Za področje

    Tapeciranje sedežne garniture

    Članek je koristil že 11505+ uporabnikom
    Imate obrabljen stol, zbledelo sedežno garnituro, ali raztrgane bazine? Nikar jih ne zavrzite. S starim pohištvom se po kvaliteti in ceni pogosto lahko kosa le pohištvo višjega cenovnega ranga. Raje se obrnite na najbližjega mojstra tapetnika, ki bo poskrbel, da bo staro pohištvo zasijalo v novi preobleki.
    11505
    tapeciranje stola

    1. Tapeciranje - kako poteka?

    Vsak kos pohištva se s časom obrabi. Življenjsko dobo blaga lahko podaljšamo z rednim sesanjem, nežnim čiščenjem, krpanjem lukenj in zaščitnimi prevlekami, a na dolgi rok se poškodbam blaga ne moremo izogniti. Mojstre iz tapetništva Elsner smo vprašali, kaj storiti v takšnem primeru.

    Pred pričetkom dela tapetnik oceni stanje pohištva in poda oceno stroškov. Po potrebi se popravi vzmetenje, zamenja polnilo, obnovi trhle lesene dele in zašije novo blago. Če prenavljate star kos pohištva bodite pazljivi pri ohranjanju avtentičnosti. Stari kosi pohištva so praviloma izdelanih iz naravnih materialov, kot so les, juta, morska trava, žima, bombaž ali volna.

    Tapetnik bo popravil konstrukcijo stola, zamenjal vzmeti, dodal polnilo in začil blago.
    Tapetnik bo popravil konstrukcijo stola, zamenjal vzmeti, dodal polnilo in zašil blago.

    2. Tapeciranje stolov in sedežnih garnitur

    Pogosto se težko odpovemo domači sedežni garnituri. Nanjo so vezani spomini ali pa je dobre kvalitete ali že kar starinske vrednosti. Zato obnavljanje starega pohištva in tapetništvo ne gre iz mode. Če imate staro sedežno garnituro, ki je izgubila nekdanji sijaj, se obrnite na izkušenega tapetnika. Ta bo preveril stanje konstrukcije pohištva, vzmeti, polnila in blago ter vam podal oceno prenove. Čeprav se vam bo prenova morda zdela draga, nikakor ne zavrzite starih sedežnih garnitur ali stolov, saj po kvaliteti mnogokrat presegajo novo pohištvo ali pa se kosajo s sodobnim pohištvom višjega cenovnega ranga.

    3. Kakšno blago izbrati?

    Najtežjo odločitev zagotovo predstavlja izbira pravega blaga. Izbrati usnje ali blago? Usnje velja za drag, a kvaliteten material. Množico izbire pa najdemo tudi med različnimi vrstami blaga, so pojasnili v tapetništvu Elsner. Izberemo lahko svilo, lan, bombaž, poliester ter številne mešanice različnih materialov. Na voljo so tudi številne barve, odtenki in vzorci: črtasti, pikasti, karirasti, floralni in drugi. Materiali so lahko tudi zelo različne kvalitete, kar se pozna tako pri ceni, kot življenjski dobi materiala. Pri izbiri barve in vzorca premislite, kako se bo nova sedežna garnitura vklopila v prostor.

    Izbirate lahko med pestro ponudbo barv in vzorcev blaga različne kvalitete.
    Izbirate lahko med pestro ponudbo barv in vzorcev blaga različne kvalitete in cene.

    4. Tapeciranje - cena

    Preden se odločimo za tapeciranje moramo oceniti vrednost in kvaliteto pohištva, ki ga želimo obnoviti. Kot splošno pravilo velja, da se splača tapecirati starejše kose pohištva posebne kvalitete ali starinske vrednosti. V ceno tapeciranja morate všteti material in čas mojstra. Po brezplačen nasvet in oceno pohištva se lahko obrnete na tapetništvo Elsner, kjer poleg tapetniške obnove pohištva ponujajo tudi izdelavo unikatnih sedežnih garnitur, tapeciranje avtomobilov, lokalov in dvoran. Cena za tapeciranje sedežne garniture skupaj z delom in materialom, znaša od 1000 € naprej. V vsakem primeru pa velja, da boste s tapeciranjem dobili kvaliteten kos pohištva, ki bo usklajen s prostorom in vam bo služil še veliko časa.

    11505
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Tapetništvo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane