Za področje
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Cena estriha za talno gretje

  Članek je koristil že 23547+ uporabnikom
  Ko se odločimo za uporabo talnega gretja, moramo temu ustrezno prilagoditi tudi tla. Ustrezen mora biti estrih, pa tudi vrsta talnega gretja.
  Strokovni članek 23547
  Polaganje estriha na talno gretje, vir: i.ytimg.com
  Imamo kar 482 izvajalcev za področje Estrihi:

  1. Estrih za talno gretje

  Splošno mora biti estrih ustrezno položen, da ustreza standardom. Estrih mora biti kompakten, brez razpok, ustrezno posušen, njegova površina pa mora biti gladka in trdna. Ko v estrih položimo talno gretje, moramo biti pozorni na dodatne zahteve. Talno gretje lahko zaženemo šele, ko je estrih dovolj suh, to je nekje po 21 dneh sušenja  estriha. Nad cevmi talnega gretja mora biti še vsaj 35 mm estriha, tako preprečimo razpoke estriha in zagotovimo bolj ustrezno prehajanje toplote. Zaradi vgradnje samih cevi talnega gretja, je celotna debelina estriha nekoliko debelejša, kot v primeru brez talnega gretja. S talnim gretje se debelina estriha giblje med 6 in 7 cm.

  2. Talne obloge in talno ogrevanje

  Ko se odločimo za talno ogrevanje, moramo biti zelo pozorni tudi na to, kakšno talno oblogo bomo uporabili. Talno oblogo moramo izbrati že preden začnemo s polaganjem cevi, saj vrsta teh zavisi od vrste talne obloge. Prav tako pa je z vrsto  talne obloge pogojena temperatura vode v ceveh. Za talno gretje so zelo primerne naslednje vrste talnih oblog, kamen, keramika, pa tudi laminat, linolej, nekatere tekstilne obloge in pa parket, razen parket iz bukve. Nekatere talne obloge pa so povsem neprimerne v povezavi s talnim gretjem, kot npr. pluta in nekvalitetne vrste tekstilnih talnih oblog.

  S polaganjem talne obloge, še posebej lesenih talnih oblog, pa lahko začnemo šele, ko je stopnja vlage v estrihu ustrezna, ta je okrog 1,8% pri cementnem estrihu. Če ta po 21 dneh še vedno ni ustrezna, moramo nadaljevati s sušenjem estriha pri 40 °C. Talno gretje moramo med polaganjem obloge zmanjšati na temperaturo okrog 18 °C, po končanem polaganju pa jo zopet povišamo. Splošno temperatura talnega ogrevanje ne sme presegati 25 °C v kombinaciji s parketom.

  3. Cena estriha za talno gretje

  Estrihi za talno gretje stanejo le nekoliko več kot običajni estrihi, saj potrebujejo nekatere dodatke, ki izboljšajo povezanost s cevmi talnega gretja. Cena za estrih, je odvisna od debeline in znaša med 8 - 14 EUR/m2, plastifikator za talno gretje pa stane še dodatnega 0,4 EUR/m2.

  Strokovni članek 23547
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 482 izvajalcev za področje Estrihi:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Estrihi?

  Imamo kar 482 izvajalcev za področje Estrihi:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Imamo kar 482 izvajalcev za področje Estrihi
  9.1
  0

  AD-FOT d.o.o. gradbene storitve


  9
  0

  Tomaž Kavčič s.p. ,Tomdom gradbeništvo


  10
  5

  Ivan Ferenčak s.p.


  10
  6

  SITAL - FINALNA DELA V GRADBENIŠTVU, David Šinigoj s.p.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane