monterjev ogled objekta pred samo montažo in uporaba monterjevega materiala za montažo pohištva bo ceno montaže podražilo. Pri posameznih monterjih se lahko odločite tudi za storitev demontaže in odvoza starega pohištva.

    Cene monterjev se običajno podajajo na uro dela ali na vrsto pohištva, ki ga montira. Za uro montaže določenega kosa pohištva boste odšteli med 15 in 20€. Končna cena se oblikuje individualno glede na zahteve naročnika.

    Strokovni članek 9520
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montaža pohištva?

    Imamo kar 1088 izvajalcev za področje Montaža pohištva:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1088 izvajalcev za področje Montaža pohištva
    9.8
    20

    Vzdrževanje objektov POPRAVIMO.SI, David Čuk, s.p.


    9.9
    12

    MGM suhomontaža, Martin Gruber s.p.


    10
    2

    Miroslav Erčulj s.p.


    9.6
    8

    ZTR Rožle Mihelčič s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane