Za področje

    Tapeciranje stolov

    Članek je koristil že 9599+ uporabnikom
    Z leti se tkanine uničujejo, poškodujejo ali izrabljajo. Les, masiva ali kovina pa ostaja tisto, kar vas nikakor ne prepriča, da bi stol zamenjali. Zagotovo je težko najti primeren stol, ki bi se ustrezno podal vašemu telesu in dobro sovpadal s pohištvom vašega bivalnega okolja. Ko enkrat izberemo primerno sedalno površino, se od nje težko poslovimo. Vsak material pa se z leti izrabi in potrebuje menjavo, prav tako je tudi s sedalnimi deli jedilniških stolov, ki jih je treba včasih malce osvežiti in jim zamenjati tkanino na sedalu. V tem primeru je odlična rešitev tapeciranje stolov oziroma tapeciranje sedežne garniture.
    Strokovni članek 9599
    tapeciranje stolov naslovna
    Imamo kar 120 izvajalcev za področje Tapetništvo:

    1. Kdaj je čas za tapeciranje stolov?

    Tkanine sedalnega dela stola nikakor ne menjujte za vsako ceno, saj tapeciranje stolov ni poceni, prav tako pa zahteva, da ste nekaj časa brez njih, kar lahko oteži vsakdanje življenje. Včasih je preprosto bolj ekonomično kupiti nov stol. Če pa ocenite, da je nakup novega stola nepotreben, ker je konstrukcijsko gledano obstoječi stol še vedno primeren za uporabo in odlično ustreza vašim zahtevam, se podajte v lov za novo tkanino. Pred vsako investicijo dodobra premislite, ali menjava dela upraviči nakup celote.

    Tapeciranje stolov je vsekakor odlična rešitev za oblikovno dovršene, drage "dizajnerske" stole ali za stole z emocionalno vrednostjo, ki jih na trgu ni mogoče več kupiti oziroma bi nakup stal mnogo več od tapeciranja.

    Tapeciranje sedežne garniture je druga zgodba. Skoraj vedno se vam finančno gledano bolj izplača tapeciranje sedežne garniture kot nakup nove.

    2. Tapeciranje stolov: kakšno tkanino izbrati?

    2.1 Idealna tkanina za tapeciranje stolov

    Zagotovo ni vsaka tkanina namenjena tapeciranju in vsakodnevni obrabi. Tkanina, ki je primerna za tapeciranje, mora biti debelejša in trpežnejša od običajne tkanine. Za sedenje je na primer primerna teflonsko obdelana mikrotkanina, ki jo najdemo v najrazličnejših barvah in vzorcih. Pogost material za sedalo jedilniških stolov je tudi pravo ali umetno usnje.

    2.2 Tkanina naj se ujema z drugo opremo v sobi

    Pri izbiri tkanine oz. materiala sedišča jedilniškega stola bodite pozorni, da barvno sovpada z obstoječimi barvami notranjosti doma. Ko se odločite za tapeciranje stola, nikakor ne pozabite tudi na lastnosti materiala. Tkanina je prijaznejša za sedenje, saj se ne prijema na kožo. Usnje je enostavnejše za čiščenje, vendar hlad ob dotiku med kožo in usnjem ni ravno vsem po godu.

    Ker umetno usnje ne diha, lahko vzbuja neprijeten občutek med sedenjem. Za tapeciranje sedežne garniture iz usnja raje izberite pravo usnje.
    Tapeciranje stolov
    Tapeciranje stolov se izplača takrat, ko je stol v dobrem stanju, le njegova tkanina je nekoliko obrabljena in potrebna zamenjave.

    3. Cena za tapeciranje stolov

    Koliko boste odšteli za ceno tapeciranja, je odvisno od izbire materiala in zahtevnosti menjave sedalne površine. Za grobo oceno lahko povemo, da cena tapeciranega kvadratnega metra jedilniškega stola stane med 30 in 60 € na stol. V ceno je vključena menjava polnila sedišča in krovnega materiala. Najbolj pogosto je tapeciranje stolov za jedilnico, saj se ti stoli zaradi redne uporabe hitro obrabijo.

    4. Tapeciranje sedežne garniture

    4.1 Tapeciranje sedežne garniture iz blaga

    Tapeciranje sedežne garniture je bolj zahtevno kot tapeciranje stolov. Bolj zahteven je že sam prenos pohištva do tapecirnice, pohištvo je težje obračati in terja precej večjo porabo polnila kot npr. stoli za jedilnico. Cena za tapeciranje sedežne garniture se giba okrog 150 € na tekoči meter. Po hitrem preračunu to pomeni, da vas bo tapeciranje sedežne garniture s fotelji stalo minimalno 1000 €.

    4.2 Tapeciranje sedežne garniture iz usnja

    Za pretapeciranje usnjene sedežne garniture boste odšteli več, saj je usnje veliko dražji material od blaga. Odšteli boste med 200 in 250 € na tekoči meter.

    5. Pretapeciranje jedilne klopi / kota

    Pretapeciranje jedilnega kota spada med zahtevnejša tapeciranja, zato boste zanj odšteli med 50 in 100 € na tekoči meter.

    Tapeciranje sedežne garniture
    Tapeciranje sedežne garniture lahko traja tudi več tednov. Tapeciranje usnjene sedežne garniture je dražje od tapeciranja sedežne garniture iz blaga.

    6. Koliko časa traja tapeciranje sedežne garniture?

    6.1 Tapeciranje sedežne garniture

    Ker stole uporabljamo vsak dan in brez njih praktično ne moremo funkcionirate, je vprašanje, koliko časa traja tapeciranje stolov, zelo na mestu. Odgovor na to vprašanje pa ni preprost, saj je odvisen od več dejavnikov. Prvi dejavnik je zasedenost izvajalca za tapeciranje stolov. Pri zelo zasedenih izvajalcih čakamo tudi po več tednov, da pridemo na vrsto, nekateri pa lahko naše pohištvo za tapeciranje sprejmejo še isti dan. Ko pohištvo oddamo tapetniku, traja tapeciranje stolov približno 7-10 dni, tapeciranje sedežne garniture pa 14 dni in več.

    6.2 Tapeciranje stolov in nadomestno pohištvo

    Preden svoje pohištvo oddate tapetniku, premislite o alternativnem pohištvu, ki ga boste uporabljali v vmesnem času. Priporočamo, da si stole izposodite od družine ali prijateljev ali da uporabite svoje stole za vrt, zložljive stole iz garaže in podobno. Pri sedežni garnituri problem ni tako enostavno rešljiv, saj načeloma ne morete hipoma dobiti nadomestne. Namesto sedežne garniture lahko začasno udobno sedišče oblikujete z dodatnim jogijem, če ga imate, ali celo z napihljivimi blazinami za spanje ali za na plažo. Da bo celota bolj udobna, jih prekrijte z odejami in mehkimi blazinami različnih velikosti.

     

     

    Strokovni članek 9599
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Tapetništvo?

    Imamo kar 120 izvajalcev za področje Tapetništvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 120 izvajalcev za področje Tapetništvo
    10
    2

    Sedkon, tapetništvo, Jernej Janželj s.p.


    10
    29

    ELS DESIGN d.o.o.


    10
    6

    Var d.o.o., Domžale


    9.7
    1

    Ivan Plemenič s.p., mizarske storitve


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane