Za področje
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Kovinske konstrukcije: vzdrževanje in barvanje kovine

  Članek je koristil že 5945+ uporabnikom
  Med kovinske konstrukcije lahko spadajo tako ostrešja, nadstreški, stopniščne ograje, kovinska vrata in še mnoge druge. Prednost kovinskih konstrukcij je, da so relativno enostavne za montažo in ne predrage. Seveda pa jih je potrebno ustrezno vzdrževati.
  Strokovni članek 5945
  Kovinska konstrukcija, www.mdg uk.com
  Imamo kar 450 izvajalcev za področje Obdelava kovin:

  1. Pleskanje kovinskih konstrukcij

  Najpogosteje kovinske konstrukcije vzdržujemo s pleskanjem, saj tako preprečujemo rjo. Pleskanje kovinskih konstrukcij je relativno zamudno, saj moramo pred pleskanjem odstraniti najprej umazanijo, nato pa po potrebi tudi rjo, npr. z brušenjem, končno moramo konstrukcijo tudi premazati z zaščitnim sredstvom proti rji.

  Zaščitnih sredstev poznamo več, pogosto pa se uporabljata dve. Sredstvo za zaščito na oljnati osnovi, poznano tudi kot zaščitno barvo proti rjavenju, lahko kupimo v trgovini. Ponavadi je zmešano z umetno smolo ali lanenim oljem. Značilnost sredstva s primesjo lanenega olja je, da se suši nekoliko dlje, zato moramo s pleskanjem, z lak ali oljno barvo, počakati vsaj 8 dni. Najdemo pa lahko tudi sredstvo za zaščito na osnovi umetne smole. Negativna plat tega sredstva je, da je narejen na umetni osnovi, pozitivna plat pa, da pred pleskanjem ni dolgotrajnega čakanja, saj se suši izredno hitro. 

  2. Pleskanje strešnih žlebov

  Pleskanje strešnih žlebov je nekoliko bolj zahtevno, kot pleskanje ostalih kovinskih konstrukcij. Najprej moramo kovino po potrebi očistiti, nato pa moramo pred začetkom pleskanja žleb premazati s temeljnim premazom. Počakati moramo, da se ta kovine dodobra oprime, nato pa je kovino potrebno predlakirati, oziroma polakirati, npr. z lakom iz umetne smole.

  3. Pleskanje ogrevalnih naprav

  Pleskanje ogravlnih naprav poteka nekoliko drugače, saj te oddajajo toploto. Nekatera zaščitna sredstva pa na previsoki temperaturi niso obstojna. Ogrevalne naprave najprej po potrebi očistimo, prepleskamo s temeljnim premazom, nato pa še z lakom, npr. z lakom iz umetne smole. Kot že omenjeno, pa jih ne smemo premazati z zaščito proti rji, ker ta ne prenaša visokih temperatur.

  Za več informacij o kovinskih konstrukcijah pa se obrnite na enega izmed naših mojstrov iz sistema mojmojster.net.

  Žleb
  Žleb


  Univerzalen emajl za kovino in les TESSAROL
  Univerzalen emajl za kovino in les TESSAROL


  Strokovni članek 5945
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 450 izvajalcev za področje Obdelava kovin:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Obdelava kovin?

  Imamo kar 450 izvajalcev za področje Obdelava kovin:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Imamo kar 450 izvajalcev za področje Obdelava kovin
  9.6
  0

  KOVINARSTVO BUČAR d.o.o.


  10
  1

  Koritnik kovinarstvo-peskanje Matija Koritnik s.p.


  8.7
  0

  DEMONT KLJUČAVNIČARSTVO FRANCO DEBERNARDI S.P.


  9.6
  1

  TRIDOM, d.o.o.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane