Za področje

  Izolacija strehe na zunanji strani

  Članek je koristil že 16257+ uporabnikom
  Velikokrat se zgodi, da smo pred časom prenovili mansardo ali se vselili v že izdelano podstrešno stanovanje in kasneje ugotovili, da bi bilo potrebno dodatno izolirati streho. To je mogoče z vgradnji izolacije na zunanji strani.
  Strokovni članek 16257
  Termotop pri sanaciji stare strehe, pod njim je vidna izolacija iz kamene volne med špirovci.
  Imamo kar 1186 izvajalcev za področje Krovec, Krovstvo:

  Izolacija mansarde iz zunanje strani je idealna za sanacije in prenove, kjer je stanovanje v mansardi že izdelano. Če ne želimo rušiti predelnih sten in odstranjevati mavčnokartonskih plošč in drugih drastičnih posegov, je mogoče vaše podstrešje izolirati iz zunanje strani. Navajamo, kako lahko na hiter in zanesljiv izvedete projekt.

  Najprej je potrebna odstranitev stare kritine

  Če želimo streho izolirati iz zunanje strani, moramo najprej odstraniti kritino. Prav tako je potrebno demontirati vse letve in kontra letve. Če je prisotna sekundarna kritina ali parna zapora, jo je prav tako potrebno odstraniti. To za vas lahko naredi suhomontažer ali krovsko podjetje.

  Postopek izolacije z zunanje strani

  1. Parna ovira
  Po odstranitvi stare kritine je potrebno najprej vgrditi parno oviro. Kakovosten produkt za to je Parna ovira KNAUF INSULATION LDS 5 Silk. Pomembno je, da je parna ovira položena med in na špirovce  neprekinjeno.
   
  2. Izolacija iz kamene ali steklene volne
  Med špirovce je nato potrebno položiti kameno ali stekleno volno. Najbolje je, da je debelina mineralne izolacije enaka kot višina špirovcev. Priporočamo uporabo KNAUF INSULATION Unifit 035, kamena volna s priporočeno debelino med 14 in 20 cm. 
   
  3. Termotop
  Termotop KNAUF INSULATION je najboljša opcija za zamenjavo vseh obstoječih slojev. Plošče iz kamene volne je mogoče dobiti z debelinami med 6 in 12 cm.
   
  4. Sekundarna strešna kritina
  Zaključni sloj pred polaganjem letev in kritine je kakovostna sekundarna kritina, ki onemogoča vdor vode v notranjost, hkrati pa vodni pari dovoli, da zapusti ostrešje. Odlično se obnese Paropropustna ter vodoodporna folija KNAUF INSULATION LDS 0,04 .
   
  1. Parna ovira KNAUF INSULATION LDS 5 Silk 2. KNAUF INSULATION Filc za po{evne strehe Unifit 032, Unifit 035 3. Termotop 4. Paropropustna ter vodoodporna folija KNAUF INSULATION LDS 0,04
  1. Parna ovira KNAUF INSULATION LDS 5 Silk 2. KNAUF INSULATION Filc za po{evne strehe Unifit 032, Unifit 035 3. Termotop 4. Paropropustna ter vodoodporna folija KNAUF INSULATION LDS 0,04


  16257
  Avtor: KNAUF INSULATION, d.o.o.

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Krovec, Krovstvo?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1186 izvajalcev za področje Krovec, Krovstvo:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane