Tiskan beton cena

Kakšna je cena tiskanega betona? Odvisna je od kvadrature tiskanega betona, sestave betona, zapletenosti vzorca, različnih dodatkov in premazov ter seveda od izvajalca. Najpomembnejši faktor pri določitvi cene je kompleksnost površine in debelina talne površine. Cena za običajen dvobarvni tiskan beton 45 - 50 EUR/m2.

Komu zaupati tiskanje betona? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom za tiskanje betona v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za tiskani beton
54.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
60.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za izvajalca za tiskan beton

Druge cene za - Tiskan beton

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Dvobarvni tiskan beton€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Tiskani beton - vse kar morate vedeti 

1. Tiskani beton - nekaj splošnih informacij   

1.1 Kaj je tiskani beton? 

Gotovo ste že kdaj naleteli površino iz tiskanega betona, a niste vedeli, da se temu reče tiskani beton. Gre za cementno-betonsko mešanico, ki se uporablja za talne površine, cementno-mavčna mešanica pa se uporablja za vertikalne elemente, npr. zidove in stene. Odlika tiskanega betona je, da v enem zamahu dosežemo večkratni učinek: željeni estetski oz. dekorativni videz in potrebno zaščito materiala. Prepoznavna značilnost tiskanega betona je prav njeni obdelavi, kar dosežemo s specialnimi gumijastimi modeli, ki v betonu pustijo odtise različnih struktur (npr. kamnita, opečnata struktura, porfido…). Po izgledu lahko tiskani beton spominja tudi na živo skalo, a v resnici ne gre za kamen, pač pa za beton s potiskom – od tod tudi izvira ime tiskani beton. Ta način betoniranja ima odlične estetske in tehnične lastnosti in je primerna za praktično vsako dvorišče. Če ste naveličani monotonih betonskih tlakovcev ali celo asfalta, je tiskani beton odlična rešitev, ki bo popestrila vaše dvorišče. Tiskani beton lahko imitira različne materiale, od skale oz. kamna, opeke, pa vse do marmorja in celo lesa, poleg tega pa gre za cenovno zelo ugodno rešitev.  

Tiskani beton
Tiskani beton je dekoriran beton z reliefom, ki pogosto imitira materiale kot so kamen, opeka in les. 

1.2 Vlivan tiskani beton in tlakovci iz tiskanega betona  

Tiskani beton najdemo v dveh različicah – lahko ga vlivamo, kot vlivamo vsak beton. S to metodo dobimo enotno površino, ki je prekinjena le z dilatacijskimi prekinitvami. Tako se izvede predvsem manjše talne površine, škarpe in zidove. Poznamo pa tudi prefabricirane tlakovce iz tiskanega betona, ki jih zlagamo enega ob drugega in tako tlakujemo dovoz ali zgradimo zid. 

1.3 Uporaba tiskanega betona 

Tiskani beton se uporablja za izvedbo dovoznih poti na dvoriščih, za izvedbo zidov in sten, lahko pa tudi za gostinske pulte, fasade hiš ali celo kot dekoracija – kot umetne skale na vrtu. Na voljo imamo resnično veliko obdelav površine, potrebujemo zgolj primeren gumijasti model. Vse obdelave pa so cenejše od originalnih materialov.   

1.4 Prednosti tiskanega betona 

Tiskani beton ima številne prednosti. Ena izmed največjih je zagotovo njegova nizka cena, ki je tudi vzrok naraščajoče popularnosti. Za precej nižji znesek boste tako dobili imitacijo dražjih materialov, kot sta npr. kamen in les. Druga prednost tiskanega betona je ta, da je praktično neuničljiv in kljubujejo še tako hudim vremenskim razmeram. Tiskani beton je primeren za površine dvorišč, poti in dovozov, lahko pa se uporabljajo tudi za škarpe, dvoriščne ograje in zidove in kot dekoracija površine. Dodatna prednost tiskanega betona je, da ne potrebuje tako močno utrjene površine kot asfalt, kar precej olajša celotno izvedbo ter prihrani denar in čas. Dodatna prednost je, da imamo na voljo širok izbor barv in vzorcev. 

1.4 Minusi tiskanega betona 

Nekoliko več preglavic lahko imamo s tlakovci iz tiskanega betona. Ker imajo veliko fug, veter mednje zanese plevel. Čeprav so tlakovci enostavni za vzdrževanje, je redno puljenje plevela nujno. Druga slabost je povezana z grobo površino tlakovcev iz tiskanega betona, na kateri se ob zanemarjanju lahko začnejo pojavljati mahovi, tlakovci pa spremenijo svojo barvo in postanejo zelenkasti. Zelo kvalitetno jih je mogoče očistiti s kerherjem. Po drugi strani pa je z zidovi in drugimi večjimi talnimi površinami iz tiskanega betona, ki niso tlakovane, zelo malo dela. Prav tako se plevel ne more razrasti, saj v zidu ni fug. 

2. Izvedba tiskanega betona 

2.1 Izkop gradbenega jarka in utrjevanje površine 

Pričnemo z izkopom gradbenega jarka. Začnemo tako kot če bi vlivali navadni beton. Za talne površine to pomeni izkop gradbenega jarka oz. jame v željenih dimenzijah z globino 0,3 m. Ko smo izkopali jamo, nasujemo gramoz in jo utrdimo z valjarjem. Teoretično se lahko tiskani beton polaga oz. vliva tudi čez obstoječi beton in asfalt, vendar pa je treba kljub temu zagotoviti zahtevano globino 0,3 m. 

2.2 Vlivanje betona 

Ko smo površino utrdili, sledi namestitev armaturne mreže, nato pa lahko pričnemo z vlivanjem betona in njegovim uravnavanjem. Pri tem moramo paziti na ustrezen padec površine (vsaj 1 stopinja), saj voda sicer ne bo odtekala v jašek oz. proti robovom površine. 

2.3 Reliefna tekstura in barve 

Dokler je beton še dovolj mehek, da ga je mogoče preoblikovati, pričnemo z ustvarjanjem reliefne teksture. Ta lahko posnema različne materiale, kot so skala, opeke, les ... Ne glede na to, kakšen relief oz. potisk želimo, relief izvedemo z modelom iz gume, ki ga odtiskujemo v betonirano površino. Če želimo spremeniti barvo betona, lahko površino ročno potresemo tudi z barvnimi pigmenti. 

2.4 Dilatacije 

Dokler je beton še mehek, moramo vanj v primernih razdaljah vrezati dilatacijske fuge. To lahko storimo ročno z rezi v deloma posušen beton, ali pa z dilatacijskimi trakovi. Dilatacijske fuge omogočajo raztezanje materiala, ki je posledica temperaturnih razlik med poletjem in zimo. Dilatacije materialu omogočajo raztezanje, ne da bi pri tem prišlo do pokanja, saj mu nudijo prostor, kamor se lahko raztezne. Za zaključek lahko betonsko površino očistimo in premažemo z zaščitnim premazom. 

2.5 Obdelava obstoječih površin

Tiskani beton je primeren tudi kot metoda obdelave že obstoječih površin. Kupci se za to najpogosteje odločijo v primeru sten in zidov, ki jih želijo popestriti. Obstoječe površine je mogoče obdelati na dva načina. Prvi, bolj standardni, je z nanosom nekaj cm betona na obstoječo površino. To plast se nato potiska z vzrocem. Druga metoda je zahtevnejša in ni primerna za vse tektsure, pač pa samo za manj globoke. Pri tej metodi gre za tanjši nanos – samo okrog 1 cm.

3. Vzdrževanje 

Površina tiskanega betona je zelo enostavna za vzdrževanje. Enostavno jo lahko očistimo z močnim vodnim curkom, s čimer odstranimo mahove in alge. Če imamo tlakovce iz tiskanega betona, je iz fuge potrebno redno čistiti in iz njih trgati plevel.   

4. Barve in vzorci 

Tiskani beton ponuja mnogo variant barv in vzorcev. Na voljo nam je široka paleta teksture površine, ki lahko imitira raznorazne materiale, od kamna, opeke, lesa, granitnih kock, keramike in porfida ... Tiskani beton je precej cenejša opcija za dosego videza nekega specifičnega materiala, kot če bi uporabili naravni material. Na voljo imamo tudi izvedbo tiskanega betona brez vmesnih fug (enovita površina) z neprekinjenim nizom vzorcev. Poleg številnih tekstur pa nam je na voljo tudi široka paleta barvnih odtenkov, ki razgiba in polepša dvorišče. 

5. Tiskani beton - cena za izvedbo 

Cena za izvedbo tiskanega betona variira, saj je odvisna od kvalitete in površine (na bodo to tla, stena ali kakšna druga oblika površine), pa tudi od marke betona, uporabe barvnih pigmentov in željene teksture oz. reliefa. Načeloma velja, da boste za m2 tiskanega betona skupaj z delom odšteli okoli 35 EUR/m2. 

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Tiskan beton na zunanji terasi

Pozdravljeni,

imamo teraso cca. 30 m2 (+ 8 stopnic so še v izdelavi), ki bi jo prekrili s tiskanim betonom. Terasa je vse dni v letu na sončni strani in nepokrita ( "pod milim nebom").

Lp 1620 € do 2700 €

........

Zamenjava ploščic s tiskanim betonom

Pozdravljeni,

zunanja terasa je sedaj obložena z gress ploščicami, ki odstopajo. Okoli terase je stopnica, na kateri tudi odstopajo ploščice. Vse to bi zamenjal s tiskanim betonom. Terasa je NEPOKRITA in izpostavljena zunanjim vplivom. Namenjena je samo hiši in na njo ni dostopa z vozili. Terasa je 9m x 9m, na njej je zimski vrt. Tako je površina za obdelat široka okoli 2m.

Lp 1620 € do 2700 €

........

Tiskani beton za pločnik okoli hiše

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo ureditev pločnika okoli hiše ter podaljška terase z tiskanim betonom. Skupna površina cca 100 m2.

Lp 4500 € do 7500 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Izvedba tiskanega betona okoli hiše, 35 m2
Tiskan beton, Pragersko

1800 € do 3000 €

Cena, Izvedba tiskanega betona, 70 m2
Tiskan beton, Ljubljana

4050 € do 6750 €

Cena, Tiskan beton, 30 m2
Tiskan beton, Cerklje ob Krki

1800 € do 3000 €

Cena, Tiskan beton - terasa zunanja, 24 m²
Tiskan beton, Hruševje

1350 € do 2250 €

Cena, Tiskani beton ,dvorisce,robniki,odvodnjavanje, 50 m2
Tiskan beton, Kranj

3150 € do 5250 €

Cena, Ureditev dvorišča s tiskanim betonom, 65 m2
Tiskan beton, Blanca

3150 € do 5250 €

Cena, Ureditev poti na vrtu in pred vhodom v objekt, Približno 50m2
Tiskan beton, Grosuplje

2970 € do 4950 €

Cena, Izvedba tiskanega betona na terasi in pločniku, 50 m2
Tiskan beton, Selnica ob Dravi

2700 € do 4500 €

Cena, Tiskan beton na dvorišču, 35 m2
Tiskan beton, Trbovlje

2070 € do 3450 €

Cena, izvedbo tskanega betona v rjavi barvi, 75 m2
Tiskan beton, Grosuplje

4410 € do 7350 €

Cena, Tiskan beton za dvorišče 350m2, 350m2
Tiskan beton, Ljubljana

20700 € do 34500 €

Cena, Tiskan beton atrij, 15 m2
Tiskan beton, Ljubljana

810 € do 1350 €

Cena, Tiskani beton + izolacija, 30 m2
Tiskan beton, Cerklje na Gorenjskem

1350 € do 2250 €

Cena, Tiskan betonokrog hiše, cca 100m2
Tiskan beton, Izola - Isola

3150 € do 5250 €

Cena, Tiskan beton, cca 35 m2
Tiskan beton, Sečovlje

2070 € do 3450 €

Cena, Tlakovanje ob hisi z tiskanim betonom, 40m2
Tiskan beton, Domžale

1350 € do 2250 €

Cena, Zamenjava tlakovcev z tiskanim betonom, 90 m2
Tiskan beton, Komenda

3600 € do 6000 €

Cena, Izdelava dovozne poti in dvorišča, 500 m2
Tiskan beton, Prevalje

9000 € do 15000 €

Cena, Tiskan beton na terasi, 23 m2
Tiskan beton, Dob

1080 € do 1800 €

Cena, Tla v atriju., 30-35 m2
Tiskan beton, Ljubljana

1800 € do 3000 €

Cena, Tiskan beton na parkirišču pred hišo., 100 m2
Tiskan beton, Volčja Draga

5400 € do 9000 €

Cena, Tiskan beton na obstoječi terasi, cca 90-100m2
Tiskan beton, Blejska Dobrava

900 € do 1500 €

Cena, Tiskan beton za vhod in parkirišče, 60 m2
Tiskan beton, Križe

3240 € do 5400 €

Cena, Tiskan beton, 25 m2
Tiskan beton, Dramlje

900 € do 1500 €

Cena, Premaz tiskanega betona z zaščitnim lakom, 120 m2
Tiskan beton, Koper

1080 € do 1800 €

Cena, Tiskan beton dovozne poti, 150 m2
Tiskan beton, Murska Sobota

6750 € do 11250 €

Cena, Polaganje tiskanega betona, 130 m2
Tiskan beton, Gračišče

7200 € do 12000 €

Cena, Odstranitev keramike in polaganje tiskanega betona, 60m2
Tiskan beton, Šmarje - Sap

3420 € do 5700 €

Cena, Tiskan beton za dovoz, 40 m2
Tiskan beton, Ljubljana

2250 € do 3750 €

Cena, Tiskan beton, 60 m2
Tiskan beton, Log pri Brezovici

1620 € do 2700 €

Cena, Potiskan beton, 33m2
Tiskan beton, Koper

1800 € do 3000 €

Cena, Tiskan beton, 36 m2
Tiskan beton, Škofije

1980 € do 3300 €

Cena, Tiskan beton za teraso, cca 70 m2
Tiskan beton, Tržič

2700 € do 4500 €

Cena, Tiskan beton na zunanji terasi, 90 m2
Tiskan beton, Zgornja Kungota

5310 € do 8850 €

Cena, Tiskan beton za dovoz, dvorišče in potka okoli hise, 100 m2
Tiskan beton, Celje

5400 € do 9000 €

Cena, Ureditev dvorišča s tiskanim betonim, 140 m2
Tiskan beton, Žirovnica

3600 € do 6000 €Poglej druge končane projekte in cene

Tiskan beton cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

32+ podjetij za Tiskan beton
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Tiskan beton?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane