Za področje

    Stol: usnje, blago ali neoblazinjen?

    Članek je koristil že 4117+ uporabnikom
    Izbira materiala sedišča stola ni ravno enostaven proces, odvisno seveda od vrste oz. namembnosti stola. Še najbolj so raznim umazanijam izpostavljeni jedilni stoli. Na jedilnih stolih obedujemo, se sladkamo, srkamo kavo in klepetamo. Izpostavljeni so najrazličnejšim razmeram, mastnim rokam, vodo iz kozarca, otroškim umetninam in nenazadnje madežem, ki terjajo našo energijo in čas v kolikor jih želimo odstraniti.
    Strokovni članek 4117
    Pri izbiri ustreznega materiala za sedalo stola je potreben tehten premislek
    Imamo kar 120 izvajalcev za področje Tapetništvo:

    TEKSTILNA SEDALA

    Tekstil je super material, saj ga lahko globinsko očistimo z vodnim sesalnikom. Prijeten je na otip, ne sprijema se na kožo. Težava nastane, ko se madeži na njem zasušijo. Vsekakor se pri tapiseriji sedala izogibajte večplastnim materialom in žametu. Na omenjenih materialih se kaj hitro pokažejo znaki obrabe. V kolikor je tekstilno sedišče snemljivo in se z lahkoto opere v pralnem stroju, je enostavno za vzdrževanje. Stoli s tekstilnim sedalom so enostavni za daljše vzdrževanje. Tapiserijo lahko čez čas brez težav odstranimo in nadomestimo z drugo. 

    USNJENA SEDALA

    V kolikor si želite oblazinjenega sedala in vas skrbi zahtevnost čiščenja, izberite usnje. Usnje je udobno in enostavno za vzdrževanje. Alternativa je tudi material v videzu usnja ali ekološko usnje, ki ga enostavno obrišete z mokro krpo. Na otip je tekstil prijaznejši. V poletnih mesecih se pravo usnje oprijema kože in ustvarja marsikomu neprijeten občutek. Umetno usnje je priljubljen material za sedala jedilnih stolov.

    NEOBLAZINJENA SEDALA

    Neoblazinjena sedala so v veliki večini primerov trda in neudobna za sedenje. Iz njih lahko brez težav odstranimo madeže. Lesena, plastična in kovinska sedala lahko prekrijemo s tekstilnimi sedalnimi podlogami in postanejo udobnejša in naša zadnja plat med sedenjem ne trpi. V kolikor na neoblazinjenih sediščih ni tekstilne podloge, prihaja do občutka, da material ne diha, oblačila pa se nam sprijemajo na kožo. V kolikor se v vaši jedilnici pogosto znajdejo male otroške rokice, razmislite o izbiri neoblazinjenih sedal ali še bolje - kar o celotnih lesenih ali plastičnih stolih.

    Strokovni članek 4117
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Tapetništvo?

    Imamo kar 120 izvajalcev za področje Tapetništvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 120 izvajalcev za področje Tapetništvo
    10
    9

    Bajro Isaković s.p.


    9.7
    12

    Tapetništvo, Simon Bajde s.p.


    10
    29

    ELS DESIGN d.o.o.


    9.7
    1

    Ivan Plemenič s.p., mizarske storitve


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane