Za področje

  Laminat, cena m2 za polaganje laminata

  Članek je koristil že 14470+ uporabnikom
  Laminat je večslojna sintetična talna obloga, ki ponavadi imitira les, pa tudi kamen in druge materiale. Laminatu strmo narašča popularnost in danes velja za največjo konkurenco parketu, predvsem zato, ker je polaganje laminata izredno preprosto. Najbolj priljubljena talna obloga je zagotovo laminat. Cena laminata pa je med najnižjimi.
  Strokovni članek 14470
  Laminat: imitacija lesa, www.yatego.com
  Imamo kar 990 izvajalcev za področje Laminati:

  1. Kaj je laminat parket?

  Laminat je talna obloga, ki že vse od 80. let postaja najbolj priljubljena talna obloga za stanovanja, pisarne in druge prostore. Laminat je sestavljen iz HDF vlaknene plošče, ki mu daje trdnost. Vrhnji sloj pa predstavlja tanka plast vinila, ki lahko imitira les, kamen oziroma katerokoli barvo, vzorec in teksturo. Ravno ta raznovrstnost, v kombinaciji z ugodno ceno, je bistvena za priljubljenost laminata.

  2. Polaganje laminata na plavajoči pod

  Polaganje laminata je res enostavno, saj imajo laminatne plošče posebne zatiče. Tako plošče zataknemo eno v drugo, s tako imenovanim klik sistemom. Pomembno je, da laminat pred polaganjem skladiščimo pod enakimi klimatskimi pogoji, kot pri polaganju. Ko začnemo s polaganjem je dobro, da laminat sortiramo v skladu z željenim potekom žil lesa ali po barvnih odtenkih. Prav tako je pomembno, da laminata ne lepimo na podlago, ga ne zabijamo ali ne pritrjujemo na katerikoli drug način. Laminat se namreč polaga plavajoče - t.i. plavajoči pod.

  1_450243_meister_laminat_eiche_cognac.jpg
  Laminat odlično imitira les.

  Podlaga na katero polagamo laminat mora biti popolnoma ravna, čista in suha. Razlika v debelini podlage, ki na 1 m znaša več kot nekaj mm, je za polaganje laminata zelo problematična. Kadar laminat polagamo na mineralno podlago, moramo prej narediti tudi meritve vlažnosti, saj je previsoka vlažnost za laminat usodna. Laminat lahko polagamo na beton, cementni estrih, anhidrit estrih, kamnite plošče, ipd. Položimo pa ga lahko tudi na že obstoječo talno oblogo. Laminata ne polagamo direktno na mineralno ali drugo podlago. Pri polaganju na mineralno podlago, je najprej potrebno položiti parno zaporo. Pri leseni podlagi pa te ne smemo položiti.

  2.1 Pena za laminat

  Pena za laminat se položi, če želimo omiliti zvok, ki ga povzroča laminat. To je ponavadi posebna penasta folija, pa tudi pluta ali kakšen drug podložni material. Laminat je možno položiti tudi na talno gretje, pod laminat se v tem primeru položi posebne plošče iz pene.

  3. Vzdrževanje laminata

  Laminat je izredno občutljiv na vodo, zato laminat vedno brišite le z vlažno krpo. Uporabljajte tudi posebna čistila za laminat in vinilne obloge. Noge vsega premičnega pohištva, kot so mize in stoli, zaščitite s podložkami. Še posebej uničevalni so stoli na kolescih. V takih primerih uporabite polikarbonatne zaščitne plošče.

  4. Obraba laminata

  Laminat ima tudi nekatere negativne lastnosti. Čez daljše časovno obdobje se stiki med ploščami lahko razrahljajo in plošče začnejo odstopati. V daljšem časovnem obdobju se na ploščah lahko poznajo tudi znaki obrabe. Najbolj moteč problem laminata pa je, da ob nepravilni podlagi, oddaja votel zvok, ki je za večino uporabnikov problematičen.

  Kueche_01_Laminat_final.jpg
  Laminat za kuhinjo kot imitacija kamna.

  5. Cena laminata

  Koliko stane laminat? Cena laminata se začne že pri 3 do 5 EUR/m2. Zgornja meja pa se konča nekje pri 20 EUR/m2.

  6. Polaganje laminata cena

  Koliko stane polaganje laminata? Cena za polaganje laminata se giblje med 8 in 12 EUR/m2.  


  Za več informacij o laminatu kontaktirajte naše mojstre, ki vam bodo z veseljem pomagali.

  Strokovni članek 14470
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 990 izvajalcev za področje Laminati:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija MojMojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 990 izvajalcev za področje Laminati:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 990 izvajalcev za področje Laminati
  8.9
  0

  DEMANA, gradnje in storitve, d.o.o.

  Cerknica
  9.8
  16

  Mizarski servis in montaže, Boštjan Ernst s.p.

  Celje
  9.1
  0

  GRADBENA DELA MARKO URBANČ s.p.

  Leskovec pri Krškem
  10
  11

  K & L, d.o.o.

  Kranj
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE LAMINATI?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane