Za področje

    Profesionalno čiščenje oken

    Članek je koristil že 2565+ uporabnikom
    Naj bo to vaš dom, pisarna, trgovina, bar ali restavracija, izgled vašega prostora lahko pusti dober ali slab vtis. Vzdrževanje čistoče je zelo pomembno za vaše počutje obenem pa tudi za počutje vaših gostov, strank ali osebja. Čiščenje oken je pogosto zapostavljen element domačega ali poslovnega čiščenja. Umazana ter prašna okna in okvirji niso privlačni in lahko dajejo vtis, da je tudi notranjost vašega prostora zanemarjena.
    Strokovni članek 2565
    clean windows cloudy day

    Kaj morate vedeti o profesionalnem čiščenju oken?

    Pridobite boljše rezultate

    Morda ste v skušnjavi, da bi sami čistili svoja okna, toda s profesionalnim čistilnim servisom boste dosegli mnogo boljše rezultate. Poleg strokovnih izkušenj imajo profesionalni čistilci tudi ustrezno opremo in čistilna sredstva. S pravimi pripomočki, bodo vaša okna videti bleščeče čista, prav tako pa ne bo prišlo do poškodb, ki jih povzročijo neustrezne metode čiščenja in agresivni čistilni izdelki. Nekatere vrste stekla so denimo dovzetne za poškodbe čistil na osnovi amoniaka. Okna iz svinčenega in vitražnega stekla se lahko zaradi teh izdelkov trajno zameglijo in jih ni mogoče popraviti. Profesionalni čistilci imajo tudi lestve, odre in teleskopska orodja, kar pomeni, da lahko očistijo tudi tista okna, ki so za vas nedosegljiva ali težko pridete do njih.

    Ohranite vaša okna v dobrem stanju 

    Dobro vzdrževana okna so bistvenega pomena. Poleg tega, da umazana okna ne izgledajo prav lepo, se umazanija na njih sčasoma kopiči in dolgoročno povzroči nepopravljivo propadanje in škodo. To privede do prask in različnih nepravilnosti na steklu, ki dolgoročno povzročijo zlome in deformacije. Pravilno vzdrževanje oken in zgodnje odpravljanje morebitnih težav vam lahko prihranijo veliko stroškov.

    Prihranite čas 

    V vedno bolj zasedenem življenju je težko najti čas za vse. Vredno je razmisliti, ali je bolje, da vsaj nekatera dela oddate zunanjim izvajalcem. Strokovne storitve čiščenja so stroškovno učinkovite v primerjavi s tem, koliko svojega časa in energije bi porabili za to. Predvsem čiščenje oken je precej zamudno in zahtevno delo. Naj za vas poskrbijo strokovnjaki

    Ostanite varni

    Čiščenje oken pogosto zahteva delo na višini in / ali uporabo lestev in odrov. Pri tem obstaja nezanemarljivo tveganje, da se boste pri tem poškodovali, zato je bolje, da to delo namesto vas opravi izkušen strokovnjak, ki zna tudi oceniti ali so vremenske razmere primerne za čiščenje oken. V mokrih, vetrovnih ali ledenih dneh je čiščenje namreč lahko zelo nevarno. Čiščenje oken brez strokovnih izkušenj poveča tudi verjetnost, bomo okno ali sebe poškodovali z uporabo neustreznih čistil z nevarnimi kemikalijami.

    Redno preverjanje stanja pomeni dolgo življenjsko dobo vaših oken

    Vedno je dobro biti proaktiven! Če nihče redno ne preverja stanja vaših oken, imate težave, ki se jih sploh ne zavedate. Profesionalni čistilec oken vas lahko opozori na težave, kot so poškodovana okna ali okenske police, gnitje lesa ali na nepravilno nameščena senčila. Zgodnje odkritje teh težav pomeni, da jih lahko odpravite, preden postanejo resna težava za vaše zdravje ali vaš žep.
     

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja  Prolesk d.o.o.

    Čeprav se čiščenje oken sliši dokaj enostavno opravilo, pa temu vsekakor ni čisto tako. Katere pripomočke uporabljate za čiščenje oken?

    Pri čiščenju oken uporabljamo različne pripomočke, kot so: strgalo, krtača, čistila (topila, kisline, baze). Pri tem se je potrebno zavedati, da lahko z nepravilno rabo teh pripomočkov poškodujemo okvir okna ali steklo. Pri osnovni tehniki čiščenja oken potrebujemo vedro, mačka za čiščenje stekla, brisalec z gumico, navadno mikro krpo in posebno mikro krpo High-tech za steklo.

    Katere vrste oz. načine čiščenja oken razlikujemo?

    V osnovi razlikujemo med tremi načini čiščenja stekel. Prvi način je t.i. klasično čiščenje stekel, kjer se uporablja lahki ALU oder, lestev, dvižne košare ali vrvna tehnika. Drugi način čiščenja stekel je strojno čiščenje, za katerega je potreben električni in vodni priključek, saj delo poteka s postopkom reverzne osmoze in palic iz karbonskih vlaken. Strojno lahko čistimo stekla do višine 15m iz tal. Tretji način je višinsko čiščenje stekel, kjer za delo ne uporabljamo nobenih lestev ali odrov, saj z nogami stojimo na tleh, vseeno pa uporabljamo posebne palice in nastavke, da z njimi dosežemo stekla do višine 8 m. Nastavke ločimo na baterijske ali "swivel" čistilce. Oboji se uporabljajo za težko dostopne predele. Baterijski so še posebej primerni za notranja stekla.

    Kakšne oblike poškodb se pojavljajo pri steklu?

    -PRASKE:
    Največ poškodb stekla so praske, ki se pojavijo ob nepravilnem čiščenju. Še posebej na kovinsko premazanih in varnostnih steklih.

    -NEREDNO ČIŠČENJE:
    Pri dežju se s fasade izpira tako imenovan kalcijev karbonat, ki se nalaga na steklu. Ob nerednem čiščenju se ta kemično veže s steklom. Nastanejo bele črte, ki jih NI VEČ možno odstraniti. Ta oblika poškodb stekel je najbolj razširjena v moderni arhitekturi (pretežna uporaba armiranega betona).

    -OSTANKI BETONA:
    V kolikor izvajamo prvo čiščenje po gradbenih delih in zagledamo ostanke (pikic) betona na steklu, smo lahko prepričani da gre za poškodbo.

    -ČRNE PIKICE:
    Majhne pikice, ki nastanejo, kadar se v bližini stekla uporablja orodje za rezanje in brušenje kovine (flex).
    g.Janez, Prolesk d.o.o.


     
     
     
     

    Strokovni članek 2565
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Višinska dela?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane