Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Rolo garažna vrata, cena za industrijska rolo vrata

    Članek je koristil že 8706+ uporabnikom
    Rolo garažna vrata se od drugih garažnih vrat razlikujejo po tem, da se zvijejo v posebno škatlo, ki je nameščena na vrhu odprtine ali na zunanji strani vrat. Rolo vrata so ponavadi narejena iz aluminija, saj so tako dodatno odporna proti obrabi in koroziji. Ponavadi se rolo vrata uporabijo, kjer je še posebej malo prostora za vrata. Dodatno lahko v navezavi z rolo vrati montiramo tudi daljinsko upravljanje - tako jih lahko upravljamo tudi daljinsko.
    Strokovni članek 8706
    sekcijska garažna vrata
    Imamo kar 239 izvajalcev za področje Garažna vrata:

    1. Rolo garažna vrata

    1.1 Zakaj se odločiti za rolo vrata

    Največja prednost, ki jo ponujajo rolo montažna vrata, je seveda njihov način zlaganja oziroma odpiranja. Ker se vrata popolnoma zložijo v škatlo, montirano v strop, so še posebej idealna za garaže in dovoze z malo prostora. S takšnimi garažnimi vrati je mogoče doseči dober izkoristek dvoriščnega prostora, saj se vrata ne odpirajo na prostor. 

    1.2 Kako montirati rolo garažna vrata

    Rolo vrata lahko montiramo v praktično vsako garažo. Temu je tako zaradi velike prednosti, ki jo ponujajo rolo garažna vrata, saj nudijo različne načine montaže. Montaža rolo vrat je mogoča zunaj ali znotraj hiše, škatla, v katero se rolo vrata zložijo, pa je lahko montirana vidno ali nevidno. Nevidno montažo je treba načrtovati vnaprej, saj ji moramo prilagoditi gradbene detajle. Če takšna izvedba zaradi obstoječih detajlov hiše ni mogoča, lahko izbiramo med različnimi škatlami, tako da so kar najbolj neopazne in nemoteče.  

    1.3 Tehnične specifikacije 

    Ponavadi se pri enodružinskih hiša uporabljajo garažna vrata do 10m2 in višine do 250 cm. Vsa garažna vrata so vedno izdelana po meri, tako da se idealno prilagajajo gabaritom vaše garaže. Najpogosteje so vrata aluminjasta, saj je aluminij najbolj odporen materail, ki preprečuje vlom (ni ga mogoče enostavno prereazti, presekati ipd...). Posamezne lamele vrat so torej aluminjaste, polnjene pa s pur peno. Med alu lamele lahko vgradimo tudi prozorne lamele, ki v garažo prinesejo svetlobo. Rolo garažna vrata so ponavadi bela, siva, črna ali rjava, na voljo pa so tudi v drugih barvah - možno jih je prebarvati na kateri koli RAL odtenek. Rolo vrata so pritrjena na posebna aluminijasta vodila in opremljena z gumo, os pa je iz pločevine. 

    Vsa rolo vrata imajo varnostni sistem, ki vrata ustavi, če se med njihovim spuščanjem na tleh nahaja kakšna ovira. Zato vrata niso nevarna za otroke in živali.

    1.4 Rolo vrata in zaščita proti vlomu

    Poleg aluminija, ki je zelo trden material, ki ga ni enostavno prerezati, presekati ali kako drugače poškodovati, imajo rolo garažna vrata tudi protivlomna vodila. Ta preprečujejo to, kar lahko občasno vidimo v starejših filmih - nepridiprav si rolo garažna vrata enostavno dvigne in se odplazi v hišo. Sodobna rolo vrata imajo taka dvodelna vodila, ki so montirana brez vidnih in dostopnih vijakov. Prav tako so je skupaj s posebnimi aretiranjem lamel plašč nemogoče iztrgati iz vodil. 

    Rolo vrata
    Danes so najbolj popularna avtomatska rolo vrata. 

    2. Avtomatska rolo vrata

    Na vrata je ponavadi pritjen tudi elektromotor, ki omogoča avtomatsko dvigovanje vrat. Garažna vrata pa so dodatno opremljena tudi z vgrajenim ročnim dvigom v primeru izpada elektrike. Avtomatska garažna rolo vrata se upravljajo z daljincem ali notranjim stikalom, posebej pa lahko naročimo tudi odpiranje s stikalom na ključ, kodnim stikalom ali fotocelicami.

    3. Koliko stanejo rolo garažna vrata? 

    Čeprav pogosto slišimo nasprotno, rolo garažna vrata ne predstavljajo velikega stroška, sploh če pomislimo, koliko dela nam prihranijo vsak dan, ko se pripeljemo domov. Cena navojnih rolo garažnih vrat dimenzij 2400 x 2100 mm ali 2500 x 2100 mm je 800 €.

     

    Strokovni članek 8706
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Garažna vrata?

    Imamo kar 239 izvajalcev za področje Garažna vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 239 izvajalcev za področje Garažna vrata
    8.7
    0

    STAVBNO POHIŠTVO BKM DUŠAN BEZEK S.P.


    10
    1

    MARTINČIČ FRANCI S.P.


    9.7
    4

    NAGODETI LOGATEC d.o.o.


    10
    5

    SIMDA ALEN DAKIČ S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane