Za področje

    Tiskan beton

    Članek je koristil že 16843+ uporabnikom
    Izgleda kot marmor ali živa skala … a to ni. Zagotovo ste že slišali za tiskan beton. Tiskan beton je enostavna in lična talna obloga za ureditev vašega dvorišča. V kolikor se vam zdijo običajne betonske obloge dvorišč nezanimive, monotone in enolične, je tiskan beton cenovno ugodno nadomestilo dražjim oblogam.
    Strokovni članek 16843
    Tiskan beton lahko izgleda kot tlakovci, marmor ali živa skala.
    Imamo kar 36 izvajalcev za področje Tiskan beton:

    1. Uporaba tiskanega betona

    Uporaba tiskanega betona je razširjena pri urejanju manj zahtevnih poti in dvorišč. Je idealna rešitev za večja parkirišča, terase in bazenske ploščadi. Zaradi svojega dovršenega estetskega izgleda in dobrih statičnih lastnosti je tiskani beton primeren tudi za zahtevnejša vozišča. Vsekakor pa je pred njegovo izvedbo izvajalce potrebno opozoriti kakšna bo obraba takšnih površin. Za izvajalce je to pomembno, ker jim pomaga pripraviti pravilne lastnosti betona, ki so prilagojene vašim potrebam.

    2. Izvedba tiskanega betona

    Tiskani beton je izdelek, ki je v uporabi že več kot 20 let. V svežo, z barvo predhodno obdelano betonsko talno površino, se z vtiskanjem posebnih poliuretanskih modelov, preprosto monotono dvorišče spremeni v razgiban talni tlak. Tiskan beton je mogoče izvesti v imitaciji klasičnih zunanjih talnih dvoriščnih oblog, kot tudi v videzu granitnih kock, lomljenega kamna, opeke. Posamezne izvedbe tiskanega betona so brez vmesnih fug in pustijo na površini neprekinjen niz vzorcev. Fuge oz. dilatacije so pri večjih površinah nujno potrebne, da ne pride do neželenega pokanja talne površine. Lahko jih vtiskamo poljubno s fugirnimi trakovi, ali pa jih izvedemo kasneje z rezanjem v statično trdno betonsko površino.
     
    Tiskan beton.
    Tiskan beton lahko na videz posnema tlakovanje z naravnim kamnom.

    3. Cena za tiskani beton

    Velika pozitivna lastnost tiskanega betona je odlična vezljivost, trdnost in odpornost na obrabo. Najmanjša priporočljiva globina tiskanega betona je 12 cm. Obstojnost proti UV žarkom, olju, masti, umazaniji in vodi na tiskanem betonu, omogočajo posebne tehnologije in premazi. Od vseh zgoraj naštetih dejavnikov je tudi odvisna cena kvadratnega metra tiskanega betona.
     
    Pomemben faktor pri določitvi cene je kompleksnost površine in debelina talne površine. Cena tiskanega betona na kvadratni meter dvorišča znaša okoli 45€/m2.
     

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja TALETOVIĆ d.o.o.

    Kakšen je osnovni postopek izdelave tiskanega betona in kakšna je cena?

    Osnovno betonsko mešanico se poravna (pogliha), sledi nanos betonske barve in zagladitev. Na površino se nanese ločilni prah in sledi vtiskanje kalupov. Po dnevu ali dveh se ločilni prah spere, sledi nanos končne zaščite (impregnacije). Cena se giblje okrog 45€/m2 (skupaj z materialom), naj pa poudarimo, da izbira barve, ter vzorca ne vpliva na končno ceno! Tiskan beton drugače ni odporen na sol. Lahko pa se naredi dodatni zaščitni premaz celega ali enega dela tlaka za finalno zaščito.
    g. Rizo, TALETOVIĆ d.o.o.

    Strokovni članek 16843
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Tiskan beton?

    Imamo kar 36 izvajalcev za področje Tiskan beton:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 36 izvajalcev za področje Tiskan beton
    8.3
    9

    Adaptacije NAJA, Emsad Rošić s.p.


    8.9
    1

    SVITAN d.o.o.


    10
    12

    TISKANI BETONI TALETOVIĆ d.o.o.


    8.9
    3

    Makso d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane