Za področje

    Vinil plošče, cena vinila

    Članek je koristil že 5916+ uporabnikom
    Tlak prostora je eden glavnih elementov, ki določa kako se bomo v prostoru občutili, saj ga tako vidimo, kot čutimo z nogami. Vinil plošče so najbolj priljubljene talne obloge ravno zaradi svoje bogate izbire barv, vzorcev in tekstur ter občutka toplote in odpornosti.
    5916
    pvc laminat na klik

    1. Vinil plošče

    Vinilne talne obloge so najbolj priljubljen tlak v svetovnem merilu. Vinilne talne obloge so na voljo v različnih dimenzijah in debelinah. Vinil je topel na otip, hoja po njem pa je tiha in prijetna. Polaganje vinila poteka z lepljenjem na suho in ravno podlago, priljubljen pa je tudi vinil na klik, ki se ga brez lepila spaja med seboj. Uporabljati ga je možno tudi v kuhinjah in kopalnicah, saj je odporen na vlago. Zaradi lahkote in majhne debeline je vinil še posebej primeren za prenove in kombiniranje s talnim gretjem. Na splošno je vinil enostavno polagati, je odporen na vlago in udarce, primeren za talno gretje in ga je enostavno vzdrževati, zato skoraj nima konkurence v vsestranskosti, pojasnjujejo v podjetju Tapi.

    vinil plošče.JPG
    Z vinilom je možno natančno oblagati tudi zaobljene elemente. Vir: talne-obloge.info

    2. Polaganje vinila

    Vse kar potrebujemo za polaganje vinila je ravna in suha podlaga. Pred polaganjem moramo površino izravnati s samorazlivno izravnalno maso, da dobimo gladko podlago. Površino lahko izravnamo s samorazlivno maso. PVC plošče se lepijo s posebnim lepilom, ki se mora sušiti 10-15 min pred polaganjem. PVC role ali PVC vinil na klik pa lahko enostavno spajamo skupaj kar brez lepila. Vzdrževanje vinila je izredno preprosto, vse kar potrebujete je primerno čistilo in vlažno krpo.

    polaganje vinila.jpg
    Polaganje vinila je hitro in enostavno.

    3. Barve in vzorci vinila

    Ker je vinil umetna snov so možnosti za barve, vzorce in teksture praktično neomejene, razlagajo strokovnjaki iz Tapi-talne obloge. Od enobarvnega vinila, karo vzorca, potiska, do imitacije lesa ali kamna. Površina vinila ima lahko posebno obdelavo, ki mu daje dodatne ugodne lastnosti: površina je lahko kompaktna, akustična, varnostna oz. protidrsna, antistatična ali elektroprevodna.

    4. Cena vinila

    Čeprav vinil velja za enega najugodnejših tlakov, je njegova cena odvisna od kvalitete, zgornjeobrabnega sloja (od 0,3-0,55 mm in več) in proizvajalca. Povprečna cena vinila znaša med 15 - 22 EUR/m2.

    5916
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vinilne talne obloge?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane