Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kovana ograja

    Članek je koristil že 6010+ uporabnikom
    Kovana ograja velja za nekoliko starejšo različico oz. vrsto ograje, kljub temu pa to dejstvo ne pomeni, da z njo ne boste olepšali vašega balkona, dvorišča ali notranjega stopnišča. Dodatno estetsko vrednost bo kovana ograja dodala tudi vašemu vrtu in dvorišču nasploh, pomembno vlogo pa ima kovana ograja tudi z vidika varnosti. V nadaljevanju zapisa sledi nekaj podatkov glede izdelave, uporabe in cene kovane ograje.
    Strokovni članek 6010
    S postopkom prašnega barvanja se kovani ograji zagotovi končni visok sijaj
    Imamo kar 251 izvajalcev za področje Kovane ograje:

    1. IZDELAVA KOVANE OGRAJE

    Kovana ograja je izdelana iz visokokakovostnega, vroče pocinkanega jekla, na koncu postopka izdelave pa sledi prašno barvanje. Posamezna ograja je sestavljena iz kovanih elementov oz. kovanih panelov, ki so izdelani po opravljenih meritvah na mestu vgraditve ograje. Pri izbiri določenega tipa kovane ograje imate na voljo široko paleto barv, ki pripomorejo k večjemu lesku in arhaičnemu videzu.

    Kovane ograje so običajno izdelane iz jeklenih kovanih palic standardnih dimenzij: 12 x 12 mm, 14 x 14 mm ali 16 x 16 mm. Na željo naročnika je kovana ograja lahko seveda izdelana iz kovanih palic debelejših dimenzij.

    Dodatno estetsko vrednost kovani ograji predstavljajo številni ornamenti in drugi manjši kovani elementi, ki pripomorejo k lepšemu videzu ograje. Prav vsi elementi kovane ograje so vroče potopno cinkani in nadalje prašno barvani. Kovana ograja se lahko montira med jekleno vroče cinkane stebre, med že postavljene betonske stebre, ena izmed možnosti pritrditve kovane ograje pa je tudi vijačenje na škarpo.

    3 koraki izdelave kovane ograje

    Sam postopek izdelave kovane ograje je običajno izveden iz treh faz: izdelava in oblikovanje ograjnih kovanih elementov, vroče cinkanje in prašno barvanje. Začetna izdelava in oblikovanje ograjnih kovanih elementov je odvisna predvsem od želja naročnika in opravljenih meritev na mestu vgraditve.

    Po končani začetni izdelavi kovanih elementov sledi vroče potopno cinkanje, s čimer se celotna površina kovane ograje zaščiti pred pojavom korozije. Tretja faza izdelave kovane ograje je zaključno prašno barvanje kovanih elementov pri približno 200°C.

    S postopkom prašnega barvanja se kovani ograji zagotovi končni visok sijaj, doprinese pa tudi k dodatni zaščiti proti zunanjim mehanskim in kemičnim vplivom, kar posledično vpliva na dolgo življenjsko dobo.

    2. UPORABA KOVANE OGRAJE

    Kovane ograje so uporabne za praktično vse zunanje in notranje površine, izbira glede uporabe je zato neskončna. Kovano ograjo lahko uporabite za notranje stopnišče vaše hiše, v kolikor veliko prostega časa preživljate na balkonu, pa bo kovana ograja vsekakor polepšala tudi tisti del vaše hiše.

    Kovana ograja je prav tako primerna za razmejitev vaše parcele kot dvoriščna kovana ograja ali pa jo uporabite le za vaš vrt. Kovano ograjo si lahko izdelate v stilu kovanih dvoriščnih vrat ali pa jo enostavno uporabite kot protivlomne rešetke na oknih.

    Kot omenjeno že prej, imate na voljo bogat nabor ornamentov in ostalih kovanih elementov, bogato izbiro barv po RAL lestvici in razne rustikalne barve, izbirate lahko med gladkimi modernimi ograjami ali močno udarjenimi kovanimi elementi (natolčeno železo, natolčeni ornamenti, natolčeni profili), vsekakor pa je na koncu možna individualna izdelava kovane ograje skladno z vašimi željami in potrebami.

    3. CENA KOVANE OGRAJE

    Cena kovane ograje je v prvi vrsti odvisna od dolžine ograje, vrste kovane ograje, zahtevnosti vgraditve, števila dodatnih morebitnih ornamentov in ostalih kovanih elementov ter nenazadnje tudi od ponudnika kovane ograje.

    Cena za kovano ograjo, višine do 100 cm, z vertikalnimi palicami in ornamenti, vključno z dobavo in montažo kovane ograje, se giblje od 80 - 130€/tm.

    Perforirana kovana ograja, vgrajena med stebre
    Perforirana kovana ograja, vgrajena med stebre


    Kovana ograja polepša vaše notranje stopnišče
    Kovana ograja polepša vaše notranje stopnišče


    Kovano ograjo lahko uporabite tudi na balkonu
    Kovano ograjo lahko uporabite tudi na balkonu


    Strokovni članek 6010
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kovane ograje?

    Imamo kar 251 izvajalcev za področje Kovane ograje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 251 izvajalcev za področje Kovane ograje
    9.3
    2

    MATEJ VRTOVEC S.P.


    9.6
    26

    Hišniške storitve, Momčilo Bulić s.p.


    10
    2

    ALOJZ PERKO S.P.


    8.7
    0

    DEMONT KLJUČAVNIČARSTVO FRANCO DEBERNARDI S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane