Za področje

  Tiskan beton cena

  Kakšna je cena tiskanega betona? Odvisna je od kvadrature tiskanega betona, sestave betona, zapletenosti vzorca, različnih dodatkov in premazov ter seveda od izvajalca. Najpomembnejši faktor pri določitvi cene je kompleksnost površine in debelina talne površine. Cena za običajen dvobarvni tiskan beton 45 - 66 EUR/m2.

  Komu zaupati tiskanje betona? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom za tiskanje betona v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za tiskani beton
  54.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  60.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  66.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Tiskan beton (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Dvobarvni tiskan beton


  m2

  €/m2

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Tiskani beton - vse kar morate vedeti 

  1. Tiskani beton - nekaj splošnih informacij   

  1.1 Kaj je tiskani beton? 

  Gotovo ste že kdaj naleteli površino iz tiskanega betona, a niste vedeli, da se temu reče tiskani beton. Gre za cementno-betonsko mešanico, ki se uporablja za talne površine, cementno-mavčna mešanica pa se uporablja za vertikalne elemente, npr. zidove in stene. Odlika tiskanega betona je, da v enem zamahu dosežemo večkratni učinek: željeni estetski oz. dekorativni videz in potrebno zaščito materiala. Prepoznavna značilnost tiskanega betona je prav njeni obdelavi, kar dosežemo s specialnimi gumijastimi modeli, ki v betonu pustijo odtise različnih struktur (npr. kamnita, opečnata struktura, porfido…). Po izgledu lahko tiskani beton spominja tudi na živo skalo, a v resnici ne gre za kamen, pač pa za beton s potiskom – od tod tudi izvira ime tiskani beton. Ta način betoniranja ima odlične estetske in tehnične lastnosti in je primerna za praktično vsako dvorišče. Če ste naveličani monotonih betonskih tlakovcev ali celo asfalta, je tiskani beton odlična rešitev, ki bo popestrila vaše dvorišče. Tiskani beton lahko imitira različne materiale, od skale oz. kamna, opeke, pa vse do marmorja in celo lesa, poleg tega pa gre za cenovno zelo ugodno rešitev.  

  Tiskani beton
  Tiskani beton je dekoriran beton z reliefom, ki pogosto imitira materiale kot so kamen, opeka in les. 

  1.2 Vlivan tiskani beton in tlakovci iz tiskanega betona  

  Tiskani beton najdemo v dveh različicah – lahko ga vlivamo, kot vlivamo vsak beton. S to metodo dobimo enotno površino, ki je prekinjena le z dilatacijskimi prekinitvami. Tako se izvede predvsem manjše talne površine, škarpe in zidove. Poznamo pa tudi prefabricirane tlakovce iz tiskanega betona, ki jih zlagamo enega ob drugega in tako tlakujemo dovoz ali zgradimo zid. 

  1.3 Uporaba tiskanega betona 

  Tiskani beton se uporablja za izvedbo dovoznih poti na dvoriščih, za izvedbo zidov in sten, lahko pa tudi za gostinske pulte, fasade hiš ali celo kot dekoracija – kot umetne skale na vrtu. Na voljo imamo resnično veliko obdelav površine, potrebujemo zgolj primeren gumijasti model. Vse obdelave pa so cenejše od originalnih materialov.   

  1.4 Prednosti tiskanega betona 

  Tiskani beton ima številne prednosti. Ena izmed največjih je zagotovo njegova nizka cena, ki je tudi vzrok naraščajoče popularnosti. Za precej nižji znesek boste tako dobili imitacijo dražjih materialov, kot sta npr. kamen in les. Druga prednost tiskanega betona je ta, da je praktično neuničljiv in kljubujejo še tako hudim vremenskim razmeram. Tiskani beton je primeren za površine dvorišč, poti in dovozov, lahko pa se uporabljajo tudi za škarpe, dvoriščne ograje in zidove in kot dekoracija površine. Dodatna prednost tiskanega betona je, da ne potrebuje tako močno utrjene površine kot asfalt, kar precej olajša celotno izvedbo ter prihrani denar in čas. Dodatna prednost je, da imamo na voljo širok izbor barv in vzorcev. 

  1.4 Minusi tiskanega betona 

  Nekoliko več preglavic lahko imamo s tlakovci iz tiskanega betona. Ker imajo veliko fug, veter mednje zanese plevel. Čeprav so tlakovci enostavni za vzdrževanje, je redno puljenje plevela nujno. Druga slabost je povezana z grobo površino tlakovcev iz tiskanega betona, na kateri se ob zanemarjanju lahko začnejo pojavljati mahovi, tlakovci pa spremenijo svojo barvo in postanejo zelenkasti. Zelo kvalitetno jih je mogoče očistiti s kerherjem. Po drugi strani pa je z zidovi in drugimi večjimi talnimi površinami iz tiskanega betona, ki niso tlakovane, zelo malo dela. Prav tako se plevel ne more razrasti, saj v zidu ni fug. 

  2. Izvedba tiskanega betona 

  2.1 Izkop gradbenega jarka in utrjevanje površine 

  Pričnemo z izkopom gradbenega jarka. Začnemo tako kot če bi vlivali navadni beton. Za talne površine to pomeni izkop gradbenega jarka oz. jame v željenih dimenzijah z globino 0,3 m. Ko smo izkopali jamo, nasujemo gramoz in jo utrdimo z valjarjem. Teoretično se lahko tiskani beton polaga oz. vliva tudi čez obstoječi beton in asfalt, vendar pa je treba kljub temu zagotoviti zahtevano globino 0,3 m. 

  2.2 Vlivanje betona 

  Ko smo površino utrdili, sledi namestitev armaturne mreže, nato pa lahko pričnemo z vlivanjem betona in njegovim uravnavanjem. Pri tem moramo paziti na ustrezen padec površine (vsaj 1 stopinja), saj voda sicer ne bo odtekala v jašek oz. proti robovom površine. 

  2.3 Reliefna tekstura in barve 

  Dokler je beton še dovolj mehek, da ga je mogoče preoblikovati, pričnemo z ustvarjanjem reliefne teksture. Ta lahko posnema različne materiale, kot so skala, opeke, les ... Ne glede na to, kakšen relief oz. potisk želimo, relief izvedemo z modelom iz gume, ki ga odtiskujemo v betonirano površino. Če želimo spremeniti barvo betona, lahko površino ročno potresemo tudi z barvnimi pigmenti. 

  2.4 Dilatacije 

  Dokler je beton še mehek, moramo vanj v primernih razdaljah vrezati dilatacijske fuge. To lahko storimo ročno z rezi v deloma posušen beton, ali pa z dilatacijskimi trakovi. Dilatacijske fuge omogočajo raztezanje materiala, ki je posledica temperaturnih razlik med poletjem in zimo. Dilatacije materialu omogočajo raztezanje, ne da bi pri tem prišlo do pokanja, saj mu nudijo prostor, kamor se lahko raztezne. Za zaključek lahko betonsko površino očistimo in premažemo z zaščitnim premazom. 

  2.5 Obdelava obstoječih površin

  Tiskani beton je primeren tudi kot metoda obdelave že obstoječih površin. Kupci se za to najpogosteje odločijo v primeru sten in zidov, ki jih želijo popestriti. Obstoječe površine je mogoče obdelati na dva načina. Prvi, bolj standardni, je z nanosom nekaj cm betona na obstoječo površino. To plast se nato potiska z vzrocem. Druga metoda je zahtevnejša in ni primerna za vse tektsure, pač pa samo za manj globoke. Pri tej metodi gre za tanjši nanos – samo okrog 1 cm.

  3. Vzdrževanje 

  Površina tiskanega betona je zelo enostavna za vzdrževanje. Enostavno jo lahko očistimo z močnim vodnim curkom, s čimer odstranimo mahove in alge. Če imamo tlakovce iz tiskanega betona, je iz fuge potrebno redno čistiti in iz njih trgati plevel.   

  4. Barve in vzorci 

  Tiskani beton ponuja mnogo variant barv in vzorcev. Na voljo nam je široka paleta teksture površine, ki lahko imitira raznorazne materiale, od kamna, opeke, lesa, granitnih kock, keramike in porfida ... Tiskani beton je precej cenejša opcija za dosego videza nekega specifičnega materiala, kot če bi uporabili naravni material. Na voljo imamo tudi izvedbo tiskanega betona brez vmesnih fug (enovita površina) z neprekinjenim nizom vzorcev. Poleg številnih tekstur pa nam je na voljo tudi široka paleta barvnih odtenkov, ki razgiba in polepša dvorišče. 

  5. Tiskani beton - cena za izvedbo 

  Cena za izvedbo tiskanega betona variira, saj je odvisna od kvalitete in površine (na bodo to tla, stena ali kakšna druga oblika površine), pa tudi od marke betona, uporabe barvnih pigmentov in željene teksture oz. reliefa. Načeloma velja, da boste za m2 tiskanega betona skupaj z delom odšteli okoli 35 EUR/m2. 

    

    

    

    

    

    

    

    

   

   

   

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Tiskan beton?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Tiskan beton okoli dveh hiš

  Pozdravljeni.


  Približno polovica kvadrature nima direktnega dohoda za hruško. Bo potrebno dovažati z bobcatom ali pa z daljšo cevjo za pumpo. cca 40 m.

  Lp 8100 € do 13500 €

  ........

  Tiskan beton v kleti

  Pozdravljeni,

  potrebujem Cca 125 m2 tiskanega betona v notranjih kletnih prostorih kateri zajemajo več prostorov ,kurilnico shrambo, klet, prostor za druženje in drugo.
  Vzorec je treba videt, kaj se ponuja. Slike stanja v prilogi.


  Lep pozdrav. 6300 € do 10500 €

  ........

  Tiskani beton

  Pozdravljeni.

  Tiskani beton na terasi, ko ni pokrita cca 45-50m2.

  Lp 2700 € do 4500 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Tiskan beton, 100 m2
  Tiskan beton, Maribor

  5400 € do 9000 €

  Cena, Tiskan beton na terasi, 40m2
  Tiskan beton, Velenje

  2160 € do 3600 €

  Cena, Tiskani beton na terasi, 120m²
  Tiskan beton, Celje

  5850 € do 9750 €

  Cena, Tiskan beton, 90 m2
  Tiskan beton, Žalec

  4050 € do 6750 €

  Cena, Metličenen beton, 145 m2
  Tiskan beton, Miklavž Na Dravskem Polju

  5850 € do 9750 €

  Cena, Tiskan beton na dvoriscu, 30
  Tiskan beton, Deskle

  1620 € do 2700 €

  Cena, Tiskan beton, 120 m2
  Tiskan beton, Marezige

  5400 € do 9000 €

  Cena, Tiskan beton in priprava podlage in osnovna plošča, cca 18 m2
  Tiskan beton, Koper

  405 € do 675 €

  Cena, Izvedba tiskanega betona, 130 m2
  Tiskan beton, Ljubljana

  6750 € do 11250 €

  Cena, Tlakovanje dvorišča, 100 m2
  Tiskan beton, Laporje

  5400 € do 9000 €

  Cena, Tiskan beton na dvorišču, 90 m2
  Tiskan beton, Izola - Isola

  4500 € do 7500 €

  Cena, Tskani beton na terasi, cca 17 m2
  Tiskan beton, Koper

  900 € do 1500 €

  Cena, Prani/tiskan beton z izkopom, 180m2
  Tiskan beton, Škofljica

  4500 € do 7500 €

  Cena, Tiskan beton na dvorišču, 68 m2
  Tiskan beton, Izola

  3600 € do 6000 €

  Cena, Urejanje dvorišča z tiskanim betonom, 30 m2
  Tiskan beton, Radomlje

  1620 € do 2700 €

  Cena, Tiskan beton, 30 m2
  Tiskan beton, Postojna

  1620 € do 2700 €

  Cena, Tiskan beton za parkirišče, 57 m2
  Tiskan beton, Portorož - Portorose

  2700 € do 4500 €

  Cena, Odstranit tlakovce, napeljat kanalizacijsko cev v jašek in potem zabet, 28m2
  Tiskan beton, Izola

  3150 € do 5250 €

  Cena, Tiskan beton, 120 m2
  Tiskan beton, Novo mesto

  5400 € do 9000 €

  Cena, Izvedba tiskanega betona, 100 m2
  Tiskan beton, Trebnje

  5400 € do 9000 €

  Cena, Tiskan beton na dvorišču in pločniku ob hiši, 150 m2
  Tiskan beton, Koper

  8100 € do 13500 €

  Cena, Tiskan beton ob hiši, do cca 50m2
  Tiskan beton, Dolenjske Toplice

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izvedba tiskanega betona, 100 m2
  Tiskan beton, Koper

  5400 € do 9000 €

  Cena, Tlakovanje dvorišča z tiskanim betonom, 150m2 parkirišče, 70m2 klaničine.
  Tiskan beton, Koper

  11700 € do 19500 €

  Cena, Tlak okrog hiše, 65 m2
  Tiskan beton, Lenart v Slovenskih Goricah

  450 € do 750 €

  Cena, Tiskan beton na travnati površini pred stanovanjsko hišo, 80m2
  Tiskan beton, Dutovlje

  4050 € do 6750 €

  Cena, Tiskan beton, imitacija lesa za teraso, 25 m2
  Tiskan beton, Portorož

  1350 € do 2250 €

  Cena, Povečanje terase, 40 m2
  Tiskan beton, Velenje

  2160 € do 3600 €

  Cena, Tiskan beton na terasi, 25 m2
  Tiskan beton, Pivka

  1440 € do 2400 €

  Cena, Tiskan beton za zunanjo teraso, 48 m2
  Tiskan beton, Kresnice

  2700 € do 4500 €

  Cena, Ureditev dvorišča v tiskan beton, 200m2
  Tiskan beton, Dornberk

  11700 € do 19500 €

  Cena, Tiskan beton, 75m2
  Tiskan beton, Ajdovščina

  4410 € do 7350 €

  Cena, Tiskan beton, 50 m2
  Tiskan beton, Prvačina

  2700 € do 4500 €

  Cena, Tiskan beton za zunanjo uporabo, 50 m2
  Tiskan beton, Šmarje

  4050 € do 6750 €

  Cena, Tiskan beton, 20 do 30 m2
  Tiskan beton, Kamnik

  1710 € do 2850 €

  Cena, Tiskan beton na vrtu, Cca 30 m2
  Tiskan beton, Solkan

  1755 € do 2925 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Tiskan beton cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  36+ podjetij za Tiskan beton
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane