Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Sekcijska garažna vrata

    Članek je koristil že 3642+ uporabnikom
    Sekcijska garažna vrata so vrata, ki se iz vertikalne lege običajno s pomočjo elektromotorja pomaknejo v horizontalni položaj. Dvigujejo se s pomočjo torzijskega vzmetenja. Za njih je značilno, da se dvignejo in se pri tem ne zvijejo v klobčič, zato so idealna rešitev za vse vrste garaž. Pri izbiri vrat vaše garaže bodite pozorni predvsem na izolativnost, varnost in njihovo praktičnost.
    Strokovni članek 3642
    Sekcijska garažna vrata se dvigujejo s pomočjo torzijskega vzmetenja
    Imamo kar 79 izvajalcev za področje Sekcijska garažna vrata:

    1. ZAKAJ IZBRATI SEKCIJSKA GARAŽNA VRATA?

    Sekcijska garažna vrata odlikuje dobra toplotna in zvočna izolativnost, prav tako pa so vetrno in vodoneprepustna. Gumijasta tesnila, ki obdajajo okvir vrat, onemogočajo vhod ali izhod mrzlega in toplega zraka iz prostora v vseh letnih časih.

    Oblika odprtine garažnih vrat za sekcijska garažna vrata ne igra nobene vloge, zato se prilagajajo vsem oblikam in materialom odprtin. Za svojo montažo sekcijska garažna vrata ne potrebujejo okvirja, vodilo tovrstnih vrat je nameščeno neposredno na stene odprtine. Sekcijska garažna vrata so idealna rešitev za ožje garažne odprtine, pri njihovi montaži pa niso potrebna dodatna gradbena dela.

    Ker se sekcijska garažna vrata pod stropom zlomijo in zapeljejo po vodoravnih vodilih v prostor, zagotavljajo optimalen izkoristek prostora ter parkiranje v neposredni bližini garažnih vrat zunaj garaže.

    2. ODPIRANJE IN ZAPIRANJE SEKCIJSKIH GARAŽNIH VRAT?

    Sekcijska garažna vrata se lahko odpirajo (zapirajo) s pomočjo elektromotorja ali ročno. V primeru izgube električnega toka se lahko samodejno zaprejo. V kolikor zaznajo oviro, ki onemogoča njihovo dviganje ali spuščanje, se ustavijo in ponovno vrnejo v začetni položaj. Upravljamo jih lahko neposredno iz avtomobila s pomočjo daljinca, ki oddaja unikaten signal. V notranjosti garaže je njihovo delovanje vezano na gumb, ki omogoča njihovo zapiranje in odpiranje.

    3. MATERIALI, VZORCI IN NAČINI IZVEDBE SEKCIJSKIH GARAŽNIH VRAT

    V sekcijska garažna vrata je mogoče vgraditi tudi klasična vrata, ki omogočajo posebej prehode. Po želji naročnika se vanje lahko dodaja tudi svetlobne odprtine.

    Izbira  materiala in barve iz katerega so narejene lamele sekcijskih garažnih vrat, se razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca. Smiselno je, da so sekcijska garažna vrata v čim bolj podobnem tonu kot ostalo stavbno pohištvo na objektu.

    4. CENA ZA SEKCIJSKA GARAŽNA VRATA

    Cena za dobavo in montažo avtomatskih sekcijskih garažnih vrat za en avtomobil, z debelino lamele 40 mm in motornim pogonom z dvema daljinskima upravljalcema, znašav povprečju 1100€.

    Okvirna cena za sekcijska garažna vrata dimenzij 2400 x 2000 (2125) mm ali 2500 x 2000 (2125) mm je 730€, okvirna cena za sekcijska garažna vrata dimenzij 3000 x 2100 (2125) mm znaša 890€, okvirna cena sekcijskih garažnih vrat dimenzij 4000 x 2100 (2125) mm pa je 1060€.
    Strokovni članek 3642
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sekcijska garažna vrata?

    Imamo kar 79 izvajalcev za področje Sekcijska garažna vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 79 izvajalcev za področje Sekcijska garažna vrata
    10
    1

    LEDUS d.o.o.


    8.6
    0

    Simer plus proizvodnja d.o.o.


    10
    43

    ADI Projekt Dušan Žukovec s.p.


    8.8
    0

    PROTECH, podjetje za trgovino in storitve d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane