Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Jekleni nadstreški

    Članek je koristil že 3750+ uporabnikom
    Jekleni nadstreški so priljubljena izbira zaradi lahke konstrukcije, velikih razponov, minimalnega vzdrževanja in sodobnega videza. Raziskali smo kaj vse je potrebno vedeti, da vam bo kovinski nadstrešek kar najbolje služil.

    1. Kovinski nadstrešek

    S kovinskim nadstreškom lahko znatno povečamo pokrito površino in jo tako zavarujemo pred padavinami in žgočim soncem. Najpogostejše izbire so jekleni nadstrešek za avto, jekleni nadstrešek za teraso ali balkon ter nadstrešek nad vhodom, pojasnjujejo mojstri iz H teh-a. Obliko in velikost nadstreška določite vi, izvajalec pa izračuna statiko ter določi dimenzije konstrukcije. Pri tem je potrebno upoštevati nosilnost tal, razpone, težo kritine in težo dinamičnih obremenitev, kot sta veter in sneg. Na podlagi tega vam izvajalec pripravi skice in načrte za lažjo predstavo. Prednost jeklenih nadstreškov je v njihovi razmeroma lahki in močni palični konstrukciji, ki zahteva majhne temelje in omogoča prekrivanje velikih razponov. Prostostoječi nadstreški manjši od 30 m2 veljajo za enostaven projekt, za katerega ne potrebujete gradbenega dovoljenja, s čimer prihranite veliko dodatnega časa in denarja.

    kovinska pergola.jpg
    Kovinska pergola za balkon, omogoča da ne glede na vreme uživamo v razgledu. Vir:hteh.si 

    2. Kovinski nadstreški – montaža

    Pred montažo jeklenega nadstreška se izvede točkovne temelje za stebre. Kovinski nadstreški so lahko stebrni ali konzolni, pri čemer je za konzolni nadstrešek potrebna močnejša in dražja konstrukcija. Nadstrešek je lahko ob straneh odprt ali zaprt. Stene lahko zapiramo s trimo ploščami, lesom, steklom, pločevino ali pa jo pozidamo. Jeklena konstrukcija je pred rjavenjem zaščitena z vročim cinkanjem in prašnim barvanjem.

    3. Kritina za kovinske nadstreške

    Streha kovinskega nadstreška je lahko enokapna ali dvokapna, pri čemer so enokapne primerne predvsem za manjše nadstreške. Poskrbeti je potrebno tudi za odvodnjavanje deževnice in montažo žlebove. Na kovinske nadstreške lahko polagamo katerokoli kritino: opečno kritino, betonsko kritino, pleksi steklo, tegolo ipd. vendar težje kritine povečajo obremenitev, debelino in ceno konstrukcije. Najpogosteje se uporablja pločevinasta kritina, če pod nadstreškom želimo več svetlobe pa v podjetju H teh priporočajo montažo leksana. Leksan je lahka prozorna kritina odporna na UV svetlobo, različnih debelin, vzorcev in barv ter izredno enostavna za vzdrževanje.

    prozorni nadstrešek.jpg
    Prozorni nadstrešek omogoča, da je tudi pod njim prijetno svetlo.

    4. Vzdrževanje kovinskih nadstreškov

    Ne glede na svojo vzdržljivost, kovinski nadstreški, tako kot vsaka stvar, potrebujejo določeno vzdrževanje. Vsako leto očistite žlebove, s čimer boste zagotovili nemoteno odvodnjavanje deževnice. Preverite tudi stanje strešne kritine, saj zamakanje strehe zagotovo ni zaželeno. V kolikor se na strehi nabirajo alge, lišaji in mahovi jo enostavno očistite z visokotlačnim čistilcem, ki bo odstranil tudi najbolj trdovratne madeže. V kolikor prebivate v krajih z veliko snega, si lahko omislite tudi grelni kabel, ki stopi sneg in tako razbremeni konstrukcijo. Zastajanje in zmrzovanje vode lahko na dolgi rok povzroči velike poškodbe.

    Kljub vsemu imajo kovinski nadstreški veliko daljšo življenjsko dobo kot leseni nadstreški, zato vam bodo služili do konca življenja.

    3750
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kovinski nadstreški?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane